Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Czy to dobry pomysł? - termometr dla dzidziusia

Polecane posty

Rafinka mam juz nawet zrobioną listę na kartce:D Wszystko co napisałaś tam jest albo własnie zostało dopisane...ja z doświadczenia (tzn pracowałam z maluszkami takimi po pół roczku w pogotowiu opiekunczym) wybieram pieluszki z biedronki:) DADA...nigdy w pogotowiu zadnego dzieciaczka nie odpazyły...a znajoma która ma to pogotowie stosuje je już 6 lat:) Ale wyprubuję też pewnie te z LIDLa bo mam lidla pod nosem, widze go z okna wiec jak coś to bedzie awaryjnie:) A jakie opakowanie tych pieluch z LIDLa, bo jest ich tam trochę:) Żebym kupiła dobre:)

niebieskie, chyba 4-9 kg, tam jest 16 szt i kosztuje 6,99 zł. Są też w większych opakowaniach ale nie wiem po ile, bo ja kupuję w małych. Tylko uważaj, żeby nie kupić takich ceratowych, one są tańsze ale do d.... Dada z biedronki też są bardzo dobre, ale ja lidla mam bliżej :D No i te paczki mniejsze.

A proszku do prania jakiego uzywasz badz uzywałaś w pierwszych tygodniach?? Ja tez LIDLA mam zdecydowanie bliżej:)Czyli jak coś to wiem juz gdzie i jakie kupić:) Kurcze, ta wyprawka to niezła szkoła przetrwania...wybrać to co nap[rawdę potrzebne spośród tylu niepotrzebnych rzeczy to naprawdę sztuka...staram się jak mogę, tym bardziej ze finansowo nie jest zbyt dobrze...

no właśnie, dlatego nie ma co przesadzać, teraz w sumie wszystko można dokupić od ręki jakby czegoś brakowało. Proszku używałam Dzidziuś, byłam zadowolona, ale w sumie to chyba nie ma większego znaczenia jaki, aby nie uczulał, słyszałam, że Jelp uczula. Zresztą próbki proszków też dostaniesz w wyprawce ze szpitala, na pierwsze dni starczy, a potem zobaczysz który ci pasi najbardziej.

Kurcze, bo ja własnie tez sie zdecydowałam na Dzidziusia:D Tak w ogóle to nawet nie wiem co jest w takiej wyprawce ze szpitala...i czy na 100% dostanę taki pakunek dla dziecka?? Jak pamietasz to napisz mi co tam było:) A tak w ogole ile ma Twoja dzidzia teraz i ile ty masz latek ?? Ja mam 26 latek i 25 tc:)

hehe, ja mam 37 i dzieci 15/2. W tej wyprawce jest jeszcze pampers (jeden :D) skarpetki/rajtuzki i pachnące woreczki na kupę - to jest najbardziej niezbędne oczywiście :D:D:D Od paru lat wszystkim dają - to takie próbli reklamowe. Do tego kupa poradników o pielegnacji i zywieniu niemowląt.

Tych poradników to ja juz mam mnóstwo, ale nie bardzo lubie to czytać, bo tylko w głowie mącą... Miło mi Cię poznać:)Cieszę się, że doświadczona kobieta może mi pomóc:) Ja własnie próbowałam się zorientować na necie i znaleźć jakieś próbki od firm dla dzieci ale niestety nikt chyba czegoś takiego nie wysyła:( A przydałoby się, bo czasem mogę kupić np proszek a okaże się że uczula:( Dlatego dobrze mieć próbkę... To ty masz już 2 dzieciaczków:) Faaaajnie...ja czekam na to pierwsze:) Bedzie dziewczynka, chociaż dzis ide do lekarza i zrobię USG zeby sie upewnić:) Już wiadomo, że to bedzie ZUZIA:) A jakie imiona mają Twoje dzieciaki?:) Najbardziej obawiam się pierwszych 3 miesięcy, bo potem to juz jakby z górki:) A szczególnie te piersze tygodnie, jejka bede sie nawet bała kąpać pewnie, ale nie bardzo ma mi kto pomóc, wiec bede musiała sie nauczyc sama:D Tzn jest Misiek ale...chodzi o to ze nikogo doswiadczonego nie ma:) Moja mama mieszka 200 km ode mnie:D

Spoko, dasz radę, dziecko nie jest takie delikatne jak się wydaje :) Próbki będziesz potem też dostawać pocztą, kaszki, deserki, obiadki itp. Jeśli chodzi o pierwsze 3 miesiące, to jak dziecko nie ma kolek to w sumie looz jest, potem się dopiero zaczyna... :D:D:D

No własnie kolek sie najbardziej obawiam, ale jakoś mamy sobie dają radę to ja też dam...mam wsparcie mojego Misiaczka:) Dzieki wielkie za wszelkie porady...do usłyszenia, pewnie jeszcze nie raz sie odezwę i nie raz sie spotakmy:) Pozdrawiam, lecę z psiakiem a potem szykuję się do lekarza:)

Kurcze...jakie sliczne oczki ma ten twój synuś:) Przepiękne:) A córa to taaaaka duża już:) Dzieciaczek to juz nie jest...niezle niezle:) Ladna dziewczyna z niej:) Mam nadzieje,ze ja tak samo bede dumna ze swojej córeczki:) Pozdrawiam