Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grizzzliiii

miesiaczka a wyproznianie

Polecane posty

Gość grizzzliiii

mam takie pytanie, czy wam tez dziewczyny w czasie miesiaczki (szczegolnie pierwszy dzien) tak czesto chce sie kupe i macie wieksze gazy niz normalnie?

Gość echeeee

Gość zileonka
macica sie powieksza i uciska na jelita. to normalne

Gość w czasie okresu
zawsze kilka razy dziennie i raczej bardziej na miekko niz zazwyczaj

Gość kierkie
ja nie mam, ale za to mam koszmarne bóle brzucha ;/ współczuję wam ;/

Gość Ja mam takze jak mnie
boli brzuch podczas okresu,to mi się strasznie chce do tolaety,to podobno tak jak z porodem,ze jak są skurcze to jednoczesnie i macica się rozkurcza i rozwieracze...tak słyszałam.Ale podczas całego okresu nie mam takiego problemu,tylko pierwszego dnia jak mnie boli brzuch.

Gość A z gazami nie mam
problemu.

Gość w czasie okresu
ale nie ma czego wspolczuc, jak dla mnie to na reke, bo zazwyczaj mam zatwardzenie ;)

Gość normalne to jest

Gość kierkie
;) no cóż myslałam że to gorsze ;)

Gość ja też tak mam...
to zupełnie normalne w czasie okresu,wiele kobiet tak ma.Tak smao jak zaraz przed okresem i wczasie kilku pierwszych dni częście niż zwykle latam sikać:-P

napij sie herbatki z kopru... u mnie nie ma reguly ale herbatka stoi w szafce na straży.

Ja też tak mam. Czasem jest straszny ból brzucha, kilka razy nawet madlałam i wymiotowałam. Moze też tak macie?

Gość bxcvbx
Tak, w pierwszy dzien to tak mnie wy... ze mam plaski brzuch, a nawet wklesly, 2-5 razy w ubikacji nawet sie zdarza

Gość grizzzliiiii
a juz myslalam, ze cos ze mna jest nie tak :) pocieszylyscie mnie :) ja tez mam takie objawy tylko pierwszego dnia, potem wszystko wraca do normy.

Ja tez tak mam.Szcegolnie w pierwszym dniu okresu bo potemu juz jst lepiej.Najgorsze sa te...bąki:/ Ale najdziwniejsze jest to,ze miesiaczkuje juz od 11 lat a te dolegliwosci pojawily sie dopiero w ciagu tego roku.Moze ktos ma jakas rade na to?Moze to powod aby wybrac sie do lakerza?

Gość Mielka
Ja właśnie dzisiaj dostałam okres i już pod rząd była 3 razy w kiblu. To jest najgorsze. Jak ja tego nie lubię. A el mi już troche przeszło posiedziałam troche na kiblu i jest ok. Ale w ogóle jest lepiej jak sie siedzi na fotelu, krześle wtedy sie tego nie czuje. My dziewczyny to mamy takie dziwne życie :p

Na poczatku ciazy mialam ten sam efekt przez powiekszajaca sie macice, ale.teraz juz organizm sie przyzwyczail.

Gość gość
ten tak mam.... dostalam okres 5h temu, a w ostatniej godzinie byłam 4 razy w toalecie na dłuższe posiedzienie :/

Gość gość
Ja mam też, że raz podczas okresu jest super (zero bólu, wypróżnienia normalne), a innym razem zwijam się z bólu i latam do toalety... Wtedy mój stolec nie jest luźny (nie jest to typowa wodnista boegunka), ale jasny i miękki, w kształcie podłużnym/cienkim. Wtedy to najlepiej nie wychodziłabym z domu. Bardzo jest to uciążliwe!!! :/

Gość gościnna75
...widzę,że wszystkie mamy podobne dolegliwości, mnie również "czyści" w pierwszy dzień okresu, boli brzuch i człowiek nie najlepiej się czuje, w ten dzień najchętniej zaszyłabym się w cichym miejscu i przeleżała spokojnie kilka godzin; i wierzcie mi , po porodzie nie zawsze wszystko mija, bóle brzucha co prawda nie są tak bardzo intensywne ,ale na pewno nie odchodzą do lamusa, bynajmniej w moim przypadku; pozdrawiam

Gość gość
biegunka w 1-2 dzien okresu to oczyszczanie organizmu przed ewentualna ciaza, normalka i bardzo dobra dla organizmu

Gość Lucinda55
Ja zawsze podczas okresu nie mam problemów. Wręcz przeciwnie chodzę częściej niżbym chciała hahaha

Gość gość
Kefir i o dziwo lody zawsze na mnie działają

Gość Arabella23
Ja na zaparcia stosowałam dicopeg 10g. Zawsze podczas miesiączki borykam się z tym problemem. Nie wiem co mogłoby być skuteczniejsze.

Gość gość
to sie moze zdarzac, ale moze jednak lepiej sie skonsultowac z lekarzem? W http://godulahope.pl/ na pewno odpowiedza Ci na takie pytania.

Gość gość
tez mam ten problem- najpierw przez kilka dni mam zatwardzenia, a jak juz przyjdzie miesiączka to tak mnie przeczyszcza że ho ho@