Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna barbie

TIPSY-FARBY itd w ciąży

Polecane posty

Gość taka jedna barbie

mam może glupie pytanie,ale......... jestem bardzo zadbaną kobietą i zastanawiam się czy te wszystkie zabiegi typu farbowanie wlosów, tipsy idt szkodzą dziecku ? Mnie ? Czego nie wolno. Solarium pewnie tak a spacery czy godzinne siedzenie na plaży gdzieś w afryce ? Jak to jest ?

wdychanie akrylu szkodzi dziecku, nie polecam.Farbowanie nie przeszkadza

Gość xyj
Mi lekarz zabronil farbowania:(

Gość farba tak tipsy nie

Gość wyszukiwarkaa
mozna farbowac włosy, mozna robić paznokcie żelowe, można uzywac kosmetyków, mozna się opalać byle nie za długo i nie wystawiac brzucha bezposrednio na słońce w temp. np. 30 kilku stopni, mozna brac znieczulenie u dentysty, mozna się malować, spacerowac tez mozna(no chyba ze masz zagrożoną ciążę to wtedy nie), mozna pic kawę(max 2 filizanki dziennie niezbyt mocnej), mozna jeść sery pleśniowe produkowane w Polsce(one są z mleka pasteryzowanego, i tylko z takiego mleka mozna).....................................itp, itd

można farbować włosy choć powiem że nie zawsze może wyjśc oczekiwany kolor(wiem to po sobie ) tipsy Nie bo odpadają nawet żelowe wiem bo samia miałam i odpadały solarium NIE a opalanie w afryce radze sie zastanowic to nie te same warunki atmosferyczne i higieniczne nie warto ryaykować Czy podróże z „dodatkowym bagażem” czyli z rosnącym brzuchem może być ryzykowna? Dużo zależy od tego, gdzie i czym zamierza się wyjechać na odpoczynek. Jeżeli lekarz prowadzący ciążę nie widzi przeciwwskazań do wyjazdu, w pierwszym trymestrze można wybrać się w dowolne miejsce, pod warunkiem że przyszła mama nie narazi się na radykalną zmianę klimatu. Lekarze nie zalecają podróży do krajów tropikalnych i egzotycznych. W tropikach często panują złe warunki higieniczne, a to grozi zatruciami pokarmowymi, których efekty (np. biegunka, niestrawność) doprowadzić mogą do poronienia na wskutek wyzwolonych w ten sposób skurczy macicy. W krajach egzotycznych zagrożeniem są też choroby przenoszone przez owady, pasożyty i bakterie. Konieczne są wtedy liczne szczepienia, które nie są wskazane podczas ciąży . Po 32. tygodniu należy ze względów bezpieczeństwa dla samej matki a przede wszystkim dla dziecka należy zrezygnować z dalszych eskapad. Lepiej zaplanować sobie wtedy ...

Przez pierwsze trzy miesiace raczej nie bardzo cos mozna.dzidzia strasznie wrazliwa, a potem roznie, chyba zalezy od osoby i reakcji organizmu