Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shiiiit

Tele 2

Polecane posty

Gość shiiiit

Mój ojciec podczas mojej nieobecności podpisał umowę z Tele 2 , otumaniły go jakieś akwizytorki a on sie na tym wcale nie zna :o .Mam w domu neostrade i abonament na telefon co teraz? był ktoś w takiej sytuacji , piszcie z jakimi kosztami mam sie liczyć i czy można to zerwać.

Właśnie też przechodzę batalię z Tele 2 i płodzę pisma na okrągło ;) Umowę masz prawo zerwać, ale są pewne obostrzenia dot. terminu. Musisz powołać się na ustawę z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. z dn. 31 marca 2000 r. Nr 22, poz. 271 ze zm.), a konkretnie na te przepisy: Art. 2. ust. 1. Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni od zawarcia umowy. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Art. 2. ust. 3 W razie odstąpienia od umowy, umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą sie od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty. Art. 3. ust. 1. Kto zawiera z konsumentem umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, powinien przed jej zawarciem poinformować konsumenta na piśmie o prawie odstąpienia od umowy w terminie, o którym mowa w art. 2 ust. 1, i wręczyć wzór oświadczenia o odstąpieniu, z oznaczeniem swojego imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresem zamieszkania (siedziby); obowiązany jest także wręczyć konsumentowi pisemne potwierdzenie zawarcia umowy, stwierdzające jej datę i rodzaj oraz przedmiot świadczenia i cenę. Art. 4. Jeżeli konsument nie został poinformowany na piśmie o prawie odstąpienia od umowy, bieg terminu, o którym mowa w art. 2 ust. 1, nie rozpoczyna się. W takim wypadku konsument może odstąpić od umowy w terminie dziesięciu dni od uzyskania informacji o prawie odstąpienia. Konsument nie może jednak z tego powodu odstąpić od umowy po upływie trzech miesięcy od jej wykonania. Mam nadzieję, że wszystko jest jasne :)

Mam problemy z Tele 2 ... Próbowałam zerwać umowe której nie podpisałam. Jestem właścicielem telefonu a podczas mojej nieobecności w kraju mój naiwny mąz podpisał umowe z Tele 2 ... Zerwałam ta umowe i dostałam do opłacenia kosztu zerwania umowy... Oczywiście nie zapłaciłąm tłumaczac sie tym ze nie podpisywałam żadnej umowy!! Ciągnie sie to juz prawie 2 lata i grożą mi komornikiem! Czy ktos miał podobna sytuacje i czy ktoś wygrał z Tele 2 ???

Gość konsultanka tele2
Do shiiiit Przede wszystkim to, że masz Neostradę nie jest przeszkodą w korzystaniu z abonamentu tele2. Dnia 15 grudnia 2007 weszła ustawa o rozdzielności tych dwóch usług i można płacić za sam net w TEPSIE a abonament u innego operatora. Czasem to się nawet opłaca...