Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśkkakakkakakaaaa

WIZYTA U GINEKOLOGA, POMÓZCIE

Polecane posty

Gość Aśkkakakkakakaaaa

CZESĆ dziewczyny, napiszcie mi, czy jak pojde do ginekologa to odrazu w ten sam dzien mi przepisze tabletki anty. czy robi jakies badania???

Gość yuuu
zależy jaki ginekolog, mi każdy dotąd wypisywał od ręki, nawet bez żadnyc badań, na podstawie wywiadu

Gość abac
To wszystko zależy od lekarza . Jak dobry to najpierw zleci badania ,jak konował to przepisze od razu.

ale znajac nasze realia spodziewaj się raczej konowała

Gość Aśkkakakkakakaaaa
a będzie mi wsadzał coś do pochwy?

a co? to Twoja pierwsza wizyta?> owszem bedzie. wziernik

Gość Aśkkakakkakakaaaa
szczerze, to wlasnie wolalabym konowala, bo spieszy mi sie, wyjezdzam za 3tyg do londynu do chlopaka.. :) a zeby sie zapisac do gin u mnie trzeba czekac miesiac wiec musze isc prywatnie,,, a jesli prywatnie, to chyba bedzie najpierw badania robil zeby kase wyrwal??? byl ktos prywatnie po tabl?

Gość Aśkkakakkakakaaaa
tak, to moja pierwsza wizyta

Gość yuuu
a nie możesz pójść do jakiejś przychodni, do poradni K? przyjmują prawie od ręki w godzinach przyjęć....

Gość Aśkkakakkakakaaaa
no w sumie moge do poradni k, chyba jednak pojde,,zobaczymy

Gość Aśkkakakkakakaaaa
czy przepisze mi od reki, a jesli ja chcialabym cilest, to moge mu zaproponowac zeby mi przepisal?

a czemu cilest? skoro to pierwsze tableki to lepij cos slabszego a nie od razu rzucac sie na taka głeboka wodę

Gość Aśkkakakkakakaaaa
a ma to jakies znaczenie? jak kiedys bylam na badaniu u ginekologa, to dał mi ulotke cilest.. wiec chyba przepisalby mi wtedy odrazu,ale wtedy nie chcialam antykoncepcji..

oczywiscie ze ma znaczenie. lekarze przepisuja cilest jako że jest on rozreklamowany jako tabetka dla młodych, aktywnych kobiet...poza tym jest dobrze znoszona przez większośc pacjetek. w praktyce jednak taka dawka hormonów(jedna z mocnijeszych na rynku) nie jest dobra dla dziewczyn dopiero zaczynajacych stosowac antykoncepcje hormonalną. znam 18 letnią dziewzynę której lekarz od prawie 2 lat przepisuje bezmyslnie diane(bardzo mocne-nie powinno sie brac dłużej niz 6-12 m-cy) - to niedopuszczalne zwłaszcza ze ona nie ma zadnych problemów z tradzikiem czy owłosieniem a jedynie chce je brac ze wzgledu na cenę. lekarz wiec jest nieodpwoiedzialny:/ jak widac nie zawsze mozna im zaufac... niekiedy wciskaja nam coś i krzyż na droge...nie przejmujac sie czy te tabletki sa dla nas dobre, nie robiąc badań... dlatego właśnie najbezpieczniej zacząc od słabszych tabletek a nie o takiej dawce jak cielst!