Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

BÓLE GŁOWY W CIĄŻY - sprawdzone sposoby!!!

Polecane posty

Hejka...kobietki czy któraś z Was też ma lub miała takie migrenowe bóle głowy w czasie ciąży?? Jestem teraz w 24 tc a bóle głowy są mnie więcej od 4 miesiąca ciąży...teraz trochę jakby lepiej, ale boli codziennie, czasem tak, że z łóżka wstać nie mogę:( Czasem piję kawkę i pomoże...czasem wypiję magnez w tabletkach musujących albo szklankę wody i jest niby lepiej...a jak już nie mam wyjscia to biorę paracetamol (staram się nie więcej niz 1-2 tabletki)...no i czasem pomaga też zimny okład na czoło i kark...ale to raczej łącznie z tabletką:( Lekarz mowi, że to normalne i mowi żeby brać paracetamol...ale może macie jakieś sprawdzone sposoby ??

Gość do cukierkowej
Ja mam potworne migreny, w czasie ciąży ataki miały się zmniejszyć ale niestety.... boli dalej mniej więcej raz w tygodniu ale tak że wymiotuję. Fakt że nie można stosować leków jest przerażający ale trudno trzeba dbać o fasolkę:-)) Mój lekarz stwierdził : że mogę brać paracetamol ale tak ja pisałaś najwyżej 2 tabletki, a przy bólach bardzo silnych mogę łykać pyralgin ale tylko 1 tabletkę (na ulotce jest napisane że dla kobiet w ciąży jest zakazany). Jak tylko poczuję że zaczyna boleć wypijam bardzo słodką herbatę (taką w stylu więcej cukru niż wody) i czasem pomaga... Jeśli jestm w domu to zasłaniam okna i kładę się z zimnym okładem na czoło.

tez miałam potworne bóle głowy ,ale nie brałam żadnych leków tylko zimne okłady ok.5m-ca zanikły całkowicie i dopiero ok.miesiąca po porodzie dostałam mocny atak ,karmiłam więc stosowałam znowu tylko okłady .ale cierpiętnica ze mnie była....obecnie bez 2 ibupromów się nie obejdzie ,ale tylko gdy naprawdę bardzo boli.

dzieki...o herbacie nie wiedzialam, ale moze to i dobre, bo podnosisz poziom cukru...ja czasem zjem czekoladę albo cos słodkiego...i tez staram sie leżeć w ciemności o ile się da... Podobno kawa z cytryną pomaga...mnie tak średnio...zależy też od bólu, bo on przychodzi nagle i od razu jest nasilony:/ Jakoś to przetrwamy :) ważne żeby fasolka była zdrowa!!! Aha, mnie też z tego bólu często aż jest niedobrze...:(

Gość kama mama79
Mnie też na początku męczył ból głowy. Jak tylko miałam okazję siadałam na balkonie (nie zawsze jest czas wyjść na podwórko) i wietrzyłam maksymalnie dom. Zaczęło pomagać i bóle przeszły. Tabletki omijałam jak mogłam, bo jak nie szkodzą dla dziecka, to na naszą wątrobę i gdy trzeba coś naprawdę zażyć to nadchodzą problemy albo tabletki już nie działają na organizm. Poza tym można spróbować wydaje się banalnych sposobów, ale np. herbatek orzeźwiających, mgiełek do twarzy czy dłużej spać i przy otwartym oknie.

wiem że tabletki to ostateczność, ale lekarz mówił mi też że czasem jak już nie da rady inaczej to dobrze wziąć tabletkę, bo jak nie to i Ty i dzidzia się w brzuszku męczy... Zobaczymy...właśnie otworzyłam balkon na oścież i idę posiedzieć trochę na powietrzu... Inna sprawa że dziś na dworze strasznie nieskie ciśnienie u mnie, a ja jakoś zawsze na to reagowałam...:(

Cisnienie mam dobre : zazwyczaj z rana 100/60 a w ciagu dnia ok 110/70...EKG robiłam i tez ok...moze taki juz moj urok...tym bardziejw taka pogode jak sa wahania cisnienia:)

Gość jesienna mama
Nie chcę mówić że ekg to...ale kilka chwile nie wykryje żadnej wady jeśli ktoś ma np arytmię. Przez ten czas może być wszystko ok, a po odłączeniu serce może nie działać tak jak trzeba:) Niestety wiem, bo miałam 2 razy ekg i okazało się że wszystko jest w porządku. Ginekolog sprawdzając puls dopiero powiedział, że mam arytmię, a holter załozony na 24 godziny sprecyzował że to tachycardia.

Gość bziczek
mnie boli sporadycznie, mam niskie cisnienie wiec ginka poleciła mi kawę z cytryną. Obrzydliwe jak diabli, ale pomogło - staram sie pić jak jeszcze nie rozboli na dobre bo później to już amen w pacierzu..

Gość gość
NA pewno dużym atutem Flex jest ta wszechstronność ale też niska cena. Jeden kompres to jest mały wydatek a można go używać z pożytkiem przy kilku czy kilkunastu odmianach bólu. Żona często korzysta z okładu przy bólach głowy i przy okresie na brzuch, ja to lubię zimny okład na kolano itd.

Gość gość
Korzystamy z Flex regularnie, mam kupione wszystkie cztery rozmiary. Najczęściej rzecz jasna okłady robimy przy różnych chorobach, infekcjach, przeziębieniach, stanach zapalnych itp. To może być gorączka, ale też jakiś stan zapalny zęba, ból głowy, albo w moim wypadku – bóle podczas okresu.