Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola26

16 tydz.a dzidziuś głową w dół- czy to normalne?

Polecane posty

Gość karola26

Byłam wczoraj u lekarza i mój synuś jest odwrócony głową w dół a był normalnie. Lekarz nakazał odpoczynek i spokojny tryb życia i leżenie. Wiem że mały ma się odwrócić ale dopiero pod koniec ciąży a mój zrobił fikołka już teraz:-/ Co wy na to? Czy któraś też tak miała?

troszke za wczesnie sie ułozyl jakby do porodu,no ale co na to lekarz bo przeciez musial ci cos powiedziec?

Gość mój syn
bardzo często układał się głową w dół od początku ciąży , a urodził się w 40 tygodniu

Gość karola26
hejka tu mezus karoli lekarz powiedzial ze ma tak duzo nie latac tylko wiecej w pozycji lezacej ale cholerka nie zapytalismy sie co z seksem jak myslicie da sie?

Gość zatroskana
nie martw sie :) Dziecko ma jeszcze sporo miejsca i wlasciwie za dwa dni jakbyscie robili usg to mogloby sie okazac ze jest ulozone zupelnie inaczej :) W 20 tyg bylam w szpitalu i lekarz mnie pytal czy mam bole kosci miednicowych bo mi sie dziecko tak ulozylo ze moze mnie cisnac. zreszta zobaczysz sama, bo juz niedlugo bedziesz mogla czuc jak Ci sie wierci w brzuchu :D Ja mialam inny problem - dziecko jeszcze w 30 -31 tyg bylo ulozone miednicowo a w 32 na usg juz glowa w dol, ale sie martwilam, ze sie nie obroci. Teraz 39 tydz i jest jak nalezy :D Powodzenia i bez steresu :)

Gość mój syn
mężusiu karoli, kto w pozycji leżącej? Karola, czy dzidziuś? Co do seksu to poradźcie się lekarza, skoro coś mu nie pasi, to lepiej zapytać.

Gość karola26
mi się wydaje że już czuję jak się coś przesuwa w brzuchu:-) a wczoraj chyba główkę wymacałam tak nisko po lewej stronie-czy to możliwe? potem gdzieś znikła:-)

Gość karola26
a tego posta wyżej to rzeczywiście napisał mój mąż bo on się martwi bardzo i tylko wyszłam z pokoju a on już się dorwał do klawiatury:-) muszę zapytać o ten seks lekarza

Nie przejmuj się, jeszcze się będzie kręcić. Moja córa na usg tak się miotała, że trudno ją było złapać tym aparatusem. Raz do góry, raz na dół, raz pokazała głowę, a raz wypęła tyłek. Jeśli stan łożyska jest bez zarzutu, szyjka długa, to nie ma się czym martwić. Może zwyczajnie tak jej było wygodnie w tym momencie.

Karola, nie martw sie. U mnie na wszystkich usg i badaniach wychodzi (od. 16 tc, do teraz czyli 29), ze dziecko lezy glowa w dol i zaden lekarz nic na ten temat zlego nie powiedzial. Nawet jedna lekarka stwierdzila, ze to dobrze, bo prawidlowo i chyba jej tak zostanie do porodu ;)

16 tydzien to dzidzius jeszcze sie przemieszcza, wiec spokojnie, musiałas akurat trafic na taki moment ze był odwrócony, ale prawda jest taka ze należy odpoczywac, bo jeśli sie nie odwróci to mozesz urodzis sporo przed terminem... Życze powodzenia

Gość teraz ma mnóstwo miejsca
jeszcze się pewnie kilka razy przekręci :-) mój synek w 20 tyg. był ułożony pośladkowo teraz (29 tydz.) już główkowo ale i tak może się przekręcić ....

Gość mój syn
a ja całą ciążę byłam bardzo aktywna a na 2 mies. przed porodem malowałam ściany w domu. Myślę, że to nie ułożenie płodu niepokoi lekarza, tylko może łożyska albo Twój ogólny stan Karola.

moje maleństwo od ok 20 tygodnia jest ułożone główką w dół i jak narazie (38 tc zaczynam) siedzi sobie spokojnie :) a się nie oszczędzałam w ogóle :) nie ma się co martwić zwłaszcze, że jak ktoś wyżej pisał może się jeszcze mnóstwo razy obrócić i ułożyć inaczej :)