Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akajskakaa

Co na romantyczna kolacje zrobic do jedzenia??

Polecane posty

Gość akajskakaa

Chce zrobic dobra kolacje, swieczki.... Ale nie wiem co dobrego przygotowac?? Poradzcie cos prosze :) Na pewno macie super pomysly.. Ps. spaghetii odpada:)

Ja myślę, ze są dwie opcje: albo mielonka z mielonką, podana na gulaszu z mielonki z dodatkiem pieczonej mielonki, albo może być jeszcze duuuużo fasoli,, cebuli, czosnku, kalafiora i takich tam, wszystko razem duszone od rana:P Atmosfera powinna byc niepowtarzalna:classic_cool:🖐️

Gość akajskakaa
dzieki desko,ale jeszcze jak narazie nie podpadl mi ;)

Gość _maleńka_
to przeciez banalne... papryczki chili w słodkim sosie, do tego coca cola i małe conieco na zakończenie :D

No dobra, bo mi głupio:O Ja bym zrobiła pewnie zrazy ale wieprzowe, marynowane w ostrej marynacie, nadziewane jabłkami z majerankiem. I do tego normalnie ryż brązowy na przykład, albo co kto lubi- kluski śląskie (faceci zazwyczaj lubią) albo co tam chcesz. I do tego np. szparagi z sosem musztardowym albo gotowane brokuły. To nie bardzo wykwintnie, ale facet pewni by był zadowolony, bo by się najadł jak dzik:classic_cool: A na deser ciasto- szarlotka na kruchym cieście, ze smażonych świeżych jabłek, z cukrem rafinowanym, rodzynkami, cynamonem, goździkami i szafranem. Jabłka świeże smaży się na patelni z cukrem rafinowanym i zostają w całości, są takie normalne, a nie rozgotowane i ciasto wtedy jest bardzo dobre🖐️

a moim zdaniem bzdura bo na pewno pozniej bedziecie uprawiac seks i co z tego ze sie nazre jak dzika swinia i bedzie mu ciezko... bez sensu lepiej cos lekkiego zjesc

No pewnie tak. Ale jakby mnie ktoś zaprosił na kolację i podał sałatkę... to bym się podłamała:) Ale moze tylko ja jem jak wieprz:) Poza tym nie trzeba wszystkiego jeść tonami, wystarczy mała porcja. Jeżeli ktoś lubi sałatę, to spoko. Ja bardzo lubię. Ale nie jak po całym dniu wracam do domu i jestem głodna:)

ojejkus salatka to byl taki przyklad tylko:) wiecie chodzi mi o to zeby koles sie nie nazarl bo pozniej nici... :P

Moim zdaniem powinno to być cosś lekkiego :2 rodzaje sałatek kilka rodzajów sera,jakaś pieczeń na zimno i dobre wino.

no wlasnie ja tez planuje kolacje a nie wiem co moge zrobic...cos prostego ale dobrego...i pilne :) pomozcie

spagetti np teraz z kurkami....do tego biale winko...a po tym np tiramisu....i duzo bitej smietany...od niej mozna przejsc do .....lodow..i mienetek....mmmrauuuu...

też mam zamiar zrobic jakąś kolacyjkę, ale nie umiem gotowac:P zn nigdy mnie do garów nie ciągneło :/ i to moze błd bo jak teraz wypadałoby cos zrobic to nie wiem jak i co :P przeciez ziemniaków nie ugotuje bo jakos tak na romantyczna kolacje to kopiec ziemniaków nie bardzo pasuje;]

Radzę trochę gościa podpytać co lubi, bo jak się czegoś nie lubi to później też się innych rzeczy nie chce. Bardzo ważne co lubi pić.

Najlepiej potrawy znane i przyswajalne przez większość. Ja jestem smakoszką śmierdzących serow (w każdej postaci i w każdym wydaniu), czosnku w zalewie i krewetek. Moj chłop tego nie trawi. I gdybym na pierwszej reprezentacyjnej randce zaserwowała to \"ścierwo ze świństwem\" - jak mawia - to po mnie ;)

EJ! BYSTRY!a o jakich modyfikacjach wspomniales? zmiany menu? czy zmiany czegos we mnie? he? mow mi tu zaraz..!!!!hahaahhahah..caluski ..juz Ty wiesz gdzie....

Gość gość
jezeli lubicie krewetki (sa niezle w biedrone, ale te duze, bo te male sa slabe) , to moze zrob krwetki smazone w winie i na masle, do tego podasz bagietka i wlasnie jakas saltka i winko duzo sie nie napracujesz, a bedzie smacznie i troszke wykwitnie:) a na deser tiramisu (bez pieczenia)