Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieboraczka

jak pomoc zrobic kupke?

Polecane posty

Gość nieboraczka

moj 3 miesieczny synek (karmiony piersia) robi kupke kilka razy dziennie, ma jednak ogromne problemy, prezy sie i placze... robi glosne kupki - strasznie glosne i widac ze ma ogromna ilosc gazow w jelitkach... co moge zrobic? dzis w akcie desperacji naciskalam delikatnie wokol odbyciku i najpierw uchodzily z upki gazy( olbrzymia ilosc) potem kupka i znow gazy.. dziecku bardzo ulzylo, jednak nie chce caly czas w ten sposob pomagac dziecku, co proponujecie innego?

Gość karol_inca
lepiej masowac brzuszek i moze pomoze mu herbata z miodem?

Gość nieboraczka
masowanie brzuszka nie pomaga niestety a na herbatke z miodem to raczej za wczesnie :O

Gość margolino
bron boze miod!!!u takiego maluszka!!!delikatnie przyginaj kolanka do brzuszka, latwiej odchodza gazy.

Gość mlodamama
sprobuj podac plantex, albo herbatke koperkowa

Gość nieboraczka
pomoglo naciskanie odbyciku(dosc mocno ) z nozkami w gorze i termometr w pupci z oliwka - musialam uzyc termometru choc jestem przeciwniczka tego typu metod, ale dziecko mi sie tak meczylo:( nie wiem co jest z moim dzieciaczkiem, napinal sie i stekal z nozkami w gorze i nie dal rady zrobic:(

Gość nieboraczka
po plantexie wymiotuje malec a herbatke koperkowa podaje i nie pomaga, woda koperkowa tez nie:( espumisan tez nie sab simplex tez nie, infacol tez nie:( zostal mi lefax i esputicon.. czy ktoras z Was uzywala?

Gość mlodamama
moze wybierz sie do pediatry i przepisze ci debridat, lagodzi bole jelit, moja mala brala to 4 tyg i juz nigdy nie wrocily wzdecia i bole brzuszka

Gość nieboraczka
debridat tez biore, tzn bierze moj synek.. 2 x dziennie 1 ml ( nie wiem czy to nie za malo) jak czesto i w jakiej dawce braly Wasze pociechy debridat w wieku 3 miesiecy?

Gość moll
matko swieta z czym to człwoek musi sie uporac ...pomoc zrobic kupala, a fuj

moj maluch brał Debridat 2 x dziennie po 1,5ml jak miał miesiac. My mielismy straszne problemy z brzuszkiem:gazy,kolki i własnie to ze nie szły kupki.Ja daje herbatke koperkowa i rumiankowa.Po karmieniu i podczas kazdej zabawy masuje brzuszek zgodnie ze wskazowkami zegara,klade czesto na brzuszku.Espumisan jest zalecany przy kolkach wiec nie wiem czy jest sens mu dawac.Mozesz kupic lacidofil i dawac po pol ampulki 2 x dziennie z mlekiem( to poleciła mi pani pediatra).Jak moj Mały sie meczy to daje Viburcol( czopki homeopatyczne)-super po nich pryka i kupki tez ida:):) To moje sposoby i mam nadzieje ze ktorys z nich zadziała u Twojego dziecka. A wogole to zrob mu kał na posiew bo byc może jest jakas bakteria w kale i ona jest przyczyna.

Gość nieboraczka
kasik wielkie dzieki za rady, moj maly tez ma kolki:( viburkol dziala u mnie z opoznieniem ale nie na kupki tylko uspokajajaco- synek jest tak przymulony przez caly dzien ze szok - caly czas spi wlasciwie.. a co to dokladnie ten lacidofil? czy to jest na recepte?

Gość ja polecam czopki glicerynowe

Gość noe vel czerwona rewolucja
ja prasowałam pieluszki i kłądłam na brzusio stosowaam masaze brzuszka nózkami i plecki tez masowałam , kładzie sie wtedy dziecko na brzuszku z podwinietymi nóziami i masuje w strone odwrotna do wskazówek zegara ale pieluchy pomagały , mały mój nie miał non stop tylko sporadycznie