Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos -ka

dr.Hauschka - 100 naturalne, certyfikat BDIH

Polecane posty

Gość ktos -ka

Hej, pytanie moje brzmi czy ktoś używał tych kosmetyków i co o nich myślicie, jak wpłynęły na waszą cerę i ciało, a może duszę i zmysły.

Gość Jafa78
Taaak, ale mam problem z ich dostępnością.

Gość ktos -ka
na stronie www.dr.hauschka-kosmetyki.pl jest kontakt do punktów sprzedaży na terenie Polski. Sa to tez sklepy internetowe.

Gość ktos -ka
Jafa78 a czy chodzi Ci o jakis konkretny kosmetyk?

Dobre kosmetyki - polecam. Trzeba sobie oczywiście dobrze dobrać produkty, no i nie wszystko jest dla mnie fajne (np. korektor jest do bani), ale fimra ogólnie ok! Choć nie powiem - wśród naturlanych kosmetyków znam też lepsze firmy. Hauschki szukajcie po aptekach.

Gość ktos -ka
chomiku a jakie inne kosmetyki naturalne masz na myśli

Gość ktos -ka
hej ludzie no naprawde czy po za chomikiem i Jafa78 nikt nie slyszal o kosmetykach dr.Hauschka?

moja corka kupila dezodorant dr.hauschki , smierdziala po jego uzyciu niesamowicie :( wyrzucila go. chyba sa lepsze firmy.

Gość Jafa78
akurat trafiła na dezodorant, ale proszę pamiętać, że są to kosmetyki naturalne, zero chemii, inne maja całkiem przyjemny zapach, wydaje mi się, że dezodorant ma zadanie bardziej lecznicze niż zapewnić efekt zapachowy,

ktos - ka - zapraszamy na: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818&start=17520 masz tam prawie 600 str o naturalnych kosmetykach :) Zależy czego szykasz, bo np. szampony lubię tej firmy, a kremy innej - cięzko ogólnie pordzić. Zadaj konkretne pyt a postaram się odpowiedzieć. W Damskiej torebce i na wizazu jest też trochę recenzji Hauschki do poczytania.

Gość ktos -ka
Chomiku napisalas: "wśród naturlanych kosmetyków znam też lepsze firmy" wiec pytam: jakie konkretnie??

Martina Gebhardt - ma fajne kremy - szczególnie na zimę - lepsze niż np. hicior Hauschki - krem różany ( mam cerę suchą), Alepia - francuska firma rządzi jeśli chodzi o szampony do włosów, Eco cosmetics - balsam do ust w sztyfcie - najlepszy z naturalnych jaki do tej pory miałam, choć Hauschkowy balsam w słoiczku tez niczego sobie jest, ale na zimę dla mnie za słaby. Mycie twarzy papką z migdałów (krem do mycia buzi Hauschki) jest może i ciekawym doświadczeniem, ale wolę mydło alep, wymiennie z mleczkiem alverde, a do zmywania makijażu tonik Jardins de Lune. Nie do pobicia w mojej opinii z Hauschki sa: puder sypki do twarzy puder jedwabny do ciała i to są w zasadzie 2 produkty Hauschki, których nie zamierzam zmienić. pozdrawiam:)

Gość ktos -ka
a czy te kosmetyki o ktorych piszesz sa w 100 % naturalne i czy wszystkie skladniki nie maja pochodzenia chemicznego.

100% natura, mydło zawiera zasadę sodową - ale bez tego mydła się zrobic nie da, poza tym ma same składniki roślinne.

Gość Jafa78
Zachęcam do wypróbowania kremu do rąk Dr. Hauschka. Rewelacyjny, na bardzo suchą skórę, moja mama i ja jesteśmy bardzo zadowolone.

Gość Marianna K.
Używałam tych kosmetyków i są całkiem dobre poza dezodorantem w kulce - nie do końca mi pasuje.

