Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karcio

fotelik samochodowy

Polecane posty

Witam. Mam takie małe pytanko dotyczące fotelika samochodowego. Synuś mój właśnie skończył 10 miesięcy i waży około11kg. Nosidełko jest już dla niego za małe i planuje kiupić większy fotelik. I tu pojawia się mój dylemat. Czy kupić od razu taki duży czy warto mi jeszcze inwestować w ten mniejszy do 18kg????????????????????????????????????????? Mały często śpi w aucie i byłoby dla mnie wygodniej gdyby był w pozycji półlerzącej.Planuje zakup fotelika z 5-punktowymi pasami bezpieczeństwa. Może ktoś poleci mi konkretny model w cenie od 90zł-140zł lub ma taki foteli do sprzedania??I lepiej kupić ten rozkładany czy już od razu dla większego dzieciaczka??

Gość kama mama79
Teraz czeka Cię model do 18 kg, który można lekko rozkładać, ale w takiej cenie? Nie słyszałam o takich tanich. Następny jest od 3 lat (od 15 kg) i to już jest ten model, po którym dziecko może już jeżzić tylko w pasach. Wtedy można kupić taki że starszemu dziecku się demontuje i zostaje tylko podstawka do pasów albo Chicco, który się wyciąga w górę, bo producent dba do końca o to, aby były boczne osłonki. Ni pośrodku mi nie wiadomo żeby było logiczne do kupienia.

Gość jesienna mama
Foteliki dostosowane są do wieku i wagi dziecka, nic tu oszczędność nie pomoże. A moj mamły ma 2,8 roku i waży lekko ponad 14 kg. Fotelik do 18 kg jest dla takiego dziecka jeszcze w sam raz. I można go połozyć w pozycji półleżącej. Tyle że zapłaciliśmy za niego 999 pln, ma 3 punkty wpięcia pasów o jest naprawdę bardzo wygodny, bo mały nie narzeka. A potem już przejdzie do ostatniej wersjo fotelika, tak jak opis wyżej.

Ja zrobiłam tak : kupiłam fotelik taki od 9- do końca czyli z tą podstawką ....... i teraz musze niestety kupować nowy fotelik bo mały zasypia w samochodzie i niestety przekrzywia sie jest to neibezpieczne i właśnei szukam nowego fotelika do 18 kg Bądź rozsądniejsza ode mnie i kup teraz fotelik do 18 kg a potem dokupisz podstawke :)

Gość jesienna mama
eee tam ja jestem jesienna mama i mowie ze do 18 kg!!!!

dziękuje za wypowiedzi. Oglądam się właśnie za takim fotelikiem do 18kg(te do 25kg są już w cenie od około 350zł)I NAJWIĘKSZYM plusem tych fotelików jest właśnie pozycja półleżąca. Mój synek często śpi w aucie co jest normalne u 11miesięcznego bobasa. Natomiast nie mieści się już (wystaje główka i nóżki)oraz bardzo męczy się w nosidełku, którego wagowo jeszcze nie przekroczył. Przeglądne wasze propozycje za które dziękuję i jak coś wybiorę na pewno napiszę Pozdrawiam

Ja mam podobny problem, dziecko waży 13 kg i potrzebujemy nabyc nowy fotelik. Tyle że my zdecudujemy sie chyba na 9 -36 kg żeby wystarczyl nam na dłuzej :) Widzialam takie z regulowanym oparciem i zagłówkiem i za rozsądną cenę. Karcio daj znac jak fotelik sie sprawdza :)