Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby zakupy ale o zdrowiu

Okulary optyczne. Czy dla was był to duży wydatek ?

Polecane posty

Chodzę po sklepach optycznych. Patrzę a tam średnia cen oprawek to około 150 zł wzwyż. Ale jak się okazało to dopiero początek bo to cena samych tylko oprawek. Razem z wprawieniem szkieł ma to być w sumie wydatek 270 zł który mnie wręcz zaszokował. Babka się mnie spytała czy chcę jakieś tam specjalne szkła już nie pamiętam nazwy antystatyczne czy jakoś tak. No i z tymi lepszymi szkłami by to w sumie kosztowało 350 zł :/ A przecież to tylko głupie okulary! Ludzie! Ile wy za to płaciliście ?

Sorry to nie antystatyczne tylko z antyrefleksem :O

Gość hfvhfff
ja dzisiaj przerabiałm to samo... tzn ja i mąz chcielismy tylko wymeinić oprawki do naszych starych szkieł. Ja za szkła w jakimś sieciowym optyku zapłaciłam około 300zł z antyrefleksemi jakąś powłoka jeszcze niby... i na oprawki juz nie miałam kasy, teraz chciałam zmienić i okazało się że nie można. Mąz musiał koniecznie zmienić straszne powyginane i wyrobił nowe okulary. Tam najtansze oprawki były za 60 zl takie zwykłe, a na zyłkach te tylko z górną częścią to około 130 zl więc nei tak drogo. Za wyrobienie okularów ze szkłami z antyrefleksem i ładnymi oprawkami wyszło 250 zl więc nei tak źle. Sieciowi optycy sa droższi... Ja swoje okulary zrobię za miesiąc bo mi szkoda było kasy. a nei są w złym stanie tylko te oprawki mało twarzowe choć Pani optyk powiedziała że takie niezywkłe i szkodaje wymieniać bo nikt takich nei ma... ale mi średnio pasują i nei chce takich.

Gość hfvhfff
a i neistety antyrefleks neizbędny jest... zwłaszcza jesli prowadzisz samochód. dużżżżżżżżżżża różnica w jakości widzenia.

z tego co wiem to nie można zmieniać oprawek a szkła zostawić, i tak muszą zrobić ci nowe szkla do oprawek-dopasować krztaltem itp. no niestety za fajne okulary trzeba wybulic ponad 200zł. Z resztą dawno nie chodzilam po optykach to nie pamietam ile kosztują teraz okulary;)Ale nie jest to tania rzecz,. Zawsze możesz dostać u okulisty zniżkę na szkła (jakieś dofinansowania z nfzu czy coś) ale w moim przypadku jest to -7% wiec sie nie opłaca

ja za swoje dałam 440zł - 250 oprawki, reszta szkła, ale na szczęście miły optyk dał mi 70zł zniżki ;) ale tańszych oprawek niż 150zł nie widziałam, a cena szkieł zależna jest od wad oka... niestety jest to wydatek kosztowny, ale konieczny!

ja np kupuję z siostrą oprawki w jednym optyku, już chyba ze 4 razy kupowałyśmy okulary i ostatnio dostałysmy rabat więc radzę zaprzyjaźnić się z jakimś optykiem :D

Gość hfvhfff
możan dopasować szkła do innych oprawek ale to może być ryzykowne i małoktóry optyk zgodzi się na to bo jak nei wyjdzie to on ponosi koszt takiej wpadki.

Też noszę okulary. Za moje oprawki zapłaciłam w Fielmannie 79 zł, a są naprawdę ładne. Szczerze to były też za 39 zł i nie były takie złe. Oczywiście były też droższe, nawet za 1600zł . Do tego szkła z antyrefleksami i wyszło mnie to chyba 310zł , jeśli dobrze pamiętam:) Także oprawki naprawdę można dostać ładne i za niską cenę:)

Ja mam małą wadę bo tlko - 0,5 ale jednak okulary są mi niezbędne do normalnego funkcjonowania. Pół roku temu kupiłam pierwsze okulary i w sumie wraz z oprawkami , z antyrefleksem i robocizną wyszły mi 250zł . Poszłam do optyka którego poleciła mi okulistka i jestem bardzo zadowlona bo ramki mam naprawdę świetne :) i widzę że nie zapłaciłam dużo :)

Gość gość
Powiem ci szczerze ze nie, nastawilem sie na duzo wiekszy koszt. Na www.galeriawidzenia.com dostałem naprawde dobre oprawki, mialem zreszta spory wybor w podobnie niskich cenach.

Gość gość
Średni - zależy czy wiesz gdzie kupić. Ja kupowałam w tym salonie www.nemezis.net.pl to zapłaciłam niecałe 250zł. To zalezy jakie oprawki wybierzesz :)

Gość gość
Jestem w stanie dać każde pieniądze za okulary, ktore będą do mnie idealnie pasować. Jakiego optyka polecicie w WWA?

Gość gość
Myślę, że może Ci się spodobać oferta OptyCorp https://www.optycorp.waw.pl/ gdzie miałem okazję zakupić już dwie pary okularów. Posiadają niezwykle szeroką ofertę w której skład wchodzą najmodniejsze marki. Jest tam bardzo spory wybór, dlatego z pewnością znajdziesz coś dla siebie. Warto!