Gość ktos -ka
dezodorant szałwiowy mimo ze na poczatku ma nie kazdemu odpowiadajacy zapach to po jakims czasie zapach wietrzeje, a szalwia ma wlasciwosci przeciwbakteryjne i reguluje nadmierne pocenie sie.

Jeśli chodzi o dezodoranty to i ja dorzucę swoje 3 gr :) Nie wspomnę o chemicznych antyperspiratnach po których miałam boląc gule pod pachami, ale nawet te naturalne, ale zawierające olejki eteryczne np. Urtekram w kulce - mnie podrażniały (złapałam nawet dosyć niewesołą schiże p.t. \"mam raka\") i koniec końców używam czystego kryształu, który co prawda nie zmniejsza pocenia się, ale doskonale i w 100% redukuje przykry zapach na cały dzień. Dodatkowo jest świetny na okolicie bikini po goleniu - nie robią się czerwone krostki.

Gość ktos -ka
a co powiecie o szamponach i odżywkach do włosów dr.Hauschka?

Gość a podajcie jakas firme
co ma naturalne (nie musza byc az tak w 100% naturalne) kosmetyki, nie testowane na zwierzetach i ceny mozliwe zeby byly. pliz, pliz... 👄

chomiku, ja mam chec na ten czysty krysztal od dluzszego czasu. teraz latem uzywam etiaxil bo nie chce mi sie codziennie uzywac antyperspirantu i nie lubie poplamionych ubran. prosze napisz gdzie kupilas krysztal. dziekuje i pozdrawiam :)

rewelacjo - ostatnio zazwyczaj zakupy robie na www.biolander.com i tam też kupiłam dezodorant (jest na bazie ałunu potasu a nie jak większość na aluminium) - taniej mi wychodzi niż miotanie się po kilku sklepach internetowych, a i rzeczy mają dobre - szczegołnie szampony i mydła. a podajcie jakąs fimrę....masz parę opcji do wyboru - nie wiem co to są ceny \"możliwe\", ale poszukaj następujących firm: Alepia Jardins de Lune Lavera Logona Alterra Alverde Hipp Ekosens Rhea Wszystkie oprócz Alterry są dostępne w Polsce via net. Alva CMD Eco cosmetics

heh - rewelacjo owszem i to ostatnio właśnie się na nie skusiłam, bo tez za mną chodziło i chodziło :) Czarne Mydło wygrało mój prywatny konkurs na \"dziwaka roku wśród kosmetyków naturalnych\". Jest to najdziwnieszy kosmetyk jaki w życiu miałam w rękach. Wygląda i pachnie bardzo mało atrakcyjnie delikatnie rzecz ujmując...;) Brunatna maź, która po zetknięciu z wodą, wytwarza kremową piankę. Za to działanie jest odwrotnie proporcjonalne do wyglądu - bosko wygładza, działa jak peeling enzymatyczny. Bardzo je lubię i na buzię (trzymam chwilę i zmywam) i do ciała po wyszorowaniu się rekawicą Kassa - tyłek niemowlaka w prównaniu z moją skórą po tym zabiegu to papier ścierny;)

Gość a ja uzywalam
kremu do mycia twarzy, kremu do twarzy z pigwy i balsamu do ciala rozanego i jestem zadowolona, natomiast niektore ich kosmetyki za bardzo smierdza ziolami, np tusze do rzes czy krem pod prysznic z oczarem.

Gość a widzialyscie
w sierpniowej urodzie pojawily sie kosmetyki dr.Haushka w artykule pt.: "Piekna z natury" , co prawda sa tam zaledwie jakies dwa produkty, chyba Rosen Creme i tusz do rzes, ktory oni napisali ze niby dla alergikow, w co ja za bardzo nie wierze, bo wiem ze te kosmetyki niektorych uczulaja. W kazdym razie dobrze ze w koncu zaczeli sie gdzies pokazywac.