Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama niejadka

ile jadaja dwulatki???

Polecane posty

Gość dzga
moja córka natomiast ma 2 latka i też wydaje mi się że mało śniadanko;120ml.kaszki nestle lub pół kromeczki chleba z serkiem albo jeszcze jedna wersja jajecznica na maśle zjada 1,5 jaja potem serek bakuś najczęściej lub danon waniliowy niecały obiad 150ml zupki lub drugie danie pół ziemniaczka małęgo trzy małe kęsy mięska i 3 łyżki pomidorów w śmietanie na deser owoc lub słoiczek owocowy a na kolację czasami nic a czasami budyń lub też zupka z obiadku

Mój synek ma 23 m-ce i waży 11 kg, mierzy ok. 88 cm. Wydaje mi się mały, ale jak czytam powyższe komentarze to się pocieszyłam, że nie jest tak żle. Ostatnio znacznie urósł - nie przybrał natomiast na wadze. Zjada: 180 ml mleka z kaszką, kanapka z wędliną + (dziadek całe przedpołudnie wkłada mu do buzi chrupki i ciasteczka - lekceważąc moje słowa, że tak nie powinno się robić), obiad - talerz zupki, potem kolejny talerz z nami, serek, owoc, a na kolację kanapka lub serek.

Gość gość
mój mały ma 2latka i dwamiesiące waży 14 kg i ma 103 cm wzrostu jego posiłki wygladaja nastepująco: - I śniadanie : 280ml kaszy z mlekiem (bardzo gęsta) , -II śniadanie: parówka z chlebem , jajecznica z bułką , chleb z wędliną pomidorem,ogórkiem , w zalezności co mam zdrowego w lodówce. -III - owoc np banan ,jabłko.gruszka ,malinki itp. -IV - I danie : zupa miseczka 200ml, -V - II danie : 3 ziemniaki , dwie rózyczki kalafiora i np mielony (nie cały) - VI -danio ,lub jakis serek , - VII -kaszka na mleku 280 ml

Moja córka ma dwa lata i 5 miesięcy waży 14,3 kg i ma 96 cm.Jeśli chodzi o jedzenie nie mam problemu, je wszystko.Mimo to jest szczupła. I śniadanie: 200 ml kaszki zbożowej lub ryżowej ze zmiksowanymi owocami II śniadanie: kanapka z chlebka razowego lub jogurt + mus owocowy lub owoc I danie: zupa ok 200 ml II danie: ziemniaki + mięsko podwieczorek: owoce lub mus owocowy lub sałatka owocowa, sok kolacja kaszka z owocami 200 ml Do picia głównie woda, okazjonalnie coś słodkiego.

Gość mama dwulatorosli
Moja.corcia wogole nie je mleka,kaszek nie chce I tyle ,ale za to wcina na sniadanko kulki lub kolka z Danonkiem ( ale oczywiscie bardzo malo) drugie sniadanie zje kanapeczke lub tylko wedline ,obiadek zupa ogorkowa pub pomidorowa ,albo kalafiorowa. Miedzy posilkami zjada jabluszko,banana I inne owoce . Na kolacje zje nalesnika z musem jablko-banan lub drzemik. Czasami prosi o batonika ,czekoladke itp slodycze. Dodam ze moja mala bardzo ale to bardzo duzo pije ,cherbatka,sok,danonek do picia itp. Wiec ja Juz sama nie wiem czy moja corcia duzo czy malo je.

Gość mama dwulatorosli
Zapomnialam dodac ze czasami zje drugie danie miesko z ziemniaczkami,frytkami plus buraczki ,uwielbia makaron itp.

Gość Mama ża
moja waży 16,5 kg 95cm ma 2 lata i 6 miesięcy I śniadanie ok. 10 00 (śpi do 9 00) herbatka owocowa kanapka z wędlinką i papryką lub 250 ml płatków owsianych z owocami i sokiem) lub 1,5 parówki pół skibki chlebka kilka plasterków ogórka oczywiście papryka (którą uwielbia) +250 ml kakao itp. II śniadanie ok. 12 00 jogurt do picia lub serek + jakiś owoc Obiad między 14 a 15 np. miseczka zupki ok 300 ml grochówki lub pomidorówki itp. lub 1 ziemniak z sosem kawałek gotowanego kurczaka warzywa: brokuł, marchewka, groszek itp. Podwieczorek ok. 17: owoce, ciastko lub kisiel i owoce lub naleśniki z dżemem itp. Kolacja ok 19 00 kanapka ze serkiem białym, żółtym i z papryką, z rybką wędzoną do tego ogórek kiszony,pomidor itp. przed 21 zasypia. Nie ma problemów z jedzeniem je wszystko zazwyczaj przez cały dzień pije wodę mineralną i czasem herbatkę owocową lub miętową. Za to nie pije mleka jak tylko przestałam ja karmić piersi a miała 15 miesięcy tak od tego czasu nie chce żadnego mleka chyba, że kakao lub mleko z płatkami samego nie ruszy.

Gość gość
prawie 3latek niecałe 13 kg 1)mleko tak ze 200 potem czekam (nie wiecej niz godzinę) i sam składa zamówienie na jak ja to mówie konkretne sniadanie:-D jajecznica parówka albo kanapka 2) jogurt 3) zupa (potem dłuzsza przerwa) 4) drugie danie (ilosciowo nie wiem bo drugie je zawsze z mojego talerza) 5) wieczorem jakas kanapka np z dzemem 6) mleko w tzw miedzyczasie jakis owoc( jabłka kiwi albo banan) rodzynki suszona zurawina itd czasem jeszcze kawałek jakiejs drozdzówki. a chudy jak szczypiorek

Gość gość
Pytanie do mam które nie dają JUŻ swoim 3 latkom mleka rano i wieczorem,a może pominęłyście mleko piszac tu posiłki? Chodzi o to ,czy same wyeliminowałyscie mleko dziecku czy maluchy same odrzuciły?? Moje dziecko wkrótce kończy 3 lata i nadal pije rano i wieczorem mleko po ok.150 ml z tym ze to mleko przeznaczone własnie dla 2-3 latków :).

Gość gość
jak dzidziulek przez smoczek? A tak krzyczycie, że nie może pić mleka od mamy :o

Mój dwulatek waży 13 kg i ma 96 cm wzrostu. Nigdy nie pił mleka modyfikowanego, bo od urodzenia go nie trawił, tak samo ze wszelkimi kaszkami. Odkąd skończył pół roku jadł to co my. Karmiłam go piersią do 18 miesiąca. A teraz jego posiłki wyglądają tak: I śniadanie - płatki z mlekiem ( pół zwyłej miseczki)/ 1-2 bułki z wędliną lub serem lub pomidorem lub ogórkiem / jajecznica z 2 jajek plus bułka / pasta jajeczna plus bułka / 2 parówki zwykłe plus bułka II śniadanie - owoce ( jabłko, banan, owoce sezonowe, pomarańcza, ananas, brzoskwinie, gruszki, kiwi, itd.) - najczęściej jest to sałatka z dwóch lub trzech owoców lub jakieś warzywa Przed snem - 2 - 3 kanapki z dżemem/ serem / z wędliną Po śnie - jajecznica / chleb smażony w jajku / jakieś ciasteczka ze zbożem lub biszkopty Późny obiad - 2-3 ziemniaki, kotlet ze schabu, piersi kurczaka lub indyka plus surówka / zupa Przed snem - 2 kanapki z wędliną.