Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

456

PRZEPIS NA KARKÓWKĘ

Polecane posty

od pewnego czasu nie jadam wędlin kupowanychw sklepie - uważam że to sama hemia więc postanowiłam sama robić wędlinki np. pieczona karkówka czy schab tylko jakoś nie bardzo mi to wychodzi niby przyprawiam tak samo i robie jak trzeba ale moja pieczeć a pieczeń mojej mamy to niebo i ziemia. Macie jakieś sprawdzone przepisy które zawsze się sprawdzają?? Z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab robię tak: solę, potem rzucam na krótko na tłuszcz aby się zaknęły pory i potem duszę z cebuką pokrojoną w talarki oraz posypuję obficie kminkiem. Można jeść do obiadu lub na zimno dokanapki. karkówkę robię na szybko na grillu elektrycznym w ciągu kilku minut jest pycha obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
karczek rozcinam w środku napełniam czym mam najczęsciej suszoną śliwką i morelą natrę porządnie ziołami prowansalskimi i trochę soli odstawiam następnie obsmażę na tłuszczu i w rękaw na 190st. na około 1godz i 15 min. zależy od wielkości karczka. można jeść na gorąco jak i na zimno zapewniam pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gedi
słonko 1.kup dobre czerwone mięso2.natrzyj solą3.obłuż zzziołami majeranek,oregano,no i pieprz czarny 4.piekarnik na ok.200,piecz przzez ok.1.5 godz(mięso do 2 kg) przed pikarnikiem obsmaż na patelni (mięso zachowa naturalną wilgotność) SMACZNEGO.POINFORMUJ O WYNIKACH...............Gerard Jedliński szef kuchni jgerard@o2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziękuję za wszystkie rady na pewno wypróbuję i proszę o więcej. zaszczyt mnie kopnął szef kuchni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dobrze mięso nacieram solą i rozgniecionym czosnkiem, potem suto namajerankuję, zapakuję mięso w rękaw do pieczenia i odstawiam do lodówki na 1-2 godziny. Potem do zimnego piekarnika i piekę w zależności od wielkości mięska 1-1,5 godz., podglądam często, czy już jest rumiane....I tyle...:-) Takie mięsko można podać na obiad z gotowanymi ziemniakami i polać sosikiem z pieczenia, lub z pieczonymi ziemniaczkami....Albo na zimno do kanapek....Mniam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzisiaj zrobiłam karkówkę w ziołach prowansalskich i .................PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem w szoku że jest taka dobra, wyszła taka mięciutka że rozpływa się w ustach. Dzięki za rady ręsztę na pewno też sprawdzę a teraz idę jeść :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karczek ok 1,5 kg wkladasz do plaskiej brytfanny, zalewasz mieszanka 1,5 szkl. maggi i 1,5 szkl. wody. Gotujesz na malym ogniu ok 1,5 godz. obracajac miesko na \"plecki\" od czasu do czasu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię tak
456 cieszę się że Ci smakowało pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×