Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

umbrellka

Brzuch po urodzeniu dziecka...

Polecane posty

Mam pytanie. Co sie dzieje z brzuchem po urodzeniu dziecka?? Skora sie sama wstepuje? Powiedzmy ze chodzi o osobe, ktora w ciazy nie utyla, wygladala tak samo+brzuch ciazowy...

Gość jestem płtora roku
po urodzeniu dziecka, miałam tylko dużu brzuch-skóra nadal jest pomarszczona - fakt faktem,że ne ćwiczyłąm i nie ćwiczę.

Gość To zalezy od predyspozycji
No i także od dyscypliny, nie raz jest tak, ze babka dość szczupła po ciązy zostaje z tym ciązowym brzuszkiem, a ta tęższa chudnie ładnie i po jakimś czasie nie widac że była w ciąży. Ja tak miałam: jestem raczej średniej budowy, przed ciążą wazyłam dośc dużo, około 70 kg, w ciązy przytyłam 14 kg, po porodzie brzuch bardzo szybko mi się ściągnął, no niestety rozstępy zostały, małe, ale są. Aczkolwiek teraz bez żadnej diety i cwiczeń ważę 65 kg. Karmię piersią oczywiście, moje dziecko ma już pół roczku, jem już niemal wszystko (oprócz kapusty, fasoli i grochu), czyli i smażone, czasem coś treściwszego, słodkości czasami, piję od czasu do czasu kawkę (ale słabszą). Wiec specjalnego rygoru w diecie nie mam i waga się utrzymuje. Dodam, ze moje dziecko je już inne dania prócz mleczka z piersi, więc nie karmię co 2-3 godziny piersią, ale rzadziej. Brzuch mam płaski, skóra cienka, choć niezbyt elastyczna, tkanki tłuszczowej mniej. Waga jest taka, bo mam masywne kości, gdyby nie to, ważyłabym mniej.

mój brzuch to tragedia,nigdy nie odzyskam tego brzuszka przed :-( coś za coś :-)

Po pierwszym dziecku wróciłam do mojej figury z przed, ale po drugim...- ech!, zostalo mi 10 kilo. Ech! Ale bylam szczuplutka więc z tym dodatkiem 10- kilowym wyglądam lepiej-podobno!

Aha! Na moje szczęście mam chyba bardzo elestyczna skórę bo rozstępów nie mam na brzuchu- jedynie troszkę na pupie, ale po drugiej ciąży i nie sa zbyt widoczne.

Gość margolino
brzuch mnie dobija, jestem chuda jak patyk, wszystko co przytylam zgubilam, ale wygladam na 4 miesiac ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!przez ten BRZUCH!!!musze w koncu sie zmobilizowac i zaczac cwiczyc, nie ma innej rady..