Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazik

jak długo można brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość gazik

hello kobietki, jak długo bierzecie tabletki, ja już 6 lat i zastanawiam się, czy nie rzucić tego w cholerę, ile można..

Gość ja brałam 10 teraz plastry

Gość taka jaka
ze tez sie nie boicie tak dlugo

Gość chwila chwila
niskohorm. bez przerwy 3 lata. z przerwami - ile potrzebujesz

ja biore niecaly rok( zaczelam od wrzesnia) i do konca wakacji bede brac, pozniej robie przerwe na 2 czy 3 miesiace ale mysle ze do konca wakacji bede brac i koniec;/ moje libido wogole spadlo do zera;/poza tym wkurza mnie to ze musze codziennie je brac, pamietac o tej samej godzinie a i tak strach ten sam co przy prezerwatywie czy przypadkiem sie nie zaszlo pozniej bedziemy chyba tylko prezerwatywy uzywac bo i tak sie z chlopakiem spotykac w weekend( w roku szkolnym, nie mieszkamy w tym samym miescie) to po co ja sie mam truc tabletkami

Gość gazik
niskohormonalne?Czyli np. Logest? ja brałam właśnie Logest, ale boję się o swoje zdrowie, skutki uboczne..

Gość gazik
no z tym libido to fakt, to było najgorsze 6 lat pod względem ochoty na seks..ale strach przed ciążą był silniejszy...

Gość gazik
hop hop kobietki..

Gość chwila chwila
dokładnie, ja biorę właśnie logest:) lekarka po 3 latach obowiązkowo każe zrobić przerwę na co najmniej 3 miesiace. w tym czasie porobić badania, a potem jak chcesz - możesz wrocić do tabsów.

Gość z tego co wiem...
to po roku powinno sie robic przerwe na przynajmniej miesiac. Ja bralam ok. 6 lat, ale przerwy robilam dluzsze niz miesiac w tym dodatkowo dwie po pol roku. Od przeszlo pol roku juz nie biore i nigdy juz nie bede. Nawet zaluje, ze kiedykolwiek bralam, bo przez tob cholerstwo nie moge zajsc w ciaze :(

Gość pzrygarnijkropka
a po odstawieniu nie iałaś problemów z cera?

Gość dziołcha taka
a ja brałam 7 lat, zrobiłam przerwę pół roku raz i teraz mam cykle bezowulacyjne :-(

Gość dziołcha taka
z czego 6 to była diane

Gość gazik
mnie to akutar najmniej by martwiło, bo nie chcę dziecka.. chodzi raczej o inne dolegliwości

Gość gazik
o kurcze, to długo się faszerowałaś dianą, to chyba końska dawka hormonów, nie?

Gość mój lekarz mówi że
5 lat i wtedyt przerwa, jeśli wszystkie badania ok można dalej

oczywiscie z przerwami zaleconymi przez gin.

Gość kapselekk
bylam u kilku ginekologow w niemczech...tak z ciekawosci i kazdy powiedzial mi to samo..nowoczesne tabletki anty mozna brac bez zadnych przerw .... same pomyslcie..akurat wam cos da jak sobie odstawicie na miesiac tabletki :-O

Gość dziołcha taka
diane jest ponoć najgorsza, a ja się dowiedziałam o tym właśnie po 6 latach i zmieniłam na rok na Yasmine. ale owulacji po odstawieniu prawie nie miałam, a odstawiłam prawie rok temu. no może miałam raz, czy dwa, ale więcej nie

na miesiac nie ale na trzy mysle ze da

Gość dziołcha taka
diane jest ponoć najgorsza, a ja się dowiedziałam o tym właśnie po 6 latach i zmieniłam na rok na Yasmine. ale owulacji po odstawieniu prawie nie miałam, a odstawiłam prawie rok temu. no może miałam raz, czy dwa, ale więcej nie

Gość gazik
no ja planuję odstawić na parę miesięcy i zrobię te badnia, a jakie konkretnie?

odstawilam tabsy po jakis 5 latach miesiac temu gdyz zrobil mi sie cellulit choc w rodzinie nikt nie ma oraz spadlo mi libido do zera, do tego boje sie zylakow. lekarka powiedziala, ze teraz nie robi sie przerw gdyz to tylko moze zachwiac rownowage hormonalna bo przez te 3 mies. nie zdaza wrocic do normy,a juz trzeba zaczac od nowa. przeszkadzala mi tez suchosc pochwy, a teraz jestem\"wilgotna\" juz nawet zapomnialam, ze tak moze byc.

Gość gazik
no to już nie wiem, co robić.. a kiedy wraca do normy organizm?

mysle, ze po paru ladnych miesiacach i u kazdej inaczej. jednak jesli zamierzac brac dalej to po co przerwa? ja zrezygnowalam calkiem choc bylam ich zwolenniczka i tolerowalam swietnie, ale do czasu.

jesli chodzi o problemy z cera to nie mam, nie zauwazylam zadnej roznicy po odstawieniu, poza ta wilgotnoscia. przeszlam przez to praktycznie bezobjawowo.

dodam, ze problemy z cera pojawiaja sie szczegolnie u osob, ktore mialy je rowniez przed przyjmowaniem tabletek. lekarka mowila mi, ze na wszystkie pacjetki, ktore odstawily u niej tabletki jedna zaczela tyc??! troche to dziwne, ale to zawsze hormony...

Gość gazik
sama nie wiem,czy na pewno chce ostatecznie rzucić tabsy..

Gość badania czyli
krzepliwość, próby wątrobowe, to samo co robi się co roku, ale w przerwie zrobić. Do tego usg i jeśli wszystko funkcjonuje prawidłowo, jest okres itd, to można dalej brać.

Gość gazik
no i co dziewczyny, jak długo bierzecie hormony?