Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy fan

bmw oplaty

Polecane posty

Gość ciekawy fan

zastanawiam sie nad kupnem kilkuletniego bmw nalepiej z serii 5 i mam pytanie juz do posiadaczy tego samochodu w UK.. jak sie to ma z serwisowaniem corocznym ile placicie ? jak z czesciami ? drozyzna czy ujdzie ? samo auto wiadomo jeszcze nie takie drogie ale co potem ? czy utrzymanie nie zje mi kieszeni ? czekam na konkretne odpowiedzi ...

Gość hkmfyk
a co chcesz sie pochwalic sasiadowi w PL? jak sie boisz o koszta to kup tansze auto,samochod jest od tego zeby pomagal w zyciu a nie zeby byl zmartwieniem ze wgledu na koszty.

Gość typowy Polak
czy on cie prosil o opinie albo jakies uwagi a temat czemu chce kupic ten samochod ? A moze ma do niego slabosc od dziecka i nigdy nie mogl sobie na niego pozwolic a tutaj wkoncu jego marzenia moga sie spelnic. Albo poprostu uwaza ze to dobre i ladne auto - jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia na temat to sie lepiej nie odzywaj. A do autora - ubezpieczenie zalezy od wielu czynnikow - czy i ile lat miales wczesniej ubezpieczone auto w UK, ile lat masz prawko i wiele innych. Najlepiej sprawdz sobie sam dokladnie jesli juz bedziesz wiedzial jaki dokladnie chcesz rocznik i model np na stronie www.moneysupermarket.com

a mnie to autko tez sie bardzo podoba :) Jesli nie masz jeszcze ubezpieczenia w UK to mozna przeniesc to z Polski, troche burokracji ale da sie zrobic. Co do kosztow czesci zamiennych to nie mam pojecia, zazwyczaj BMW to dobra jakosc i nie prosi o czesta naprawe (zalezy od rocznika) no i sa b. dobrze serwisowane w UK. Good luck!!!

Gość madry karol
"czy utrzymanie nie zje mi kieszeni ? " a to zalezy od twoich dochodow

polecam rowniez www.confused.co.uk :) ja jestem szczesliwa posiadaczka 5MTech i nie mam powodu do narzekan, chociaz teraz szukamy czegos nowszego ale rowniez z tej marki. akurat mnie guzik obchodzi co sobie mysla inni - jak ktos chce szpanowac moze nawet miec Ferrari - mnie to nie podnieca. ubezpieczenie jest w miare ok 677 funtow za 2 osoby, ale to zalezy od samochodu, okolicy, miejsca gdzie parkujesz, pojemnosci silnika a nawet koloru - biale sa mniej \"chodliwe\" niz czarne :) jesli masz dobre auto i szczescie to nie jezdzisz do mechanika. jesli masz pecha to placisz i placzesz... za wymiane oleju i filtrow w jedynym servicie BMW w Bristolu chcieli 500funtow :) ale od czego sa polscy mechanicy :) co do paliwka - jesli nie masz diesla a masz duzy silnik to robi sie wir w baku :) jeszcze na autostradzie jest OK, ale jesli jezdzisz czesto po miescie i stoisz w korkach to polecam fieste :) przy silniku 2.5 i stosunkowo malej odleglosci od pracy miesieczny wydatek na benzyne to ok 67-100 funtow. zalanie calego baku to 67 funtow. tak wiec to nie jest samochod dla oszczednych tylko dla fanow, z ktorych czesto smieja sie posiadacze innych aut tanszych w utrzymaniu

Gość ciekawy fan
dziekuje za odpowiedzi szczegolnie tobie valeriana, chodzilo mi wlasnie o naprawy wymiane oleje itp ubezpieczenie mozna sprawdzic poza tym mam tu juz samochod z tym ze starszy.. i do osoby powyzej co napisala ze kupuje dla szpanu - nie, kupuje bo zawsze marzylem zeby to auto kupic a tu to marzenie ma szczescie sie spelnic. Nie naleze do osob ktore jezdza nawet raz raz w roku do Pl wiec szpan tu nie wchodzi w gre...

noooo, przetluc tylek 25 godzin w aucie to dopiero szpan :) zwlaszcza w erze tanich linii lotniczych ciekawy fanie>>> ja ma tak jak ty. w kraju moglam co najwyzej pomarzyc bo nawet na malucha nie bylo mnie stac. tutaj pracujesz i kupujesz. moj maz tez mysli nad realizacja projektu pt. Alfa w przyszlosci. polecam stronke www.autotrader.co.uk tam jest duzy wybor