Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azza

Koszt badań genetycznych- nerwiakowłókniakowatość

Polecane posty

Gość azza

Hej dziewczyny przepraszam że was niepokoje ale może możecie mi pomóc. Jestem mamą 6 mc chłopczyka. Chodzimy do neurologa bo mały miał drżenia mięśni i asymetrie. Teraz jest już ok, ładnie się rozwija. Myślałm że to będzie moja osttnia wizyta u neurologa, ale lekarz zwrócił uwagę na plamy (kolor mleko z kawą) na ciele młdoego. Głównie w dolnej części ciała. Ja myślałm że to porostu przebarwienia. Nie chciał nic powiedzieć ale wyciągnęłam od niego co podejrzewa - nerwiakowłókniakowatość. Naczytałm się wczoraj o tej chorobie i poprostu jestem chora. Mąż mówi oczywiści eże panikuje że mały jest zdrowy, ale... Najgorsze w tej chorobie jest to że inne objaw - typu guzy mogą pojawić się dopiero ok 5 roku a nawet i później. Wizyte mamy za 3 mc i lekarz mówił żeby się ni niepokić ale same wiecie.. Czy któraś wie ile mogą kosztować badania genetyczne prywatnie bo nie sądze abym dostała skierownie. Wole wiedzieć niż żyć w niepewności. Wiem że może przesadzam ale tych plam jest sporo.

Gość azza
uppp

Gość do autorki topiku
Niestety nie wiem ile kosztują takie badania,ale zapewne sa bardzo kosztowne i pewnie wykonywane w IMiD i CZD. Ja na Twoim miejscu pogadałabym z neurologiem.Oni maja możliwość umieszczenia Was w szpitalu(pobyt jednodniowy)i wtedy takie badania robione sa z NFZ. Własnie moje dziecko miało tak właśnie robione badania genetyczne. Napisz skąd jesteś. Ja chodziłam prywatnie do neurologa i też mięliśmy robić te badania prywatnie,ale p.doktor okazała serce i połozyła nas(jeden dzien)do szpitala.Bylismy w szpitalu zaledwie 2h i wszystko zostało przebadane.

Gość babka jagodzinska
nie chce cię straszyć i na pewno to nie ta choroba którą podejrzewasz, ale ogładałam w telewizji , ta choroba to tragedia, zniekształca ludzkie ciało do granic mozliwości, ale to jest tak żadkie, że prawie w ogóle sie nie zdarza, głowa do góry i męcz swojego lekarza