Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margaretkaa

NADCZYNNOŚĆ TARCZYCY

Polecane posty

Czy ktoś cierpi na tą przypadłość? Jakie są wasze obserwacje? Ja leczę się od 2 miesięcy. Straszliwie przytyłam, ale nadal problemy z oczami i wysokie tętno. WIem, że tak szybko nie da się z tego wyleczyć, ale przytyłam w mig :( Zapraszam do dyskusji

Gość 22bb33
leczyłam nadczynność tarczycy, przyjmowałam leki hormonalne przez 1 rok, a potem zostałam skierowana na przyjęcie jodu radiaktywnego, oczywiście po odpowiednich badaniach. Wcześniej byłam szczupla, nawet chuda, a teraz tyję. Obecnie przyjmuję eutyrox 50. Hormony mam w normie i czuje się znacznie lepiej niż przed leczeniem.

Gość 22bb33
musztarda ma rację, przy nadczynności tarczycy chudnie się.

Gość zgadza sie po lekach
mozliwe jest utycie po operacji nadczynnej tarczycy zdarza sie rowniez, ze przeradza sie pozniej w niedoczynnosc

Wiem dziewczyny...chodzi o to, że przed leczeniem byłam bardzo chuda. Zaraz jak zaczęłam przyjmować tabletki zaczęłam tyć....W 2 miesiące 7 kilo :(

Gość 22bb33
robiłaś badania kontrolne hormonów tarczycy po tych dwóch miesiącach?

Mam zrobić we wrześniu...Musztarda..może faktycznie masz rację, że mam za dużo dawkę...Ehh :(

Gość 22bb33
a może warto zrobić badania wcześniej, bo do września utyjesz kolejne kg. Jestem już 4 lata po przyjęciu jodu radioaktywnego i w tym czasie przytyłam około 10 kg. Apetyt mam wilczy:( Endokrynolog powiedział, że w końcu mam ustabilizowany metabolizm i że tak musi być, no jedynie mogę pohamować się z jedzeniem, ale to takie trudne. Przy nadczynności objadałam się do woli i nie przytyłam ani kg, teraz odwrotnie.

Gość 22bb33
Jakie masz TSH ostatnich badań?

Badanie z maja 0,005 od tego czasu przyjmowalam thyrozol 2x dziennie. Od polowy czerwca 1xdziennie

a w czerwcu robilam sobie t3 i t4 sa prawie w normie...Lekarz powiedzial ze prawie w niedoczynnosc...ale tabletki kazal dalej brac...podobno to b. dobry lekarz, wiec chyba wie co robi...

Gość 22bb33
przed leczeniem miałam TSH 0,05, Ft3 16,23, Ft 4 51,31. oBECNIE tsh mam 2,50

Gość 22bb33
tez przyjmowałam thyrozol, ale już nie pamietam w jakiej dawce, bo to było 4 lata temu