Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thuria

Obled

Polecane posty

Gość thuria

Mam 26 lat - panienka z tak zwanego dobrego domu, studia skonczone, dwa jezyki obce, dwie prace, niebrzydka, niebrzydka ;) Jedyne, co mi sie w zyciu nigdy nie ukladalo to zycie uczuciowe. Pograzalam sie w jakies chore i chorsze zwiazki, spedzilam godziny na wyciu do ksiezyca i lata na przekonywaniu siebie, ze na takie szczescie zasluguje. Rok temu zostawil mnie facet w sposob, ktory wola o pomste do wszystkich niebios tego swiata. Przezylam. Potem mnie szantazowal. Przezylam. Zmusil do placenia swoich dlugow. Dalam rade. I po roku cierpien, znoju i cholera wie czego jeszcze sie otrzasnelam i zaczelam oddychac swoim powietrzem. I nawet zaczelo mi sie to podobac. Odkrylam kawalek siebie. I co? I wlasnie moje sprawne oko znalazlo kolejny cudowny cel. Stracilam rozum dla o 5 lat mlodszego faceta, z trzema wyrokami i silnym uzaleznieniem od narkotykow :) :)

Gość agnesina
bo ty po prostu szukasz wlasnie takich drani, poszukaj sobie jakiego normalnego faceta

Gość Magrat
To Twoje życie i tylko do Ciebie zależy, jak będzie wyglądać. Dorosła, odpowiedzialna osoba dokonuje wyborów. Życzę dużo rozsądku i zastanowienia nad tym, co robisz. Na świecie jest dużo wspaniałych, czułych i opiekuńczych mężczyzn, a Ty nie musisz zadawać się z byle kim, ale z kim będziesz-zależy wyłącznie od Ciebie, moja Droga.

Gość takie dziewcze jedne
podświadomie przyciągasz facetów z kłopotami może jestes dobrą osobą a oni szukają takiej duszyczki której uległosć w łatwy sposób wykorzystać ,ale jak ktoś napisał to jest twoje życie wiecej asertywności i nie daj się sprowadzić do kąta bo ty też możesz trzymać broń

Gość jak to nie prowokacja
to naprawde jest cos z toba nie tak jeszcze ten pierwszy nieudany zwiazek to rozumiem ale facet z 3 wyrokami i do tego jeszcze cpun !! szok...

Gość thuria
Najsmieszniejsze jest to, ze generalnie jestem dosc asertywna osoba i okrutnie rozsadna. Tylko jak juz dopadnie mnie jakies uczucie, to koniec. Koniec. Ten chlopiec nie powinien mnie zainteresowac przez 5 sekund. Zaimponowal mi jedna rzecza. Wiecej nie pamietam ;)

Gość oja-T
jezeli wiesz ze to facet z przeszloscia na karku to sie nie pchaj w ten zwiazek. chyba ze sie tak nudzisz ze lubisz pakowac sie w klopoty

Gość thuria
Swoja droga macie troche racji :-/

Gość thuria
oja-T, normalnie moze Cie zaskocze, ale jakos niespecjalnie przepadam za problemami ;) Nie pcham sie w nic - samo mnie ciagnie :-/

Gość takie dziewcze jedne
a po co ci kolejne kłopoty jesli jak piszesz że odzyskałaś równowage i zaczeło się ukladać to tak może być dalej.. z facetem uzależnionym od alkoholu czy narkotyków choć zaleczonym przypomina życie na bombie ,no ale ty wiesz najlepiej co jest dla ciebie dobre w końcu każdy z nas zasluguje na wszystko co najlepsze:)

Gość Wielki Mag z Baligrodu
Jesli chcesz moge zaczac, zdalne wyprowadzanie cie z szalu, choc podobno leku na to nima.....

Gość thuria
takie dziewcze, nie masz pojecia, jak wkurza mnie fakt, ze moja rownowaga zostala zachwiana w tak nikczemny sposob!!! Przez pare miesiecy bylo mi naprawde dobrze :) Ama_leta, masz oficjalne zezwolenie na wybuchniecie najglosniejszym smiechem: zafascynowal mnie tym, jak rozdaje karty! [jeszcze jakies pytania?;)]

Gość oja-T
a czym ty mnie masz zaskakiwac? nie pchasz sie tylko cie sama ciagnie do klopotow. gdybys byla inteligentna to bys nawet chwile nie pomyslala by sie zainteresowac jakims gachem z wyrokami. A ze dla ciebie to nie lada problem i tracisz glowe jak nastolatka znaczy ze sie pchasz. ale co mnie to obchodzi. zycie jest twoje i rob co chcesz.

