Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabina goloba

chce miec extra kapiel

Polecane posty

Gość sabina goloba

chce zazyc super kapieli miec caly wieczor dla siebie dziewczyny zdaje sie na wasza wyobraznie przygotujcie mi plan wieczoru co ma robic maseczka jaka kapiel co dodac co potem itp plis chce cos nowego i tylko tu sa babki co maja fajne pomysly licze na was i wasza wyobraznie

ja czasem robie sobie domowe spa :D zazwyczaj zapalam swieczki zapachowe i gasze swiatlo w lazience. przygotowuje sobie zielona herbatke do picia albo sok pomaranczowy. do kapieli daje albo sol z morza martwego, albo olejek eteryczny albo gotuje 2 litry mleka i wlewam do wanny razem z sokiem wycisnietym z dwoch pomaranczy. wrzucam jeszcze laske cynamonu i wsiadam zeby odmakac. po kapielu z sola splukuje sie woda i wypijam ze dwie szklanki wody. Leze w wannie 20 min. najczesciej z gazetka, majac na twarzy maseczke truskawkow cukrowa (C.O.Bigelow) badz inne cudo (z glinka).Czasem nastawiam sobie muzyke :) Potem nakladam na siebie balsam masujac cialo i wkladam szlafroczek :) i leze sobie i odpoczywam gleboko oddychajac z 15 min a potem ide spac :) pozdrawiam :)

Gość sabina goloba
rewelacja to co ty sobie fundujesz jest czysta rewelacja!!!!super naprawde moze jeszcze ktos ma pomysly?

Gość rzeczywiście to coPrzeczytałam
to też przyznaję że rewelacja. Prawdziwa celebracja kąpieli. Ale mnie osobiście takie coś nie wydaje się zbyt praktyczne. Nadmiernie długie leżenie w wodzie nie jest dobre dla skóry, bo narusza jakąś tam warstwe lipidową skóry. Wiele prawdziwie pielęgnacyjnych zabiegów nie jest znowu takie bardzo przyjemne. Jest to notoryczna depilacja, użeranie się z wmasowywaniem peelingów w całe ciało, szorowanie długich włosów. Dla mnie wiele rzeczy to trochę obowiązek niż przyjemność a żeby było bardziej paradoksalnie to uwielbiam zamawiać kosmetyki i przeglądać katalogi. W katalogach wszystko jest takie piękne i perfekcyjne. Te kobiety takie idealne i wypoczęte a w rzeczywistości jak dostaje te kosmetyki to nie chce mi się ich używać.

codziennie owszem byloby to meczace ale dwa razy w tygodniu jest fajnie. codziennie to przysznic z peelingiem na bazie oliwki i soli a czasem oliwy i cukru :) milego popoludnia :)

Ja jeszcze na dodatek mam tak, że nie czuję się całkiem zadbana po kąpieli jeżeli w domu jest bałagan. Także najpierw muszę mieć posprzątane w domu żeby mieć satysfacje z zadbania siebie.

mnie ten porzadek rowniez dotyczy :D nawet jak gotuje to wszystko zmywam na biezaco bo nienawidze zeby cos brudnego stalo dluzsza chwile. ale nie widze w tym niczego zlego. kazdy ma swoje male dziwactwa i dzieki temu jest wyjatkowy :)

O tak! Z tym peelingiem to najpiękniejszy efekt zauważyłam po wmasowaniu w całe ciało drobnoziarnistej soli z oliwką do ciała lub z oliwą z oliwek z dodatekiem jakiegoś olejku eterycznego czy zapachowego. Ciało jest potem nieziemsko gładkie. Stosuje też zwykłe peelingi kupione w sklepie, ale efekt jest mniej spektakularny. Dużo czytałam o peelingu z kawy ale nie próbowałam. Trochę obawiam się tego przenikania kofeiny do wnętrza ciała przez skórę. Nie wiem na ile to prawda ale koleżanka mi mówiła że jak kiedyś zrobiła taki peeling to myślała że zacznie chodzić po ścianach tak bardzo dziwnie się po tym poczuła. Nie miałam pojęcia że ta kawa może tak przeniknąć przez skórę. Sama nie próbowałam więc nie wiem.

ja robilam peeling z kawy po uprzednim jej zaparzeniu. wole jednak peelingi solne i cukrowe (ja stosuje gotowe z The Body Shop, Victoria\'s secret i Bath and body works). Po peelingu z kawa lazienka wyglada jakby przeszla burza piaskowa a ja po kapieli nie chce szorowac wszystkiego tylko odpoczac. :D

Gość rzeczywiście to coPrzeczytał
burza piaskowa mówisz ? Heh zabawne porównanie. Ale wiesz ? z tym zgaszeniem światła w łazience i zapalonymi świeczkami to mnie jakoś podkręciłaś. Nigdy czegoś takiego nie robiłam i chyba nabrałam ochoty na taką niezwykłą kąpiel w nastrojowym klimacie, chociaż golenie w tym chyba odpada bo słabo bym widziała co golę :D Do tego bym dała jakąś bardzo spokojną, relaksującą muzykę. Tylko warunek taki że musiałabym być sama w domu żeby domownicy nie byli ciekawscy i się niepotrzebnie nie interesowali co ja tam właściwie robie po ciemku w łazience.. :P i żeby mi nic nie przeszkadzało.

nie golenie to odpada zupelnie. to ma byc przyjemnosc dla duszy i ciala. najlepiej uciazliwe zabiegi wykonac innego dnia. taka kapiel to ja sobie robie jak jestem zmeczona po calym dniu i nie mam na nic checi. po prostu chce sie zrelaksowac i pojsc spac :) myje sie szybko pod prysznicem a w wannie leze i relaksuje :)

Gość toja.
pomysł faktycznie rewelacja.... a myślałam, że z tym sprzątaniem uprzednim to tylko moje dziwactwo....:P