Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossinka24

PROSZĘ POMÓŻCIE - Bioparox w ciąży .....

Polecane posty

Gość rossinka24

Wokól wszyscy chorzy i mnie złapało - angina. Dostałam bioparox, mówiłam ginekolowi to powiedział, że nie bardzo ten antybiotyk... jestem w 11tc. Czy mam go odłożyć? Co robić??

Gość używałam
w ciąży bo tez sie do mnie cos przypałetało i poki co mam zdrową córeczke :D

Gość rossinka24
dzięki za odzew! Lekarka mi powiedziała że to bezpieczny lek a gin że nie bardzo więc się przestraszyłam..

kolezanka brała i ma zdrowego synka

Gość A CO NA KATAR I GARDŁO
Co na bolące gardło i lecącykatar /wodnisty/ we wczesnej ciazy?

Gość rossinka24
Ja mam w sprayu, nawet nie wiedziałam, że lek jest w innej postaci

no wlasnie ja w ciazy tez bylam przeziebiona i to dostalam, mozesz bez oporow brac do krwi sie przeciez nie dostaje pozdrawiam i zycze zdrowia ;)

lekarz mi mowil, ze ten lek dziala miejscowo, wiec nie powinien przedostawac sie do krwi, ale ja nie jestem w ciazy. mimo to czesto lapie infekcje gardla i zamiast przyjmowac antybiotyki doustnie daja mi bioparox..bo niby bezpieczniejszy

Gość rossinka24
Ja już do wszystkiego podchodzę ostrożnie, miałam ryzyko toksoplazmozy, mam przodujace lożysko i teraz jeszcze ta choroba :( To moja pierwsza ciaża tak bardzo już kochamy te maleństwo nie wyobrażam sobie, żeby cos mu się stało, było chore itp :(

Gość ja tez bralam ten lek
ale bylam w bardziej zaawansowanej ciazy, ja bym poradzila sie ginekologa jednak!!!

Gość bziczek
ja też właśnie biorę bioparox. Obrzydliwe cholernie i nie wiem czy mi pomaga bo kaszle już drugi tydzień. A konował mnie nawet nie zbadał, tylko jak powiedzialam, ze w ciazy - o cyk - bioparox proszę brać.

najlepsze domowe sposoby syrop z cebul i,buraka cz.,miód z cytryną ,czosnek,soczki domowej roboty np.malinowy ,porzeczkowy ja bym żadnych leków w ciąży nie brała

na grype chyba nie ma antybiotyku? bo to wirus...a antybiotyki bierze siena bakterie...

Gość nikita czasem niedoleczona
infekcja bywa grozniejsza i robi dziecku wiecej szkody niz branie lekow... nie na wszystko syrop z cebuli i sok malinowy niestety poradza.

spokojnie mozna brac bioparox w ciazy to jest bezpieczny lek sama mialam problemy ze zdrowiem w ciazy co chwila cos jakas infekcja i bralam to a mala zdrowa jak ryba

Gość anna_p
jestem w 26 tc. meczy mnie zatkany noc, budze sie kikakrotnie w ciagu nocy, nawilżacz nie pomaga. Ginekolog przepisał mi ten lek.

w 5 mc dopadlo mnie przeziębienie i straszny kaszel,w dodatku mialam problem z przesuszoną sluzowką nosa a pozniej dostalam katar,na kaszel dostalam Bioparox a do nosa kupilam wode morską w spreyu,tylko to jest bezpieczne w ciązy i po kilku dniach widac efekty.Moja rada -wyprobuj tą wode morską,ewentualnie sol fizjologiczna tez jest polecana-a gdzies wyczytalam ze kobiety w ciąży często mają problem ze sluzowką nosa,to wina hormonow:)powodzenia:)i byle do lipca,tak jak ja:)🖐️

Gość anna_eliza
Ja tydzień leczyłam się domowymi sposobami - nie pomogło. Teraz mam bioparox - w ciąży można go stosować i według lekarza i ulotki. A to, że niektórzy lekarze nie chcą mówić, że nie zaszkodzi w 100 % wynika z ich braku wiedzy. Jakby polegali na wynikach badań, a nie na szarlataństwie i typowym dla Polaków wiecznym zabobonom - jasno dałoby się określić, co można brać, a co nie. Bez dywagacji - "czy zaszkodzi, zobaczymy po porodzie". Jakie to jest traktowanie pacjenta??? To samo miałam z clotrimazolem i innymi lekami przewciwgrzybicznymi. Biorąc je miałam wrażenie, jakbym celowo szkodziła dziecku, a to przecież nie tak. Chciałam pomóc organizmowi, żeby nie było tak, jak w średniowieczu - że od infekcji zęba do zejścia z tego świata było o krok. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :)

Gość adrianasz

Gość do anna_eliza
czy Ty brałaś clotrimazol w czasie ciąży? Maść czy tablety ? A jeśli tak to czy dziecko jest zdrowe mimo to? Pozdrawiam!