Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudra_

Wymiotuje i chcę umrzeć przez okres... tak boli

Polecane posty

Gość Rudra_

Podczas okresu tak boli mnie brzuch, jak by ktoś mnie od środka ciął, mam takie parcie jakbym miała się wypróżnić:/ Już nie mogę to taki ból że mam myśli samobójcze, nie mam siły. Wymiotuje i krzyczę z bólu. Biorę czopki bo nic innego nie pomaga, nawet nospa forte. Co robić? mam 18lat

może to endometrioza? kolezanka chorowala na to a z 10 lat, leczyla sie u wielu ginekologow (nawet wniemchesz lezala w szpitalu) a dopeiro niedawno jej to wykryli.

????a co to za schorzenie??musze googelki zajrzec...ja tez tak mam plus kurwik na maksa fggggggggggggggrrrrrrrrrr

Gość tylko dzidziuś
zajdź w cziążę i bóle menstruacyjne miną.

Gość tylko dzidziuś
ale zanim to zrobisz poucz się trochę i zaglądnij na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

chodziło mi oczywiście \"w niemczech\" :) a i podobno to prawda, że po ciąży objawy mijają ;)

Gość moja kolezanka tez ...
ma takie bole ... juz od kilku lat ... zal mi jej, bo wiem jakie meki przezywa ... ginekolodzy jej tez nie potrafia pomoc ... zaraz poczytam o tej chorobie ... Acha i gadka, ze po ciązy wszystko przejdzie to chyba standard :)

no to pieknie...ja wiedzialam ze tylko dzidzia ale czytam w necie i oni pisza zeby zajsc w ciaze zanim choroba sie rozwinie o matko gdzie mi teraz do dziecka-jestem starsza o te kilka lat od autorki ale mimo wszystko...ehhh dobrze ze za 2 tyg mam usg zobaczymy co za cholerstwo wyjdzie. Mam nadzieje ze to nie endometrioza tylko taka juz moja natura...yyyyy

Gość alicek
idz kochana do lekarza.Wiem co czujesz.Ja też to miałam u mnie sie te okropne bóle dopiero po porodzie skończyły.Miałam tyłozgięcie macicy i nic na to nie pomagało, a do tego jeszcze mdlałam.Ciarki mi po plecach chodzą jak sobie przypominam.Dopiero jak dziecko urodziłam wszystko się skończyło.ńiech cie lekarz zbada i ustali przyczyne,bo takie bóle normalne nie są i musisz wiedziec co je powoduje

Gość ciąża nie ma nic z tym
wspólnego ja tak mam jak Autorka, od osiemnastu lat tak mam. Trzy dni wyjęte z życiorysu, mdłości, wymioty, telepawka, sraczka, bóle w lędźwiach i zawroty głowy. mit, że po dziecku przechodzi należy między bajki włożyć i nie generalizować.

tez to przechodzilam a jestem tylko rok starsza od ciebie:) przez okres mdlalam, wyiotywalam itd...poszlam do gina zapisal mi tabletki anty i wszytko minelo teraz jak mam okres to anwet o tym nie wiem i jest pdowojna korzysc hehe wiec polecam wizyte u elkarza:)

Gość alicek
A to ,że po porodzie bole ustają to fakt.Sama jestem tego przykładem ,tylko nie na karzde schorzenie i anomalie poród pomaga.Trzeba sie dlatego przebadać

Gość alicek
każde- oczywiscie miało być

Gość villemo z ll
NIMESIL- lek przeciwbolowy na recepte, na pierwotne bole miesiaczkowe, nic mi nie pomagalo, a po tym na 12 godzin jest spokoj. 30 saszetek za 10 zł z recepta.

Ale mialas endometrioze? bo podobno tylko ta ciaza ratuje? wiec juz sama nie wiem... Jak kolezanka zajdzie i urodzi to napisz, tylko jej choc ma 27 lat niebardzo spieszno do dziecka ;)

Gość jakakkaka
Antykoncepcja. Ja jem tylko dlatego, że mam straszne dolegliwości przy okresie. Wszystko się stabilizuje cudownie.

Kochana ja mam to samo:( To chyba tylko tyle jesli chodzi o to żeby cie pocieszyc że nie jestes sama. Ja mam bolesne miesiączki do tego wymiotuję i mam biegunkę. Jak poszłam do lekarza w tej sparawie bo stwierdziłam że to niepokojące to pani doktor mi oświadczyła \"A przy stosunku cie nie boli ???? Nie przejmuj sie maleńka po pierwszyum dziecku ci przejdzie\" TO JEST WŁASNIE KULTURA NASZYCH LEKARZY CZEKAJA ABY DAC IM W ŁAPĘ POSMAROWAC I JESZCZE CI POWIEDZA ZE NIE WIEEDZA CZY CI POMOGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WSPÓŁCZUJE BO WIEM CO TY CZUJESZ BO JA CZUJE TO SAMO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

powiem wam dziewczyny ze ja w Polsce takie teksty tez slyszlam bralam tabletki zeby a nuz pomoglo ten okres wyregulowalo po roku odstawilam i jazda znowu to samo:( ale ba!!! nawet w Uk gdzie teraz mieszkam moja droga pani GP ten sam teks ze taka moja natura tylko jakos ten teks nie dzialal w niedziele na moje samopoczucie jak siedzialam na lozku zwijajac sie z bolu z glowa w miednicy bo mi niedobrze...ehhh ale wyklocilam sie o usg ide za 2 tygodnie jutro pogadam ze swoim szefem bo pracuje jako sekretarka medyczna zeby mi jakies badania porobil krwi. Co prawda troche tak nieswojo szefowi o tym gadac ale wiem ze on akurat sie przejmie i pomoze. Na co powinnam przebadac krew? nie wiem hormony napewno cukier?

