Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepoookojojona

miłośc do drugiego dziecka

Polecane posty

Gość zaniepoookojojona

Witam mam pytanie jak się kocha drugie dziecko??? czy jest wogóle możliwe pokochac tak samo jak pierwsze? czy moze drugie kocha się bardziej bo młodsze??

Gość margolino
tez jestem ciekawa tego uczucia, narazie mam jedno dziecko, ale chciałabym miec kiedys drugie i sie zastanawiam jak to bedzie.

miałam takie same obawy ale 6 tygodni temu po raz drugi zostałam mamą i powiem Ci, ze kocham maleństwo tak samo jak starszą córcie. Nie trzeba się obawiać ta miłość z dniem porodu po prostu się podwaja :)

ja mam wrażenie, że drugie kocha się jeszcze bardziej:) może dlatego, że syn ma już 12lat, a drugie dziecko ma 15 miesięcy i udała nam się upragniona CÓRECZKA???!!!!

Kiedyś gdzieś usłyszałam, że miłość to nie jest jabłko, które dzielone między coraz więcej osób, ma coraz mniejsze części - dzieje się wręcz przeciwnie, między im więcej osób dzielisz miłość, tym jest jej więcej... Banał, ale piękny.

Gość mama dwóch małych facetów
Mam dwóch synów 6 lat i 1,5 roku. Starszego kocham, bo to moje pierwsze dziecko. Młodszego, bo to takie słodkie maleństwo. Ta miłość może trochę się różni, ale jest tak samo silna i w życiu nie potrafiłabym powiedzieć, że któregoś z nich kocham bardziej czy mniej. Kocham ich obu najbardziej na świecie :) nawet jak się na nich wkurzam ;)

Zgadzam się - miłość to każdego dziecka jest różna, ale tak samo mocna. Drugie kocha się chyba bardziej dojrzale, świadomie, spokojniej, a pierwsze - bardzo emocjonalnie. Obie moje dziewczyny kocham najbardziej na świecie ❤️

Gość Aggggggggggggggggga
Ja mam straszą córkę 6 lat, jest to tzw przylepa, przytulaczek, młodszy synek 1 rok, mam wrażenie że nie lubi się tak przytulać, chociaż czasami sam kładzie glowę i się przytula. Milość jest mocna, ale rzeczywiście trochę inna bo też inne są dzieci, każde trzeba traktować indywidulanie.