Gość thuria
oja-T, najgorsze jest to, ze uczucia zwykle niewiele maja z inteligencja wspolnego. O tym w zasadzie moj nudny wywod :)

Gość dziewcze takie jedno
i znowu potwierdza się teoria że miłosć jest ślepa:)

z twojego pieerdolca thurio droga uleczyc cie moze wielki szaman z syberii, a ja tylko sie usmialem panienka z dobrego domu, dwa jezyki srutututu, i w czasie studiow nie znalazla chlopa, napisz zes zboczona do granic mozliwosci

Gość agnesina
zwykle takie panienki z dobrych domow szukaja sobie drani by zamanifestowac bunt wobec rodziny

Gość thuria
Wielki Magu, w trakcie studiow przewinely mi sie 3 intensywnie meczace psychicznie zwiazki i jedyne, co moge zrobic teraz, to dziekowac Bogu, ze sa przeszloscia :) A do tego szamana masz jakies namiary?:)

Gość agnesina
trzw meczace psychicznie zwiazki i nic cie to nie nauczylo bo teraz pchasz sie nastepny z gachem z wyrokami. jak widac tacy brutale podniecaja cie

Gość thuria
Alez mam cudowna rodzine i ostatnie czego chce to sie przeciw niej buntowac!!! Wierzcie mi, nie szukam drania - sami przychodza ;)

Gość agnesina
ale ty ich nie odpychasz i to jest twoj problem

jak studiowalem na politechnice poznanskiej widywalem takie panienki z dobrych domow, wszystko mialy, tuziny wielbicieli, zazdroscilem im bo sam musialem zasuwac w SSP Akademik, Sipinska swego czasu jak bylem na pierwszym roku a ona na piatym jak patrzylem na nia az mi galy wyszly z orbit, obdarowala mnie spojrzeniem jakby mnie osrac chcala, a teraz jak widzialem ja wtv ja bym jej nawet osrac nie chcial. Prawdopodobnie jak ktos napisal jest to jakis bunt, a kobieta wystarczy ze ja jakis banderas dobrze przerucha i po kobiecie, francuzi mowia takie jest zycie

Gość thuria
Ama, chetnie sie odezwe :) Mag, dobrawdy coz za madrosc z Ciebie splynela :)

Gość agnesina
bo takie panienki z dobrych domow maja zbyt wysokie mniemanie o sobie i tacy zwykli faceci sa raczej odrzucani lub zbyt niesmiali by podejsc do takiej pannicy co zadziera nosa jaka to ona cool bo ma studia, ilosc zagranicznych podrozy i opanowane jezyki obce. A tacy dranie brutale to maja gdzies ich kariere i jezyki obce. Oni wystarczy ze powiedza "Kobieta marsz , zrob to i to" do tego tonem nie znoszacym przeciwu a one cale u ich stop bo po prostu potrzebuja takich twardzieli. A do tego oni sa jakas ucieczka od tego poukladanego zycia. A oni po prostu maja je gdzies, pobawia sie nimi i ida sobie w sina dal.

powiedz bezstronnie czy nie jest tak, facet moze byc bandyta, ale ma tego demona w sobie, ze zadna sie nie oprze, a z Sipa to prawda taka milosc platoniczna a tu bach

Gość thuria
Chyba niepotrzebnie wyskoczylam z tym dobrym domem, bo nieco krzywy obraz siebie nakreslilam tym stwierdzeniem. 'Dobry dom' w znaczeniu kochajacy rodzice, dobre relacje..

to jest wlasnie zastanawiajace, co takiego jest w tych bandytach, wielokrotnych mordercach, ze tak fascynuja takie panienki, slyszalem ze maja oni bez liku listow od kobiet, ktore by wyszly za takiego za maz, niepojete.

Gość thuria
Ama, z jakiej okazji?:)

Gość agnesina
Takie panienki wiaza sie z draniami bo brakuje im emocji. dobry dom, dobra szkola, studia, jezyki, dobra praca...wszystko poukladane, zero emocji, wlasnego wysilku by cos zdobyc. A tacy dranie wprowadzaja w zycie emocje, dreszczyk niepokoju no i sa nieprzewidywalni. wiec takie panienki lapia sie na to.

Gość yuuu
thuria, gdybyś chciała i się dało, zamieniłabym się z tobą: studia niby skończyłam i to bez problemów a nie podeszłam do obrony, siedziałam z załamką w domu, aż znalazłam idiotyczną pracę, zdobyłam też wysokie stanowisko w dziedzinie/organizacji która była moją pasją i straciłam je przez swoją głupotę, cokolwiek mam, mam dzięki komuś (czyt. rodzinie), sama tylko umiem uciekać od życia, i jedyne co mi wyszło to udane życie uczuciowe... tyle że - Bóg mi świadkiem - zamieniłabym to na sukces w życiu naukowym, zawodowym, pieniądze i umiejętne realizowanie swojego hobby i mogę sobie być sama (bywałam i było OK)