Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam 111

Czy w Anglii są takie same gniazdka elekktryczne jak u nas?

Polecane posty

Gość pytam 111

Gość pytam 111
Chodzi o to czy pasują do nich polskie wtyczki ?

Gość bablajagla
nie, trzeba mieć przejściówkę czy coś takiego

nie, u nas sa 2 dziurki a u nich sa 3, bo zazwyczaj u nich np czajnik ma te 3 paleczki do wejcia do gniazdka od kabla:P kurde ja nie wiem jak to napisac:Pu nas masz takie 2 dziury okragle, a u nich sa 3 plaskie mam nadzieje ze kazdy wie o co cho:P

Gość taki co wie.
nie pasują.mają 3 "bolce"

Gość pytam 111
OK - dzięki :) Muszę kupić przejściówkę

podobno te kupowane w polsce na niewiele się zdają. Kuzyn ostatnio musiał na miejscu kupować,bo nasze nie zdały egzaminu...

powinna... ale nie mam pewności.W razie czego na miejscu to nie jest problem chyba,niedrogie to to.

Gość pytam 111
problem na miejscu może być dla dwunastolatka, bo go tam wysyłam. Niemniej dzięki za wszystkie rady i odpowiedzi

Gość
zgiac patyczek kosmetyczny na pol, usunac bawelniane koncowki, wlozyc taki patyczek do gornej (nieparzystej) dziurki, i przejsciowka domowej roboty gotowa :P

hmmmmmm....... trochę mi to pachnie prowizorką, która w przypadku elektrycznosci może mieć niebezpieczne skutki. Dzięki Lauren :) za radę, ale boję się z niej skorzystać, a zwłaszcza polecić ją młodemu.

Gość
oo kurde radzilam Trawnikowi :D prowizorka, prowizorka, ale dziala i taka przejsciowka niewiele kosztuje :P poza tym na czas wkladania patyczka mozna wylaczyc prad w gniazdku ( u nich kazde gniazdko zaopatrzone jest w przycisk jak do swiatla wylaczajacy prad), zreszta ja jestem zywym (zyjacym jeszcze w kazdym razie) przykladem na to ze prad nie \'kopie\' patyczkow :P:) no ale moze dla swietego spokoju kup mu ta przejsciowke ;)

Gość ten trzeci bolec
nie ma w sobie pradu, on tylko odblokowuje reszte, wiec dlatego patyczki do czyszczenia uszu/zapalki/itp. dzialaja. ale faktycznie, dwaunastolatkowi bym nie polecala.... taka przejsciowka w sklepikach typu 'szwarc, mydlo i powidlo...' kosztuje funta, poltora, w elektrycznych troszke wiecej, ale tez bez przesady, pewnie kolo 3. i wszedzie sie to da kupic, wiec nie powinnien miec problemu.

Gość watcher
W Anglii i Irlandii sa identyczne gniazdka(GB),z trzema bolcami o przekroju prostokata 7x4 mm.Sa trzy takie bolce:dwa dolne(poziome)przewodza prad.Trzeci gorny (pionowy)jest tylko do odslaniania otworow w gniazdku,zeby mozna bylo wlozyc wtyczke.To jest chyba zabezpieczenie przed dziecmi.

Gość gość
Lauren jesteś moim mistrzem, właśnie uratowaleś mnie przed brakiem ładowarki! :D Patent się sprawdza. Polecam! :D