Gość jozefinka
Pijcie nalewke z nagietka . Robcie nasiadowki z ziol np rumianku , szalwi skrzypu krwawnika-poprawicie prace jajnikow.

Gość przede wszystkim do gina
wykluczy endometriozę albo cosinnego. Może to dziedziczne? Twoja mama też tak cierpiała podczas okresu?

Gość jozefinka
Pijcie nalewke z nagietka.Robcie nasiadowki z ziol np rumianku, szalwi skrzypu krwawnika-poprawicie prace jajnikow.

Gość uratowanaa24
Miałam tak samo, pierwszy dzień okresu ,a ja zwijałam się z bólu , łykałam nospę, która i tak nie pomagała, chciało mi się wymiotować. W pewnym programie medycznym usłyszałam,że bolący okres może być spowodowany brakiem nienasyconych kwasów tłuszczowych i że warto łykać codziennie kapsułki olejku z wiesiołka(do kupienia w każdej aptece), do tego jedzenia awokado, albo tłustych ryb i łykanie witaminy B6 , która pomaga przy bolących okresach. Łykałam wiesiołka cały miesiąc i te witaminę, z obawą czekałam na zbliżający się okres. I co się okazało...okres się pojawił , a ja prawie nie odczuwałam bólu. Mogłam normalnie funkcjonować. Aż nie mogłam uwierzyć. Do tej pory codziennie łykam wiesiołek, bo jak w jednym miesiącu łykałam nieregularnie, to znów okres był bardziej bolący(ale nigdy już taki masakryczny jak wcześniej)

Gość tez przez to przeszłam
dlatego was doskonale rozumiem......cholera jak sobie przypomnę ten ból to aż mnie ciary przechodzą, miałam 17 lat jak się zaczęły te problemy i cholernie wtedy wstydziłam się pójść do lekarza...ale potym jak tarzałam się z bólu po dywanie, mdlałam, wymiotowałam, miałam biegunki mama siłą zaciągnęła mnie do lekarza za co jestem jej bardzo wdzięczna.....lekarka przepisała mi jakieś tabletki tylko kurde nie pamiętam teraz nazwy ale sprawdzę czy nie mam jeszcze tego opakowania to wam napiszę i do tego jeszcze nospe......kazała mi brac je na jakieś 2-3 dni przed okresem i później w trakcie......ku mojej radości ból znikł mogłam wreszcie normalnie funkcjonować...teraz juz nie biorę tych tabletek a bólu jak nie było tak nie ma....tzn. w pierwszym dniu tak troszke jakiś skurcz mnie złapie ale to jest pikuś przy tym co było.....

Skad ja to znam... w przeciagu kilku minut bol tak trafia,ze z łazienki czasem wyczołguje sie na kolanach.Zlana potem,biegunka,drgawki,nudności,zawroty głowy,a bol dokładnie jakby ktos cos mi wycinał. I skurcze podczas okresu jakbym dziecko miała rodzic. Męczące to strasznie. Mysle,ze wizyta u ginekologa to przede wszystkim to co nalezy uczynic. Jesli nie jest ta zadna choroba tylko po prostu yak przechodzi sie okres,nawet tabletki antykoncepcyjne pomagaja łagodzic takie objawy.

Gość jozefinka
Melatonina- tab najlepszym lekiem p rzeciwbolowym- brana przed okresem 1 tab na noc- moze warto wyprobowac.

Gość kierkie
przede wszystkim zbadaj się . my nuie lekarze. mam nadzieję że cos ci pomoże pozdrawiam

Gość _________
ja też jestem na tabletkach anty - mowię wam, czasem tylko pobolewa mnie podbrzusze, ale co to jest w porównaniu z tym co kiedyś.. Tak jak wy miałam, podczas okresu ryczałam z bólu, do łazienki i z łazienki to się normalnie czołgałam.. Po tabletkach - miodzio, można normalnie żyć w te dni :) też dostawałam jakiś lek przeciwbólowy, kurcze... co to było...

Gość no własnie...
mam podobne objawy... biegunka wymioty, kreci mi sie w głowie, ciepło mi zaraz zimno, pot na ciele, rece sie tzrzesa, juz nie wspominajac ze do wc ide na czworaka bo nie jestem w stanie sie wyprostowac. Łykam nurofen forte jakies 4 tabletki, stoperan i po 6 godzinach powoli dochodze do takiego stanu że moge przejść bez łez w oczach wyprostowana...tragedia. byłam u lekarza, zrobili mi zewnetrzne usg, podczas badania lekarz miał taka mine ze myslałam ze zaraz wyrok smierci usłysze a on tylko powiedział ze nie wie skad te bole wiec ja juz zwatpiłam...ale chyba postaram sie kase odłozyc i isc prywatnie bo coraz bardziej mnie to przeraza... dziewczyny trzymajcie sie jakos. pozdrowienia