Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się....

Czym przykryć noworodka?

Polecane posty

Gość Zastanawiam się....

O poduszce już wiem, że jest na początku zbędna. Ale czym przykrywacie nowonarodzone dzieci? Kołderka wydaje się trochę za duża, jak się w nią opatuli dziecko (lub w rożek) to boję się że potem może się odwócić twarzą do niej, albo że wejdzie mu róg rożka do buzi. Z kolei czy jak się przykryje tylko z zewnątrz to czy się nie odkopie w nocy? A może najlepszy jest śpiworek? Ale czy warto kupować taki mniejszy rozmiar czy lepiej od razu większy (85cm)? Ciekawi mnie jak to u Was było (lub jest).

Gość jagodzinska
Uwaga:spiworek tez nie może byc za długi bo bobas wsunie sie i tez może sie udusić

No niewiem - moja mała do 2 miesięcy spała w rożku Jak była noworodkiem to nigdy nie zmieniła pozycji w jakiej ją położyłam ale moze inne noworodki są ruchliwsze ja ją ciasno opatulałam tym rożkiem , bo podobno dziecko czuje się bezpieczne jak w brzuszku. Od 3 miesiąca używamy śpiworka - dla mnie rewelacja nie muszę myśleć po nocy cze dziecko się nie odkopało. Ja mam 2 śpiworki - mniejszy i cienszy ( 86 cm) teraz na lato i duży grubszy ( 110 cm ) na zimę .Teraz mała jak juz po kąpieli widzi że ją wkładam do śpiworka to zamyka oczy..................................

Ja mam ten śpiworek 110 cm uszyty u góry jak kamizelka , nimożliwe żeby dziecko \" weszło do środka \"

Gość jagodzinska
mozliwe mozliwe, spiworek to cudowny wynalazek, myslicie , ze taki za duzy mozna zminiejszyc zaszywając go troszke by dzidzius nie wpadl?

hmmm....mowicie że spiworek ?? Ja myslałam od początku o kołderce, ale w sumie fakt...moze sie rozkopać:( Ale mam też 3 beciki takie materiałowe, nieusztywniane więc na pocątekc hyba bedzie to dobre rozwiązanie:) Muszę jeszcze nad tym pomysleć

Fajne to co Paulka pokazała. A co do śpiworka to jeśli otwór na głowę jest mniejszy niż głowa to jak może dziecko do środka wpaść? Jagodzinska znasz takie przypadki? Bo to już normalnie schiza się zaczyna robić, kołdrą się udusi, o rożek też może się udusić, do śpiworka wpaść. To ja już nie wiem czym to dizecko przykrywać. Ogólnie to ja się na śpiworek zdecyduję.

Gość marta876
To ja od siebie dodam te polskie kocyki http://lullalove.com/produkty/superro-newborn/ bambusowe otulacze są genialne na cieplejsze dni, ale tam ta firma ma też i grubsze otulacze i z alg i bambusa.:) To jest ciekawy materiał, bo jest antyalergiczny i się samosterylizuje i podstawowo- przemilutki:) My to odkryliśmy przy szukaniu najlepszego przykrywania dla maluszka z problemem azs.