Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczoteczka

Kiedy prezenty?

Polecane posty

Gość Szczoteczka

Kiedy planujecie przyjmować prezenty od gości? Byłam na dwóch ślubach, na jednym prezenty i kwiaty były przyjmowane zaraz po mszy, pod kościołem, na drugim już pod domem weselnym, ale przed witaniem chlebem i solą. A jak wy planujecie?

Gość mlufka
W mojej okolicy przyjęło się że młodzi przyjmują życczenia i prezenty przed kościołem. Tzn. po wyjściu z kościoła najpierw ryż i pieniążki się rzuca a potem życzenia

No ja też się spotkałam z takim rozwiązaniem, z tym że było o tyle nieciekawie, że między ludźmi kotłującymi się do młodej pary przeciskali się ludzie podążający na kolejny ślub :) Mnie osobiście źle kojarzy się dawanie kopert pod kościołem, ale chyba rzeczywiście tak jest praktykowane, więc nie będę rewolucji wprowadzać :)

Gość jcg
Prezenty pod kościołem to nie jest zbyt dobry pomysł. Młodzi dostają kwiaty, tych kwiatów jest naprawdę pełno, świadkowie nie mogą tego utrzymać, a gdyby do tego doszły jeszcze prezenty, to ja nie wiem, jak oni zapakowaliby się do samochodu. Powiem gościom, żeby mieli te prezenty w samochodzie i dali je nam na przyjęciu.