Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

jak obliczyc cykl

Polecane posty

Gość ja wierze
ale zaczniesz obiczac jak odstawisz pigulki, bo i tak na 99% sie poprzestawia. Poza tym przez pierwsze miesiace mozesz jajeczkowac niezgodnie z kalendarzykiem, bo jajniki beda probowaly sie na nowo przystosowac.

Gość o matko przy tabletkach
niestety liczenie dni płodnych i niepłodnych jest do bani przy nieregularnych cyklach. Stres, przeziebienie wszystko sie przesuwa wydluza lub skraca. Stad tyle wpadek...

To wszystko nie takie straszne choć jako metoda na zapobieganie ciąży raczej małoskuteczna. Mój ginko twierdzi, że trzeba być bardzo zdrowym, zero jakiś prochów nawet aspiryny, zero stresów, dobra dieta, wyspanie i wtedy dopiero można tu mówić o jakiejś skuteczności. Natomiast jeżeli chcesz mieć dziecko to metoda bardzo przydatna. Do tego można zastosować testy owulacyjne i powinno się udać byc mamą:-) Acha metoda tzw kalendarzyka to juz totalny przeżytek i ..nawet Kościół oficjalnie mówi, że to juz sprawa nieaktualna! Ciekawa jest objawowo-termiczna. :-) Na innym forum jest grupa dziewczyn wręcz rozpływająca sie wtej metodzie;-) Ja tam dopuszczam pewna dozę nieufności bo...organizm człowieka to nie \"szwajcarski zegarek\" :-D

nei nie ja nie chce byc w ciazy:) ja po prostu chce tabletki odstawic bo sie bez sensu truje, libido wogole do zera spadlo:( tabletki stosuje niecaly rok i mam dosyc:( chce uzywac prezerwatyw i dlatego chcialabym wiedziec kiedy sa plodne i nieplodne bo wiem ze z prezerwatywa ryzyko wpadki jest wieksze dzieki za wszystkie odpowiedzi:)

Gość niania1818
dziewczyny pomozcie mi, ja nie wiem ile dni ma moj cykl, jak to obliczyc, kiedy sa dni plodne i nieplodne (nie biorę tabletek )

Gość Młoda 02
niedawno dostałam pierwszej misiączki i nie mam pojęcia co się ze mną dzieje bo poprostu leje sie ze mnie !!! Jedna podpaska mi sie starcza na pół godziny a niechce stosować tamponów bo mam 13 lat i jestem dziewicą i boje sie że mi przebije błonke a chce to przejść naturalnie :) co ja mam roić jak ja na cały dzień całą paczke podpasek uzywam... A i jeszcze jedno mnie martwi bo ostatnio rozmawiałam z kleżanka i ona mi powiedziała że krew miesiączkowa nie jest czerwono czysta raczej taka brązowa a ja mam normalną czystą krew... Coś ze mną nie tak ?? (o jest moja druga miesiączka i dostałam ją 22 dni po ) Proszę Pomocyyyy!!!!