Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna ...

Pytanie ... wypadek ...

Polecane posty

Gość smutna ...

Witam! Trochę głupio o tym pisać no ale cóż ... wczoraj w wypadku samochodowym zginela matka mojej znajomej :(:( Na jej samochód najechał tir ... kobieta przekoziołkowała swoim samochodem kilka razy ... jechała z ojcem znajomej, on przeżył ... Samochód był nowy z PODUSZKAMI POWIETRZNYMI ... w czasie wypadku nie zadziałały ... wobec tego mam pytanie ... czy rodzina ta ma prawo pozwać firmę samochodową do sądu ???

Gość smutna ...
To co czuję to moja sprawa ... pytam się na zapas, bo gdy rodzina dojdzie do siebie ... trzeba bedzie jej pomoc ...

Czasem poduszki nie działają nie z winy producenta samochodu, tylko z założenia...Rok temu miałam wypadek - sarna nam wylazła na drogę i przy 100km/h rąbnęliśmy w barierkę pobocza, prawie czołowo - prawie, bo środek ciężkości był trochę po mojej sronie czyli pasażera. Poduszki nie zadziałały (i w sumię się z tego cieszę, bo i tak w niezłym szoku byłam bez poduszki strzelającej mi w twarz) - nikmu na szczęście nic się nie stało, ale potem TZ mi tłumaczył, że poduszki nie zadziały bo nie uderzyliśmy centarlnie środkiem maski, a tylko wtedy poduszki z przodu się otwierają...więc nie wiem...Pewnie ktoś musiałby zbadać powod dla ktorego poduzki się nie otworzyły...