Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytani mam jedno

dokument z USC - pytanie

Polecane posty

Gość pytani mam jedno

szlyszalam ze kosztuje 85 zl, ale to od kazdego z osobna? czy jak idziemy oboje to placimy kazde polowe ?

Gość jak idziecie to Ty
placisz.... kazdy polowe... ja pierdziele. To bedziecie jednoscia czy bedziecie mieli osobno kase?

Gość sorrki o co ci chodzi
? ja tylko pytalam, czy ten dokumen kosztuje 85 zl czy 170 zl, nie wiemy na ile sie przygotowac. Kurde o co ci laska chodzi? ja TYLKO pytalam ile kosztuje ten dokument!

Gość sorrki o co ci chodzi
a wogole to moze poczytaj o intercyzie, kupe par zaczyna to stosowac ;) Boze co za zle interpretujace wszystko panny!

Gość płaci się
ok. 85 zł (nie pamiętam dokładnie ile, dlatego napisałam 'około'), a nie 170 ! 🖐️

Gość upał80
opłata w USC wynosi 84 złote od pary!!!

Gość dzieki za info

Gość a ja mam inne pytanie
mój narzeczony pracuje do późna, myslicie czy jak sama pójdę do usc to załatwię ten dokument czy potrzebne jest złożenie jego podpisu? Kto był? Odpwoiedzcie prosze ;)

Gość a ja mam inne pytanie
Ehh no trudno ;) oki dzięki

wlasnie, ja tez kur..nie mam urlopu i moj luby tez, i nie wiem czy uda sie mu dzis wyjsv wczesniej z pracy. A dzis tam isc musimy bo nam stuknelo 3 miesiace. zaraz do niego dzwonie bo siedze tu w pracy jak na szpilkach ;(

Gość agggaaa
nie musicie byc w usc równo 3 miesiace przed! dokument z usc jest wazny 3 miesiace, tzn ze mozecie isc tam pozniej, ale nie wczescniej niz 3 miesiace przed i nie pozniej niz miesiąc i jeden dzien.

Gość agggaaa
no niestety tak, my bralismy specjalnie wolne w pracy

Gość Aga to nie wypada
Sprawdźcie czy Usc nie ma dyżurów w soboty. Ja załatwiłam wszystko w sobotę.

Musicie mieć ze sobą dowody i skrócone odpisy aktów urodzenia, inaczej cała wycieczka na nic. :-)

Ale ta opłatę można zrobić wcześniej. I wystarczy tylko jedna osoba (z dowodem). Przy opłacie pytają tylko czy ślub jest miejscu gdzie mieści się Urząd czy w innej miejscowości. Ale po dokumenty to już idzie para. Kobieta decyduje o wyborze nazwiska dla siebie i dla dzieci. Akty urodzenia (odpisy) potrzebne ale tylko wtedy gdy USC jest innym niż ten gdzie rejestrowano kiedyś narzeczonych jako dzieci po urodzniu:-)

musiscie jeszcze się zapytać w urzędzie, bo jeśli bierzecie ślub w mieście, w którym się urodziliście, to odpisy nie są potrzebne. Albo jeśli jedno z Was pochodzi z danego miasta, w którym bierzecie ślub to jedno z Was nie musi płacić za odpis, tylko drugie musi wziąć z urzędu w mieście, w którym się urodził:) Pozdrawiam!!!:)

Gość bylam zalatwilam
dzieki za rady!