Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabelka1983

boje sie wyprowadzic od rodzicow chociaz mam 23 lata

Polecane posty

Gość mirabelka1983

za granica mam chlopaka, nie jest polakiem. kochamy sie i chcemy byc razem. dwa lata temu jak sie poznalsmy wszytko wydawalo sie latwe. a za dwa tygodnie wyjezdzam i boje. zwyczajnie sie boje. boje sie zostawic rodzicow, siostre, znajomych. wwiekszosc przyjaciol juz wyjechala, reszta konczy studia wiec nie bardzo sens jest tu dla nich zostawiac.jednak jestem blizko zwiqzana z rodzina. dopiero skonczylam studia i juz ... czasem mysle, ze od rodzicow trzeba sie wyprowadzac w wieku 18 lat, jak sie konczy szkole srednia. wtedy czlowiek jest wystarczajaco zbuntowany, zeby to udzwignac. moze ludzie, ktorzy wyjechali za granice wypowiedzieliby sie jak to jest. ja po prostu obawiam sie tesknoty. przez dwa lata tesknilam za chlopakiem., a teraz bede tesknic za rodzicami.

cale zycie zamierzasz mieszkac z rodzicami?:) wydaje mi sie ze czas najwyzszy sie usamodzielnic, moze bedzie na poczatku ciezko bo bedziesz tesknic ale po 3 czy 4 tyg bedzie okiej:) na pewno rodzice internet wiec bedziesz mogla z nimi normalnie czasami pogadac:) a nawet jesli nie to na pewno maja telefon:) nie panikuj bo nie ty pierwsza i ostatnia sie wyprowadzisz:)

Gość mirabelka1983
wiem ale i tak sie boje. mniej stresowalabym sie w innym miescie ... ale za granica.

kochana ja jestem mlodsza od Ciebie o rok i za 2 dni tez wyprowadzam sie na stale do chlopaka za granice...bedzie ciezko bo naraziemusze uczyc sie jezyka a i pracy legalnej narazie nie dostane...trzeba wreszcie wydoroslec i nie zalamywac sie:) 3mam kciuki:)

Gość winogronko kochana
wejdz na topic dwudziestodwulatki - czekam :*

Gość mirabelka1983
gdzie wyjezdzasz? ja sie strasznie boje chociaz wiedzialam, ze ten dzien nadejdzie. ale zwyczajnie sie boje. nie wiem nawet czemu bo jak zaczynalismy byc razem to oddalabym wiele, zeby byc blizej. mialam wtedy jeszcze 2,5 roku studiow do zrobienia :/

Mam dokladnie ten sam \"klopot\". JA tez mam chlopaka za granica, we wrzesniu jade do niego na dwa tyg. a moze i tam zostane. Chodzi tez o tesknote, ale tez o to, ze ja mam bardzo konserwatywnych rodzicow, i wszystko ok, ale jeden podstawowy problem- mieszkanie razem, a co za tym idzie, moze kiedys seks... Nie moga przyjac tego do wiadomosci ze ich corcia mialaby z facetem seks przed slubem uprawiac..i c tu poczac teraz:O

Gość mirabelka1983
my planujemy lub wiec rodzice jakos przelkneli fakt mieszkania razem. poza odwiedzalismy sie co jakos czas, 2-3 miesiace, zwlaszcza trakcie syudiow najczesciej na 2 tygodnie jak byla jaka przerwa. rok temu 3 miesiace wakacji tez razem. takze zyja, chociaz tez sa konserwatywni.

ja teraz sobie podzcas wakacji pomieszkuje u chlopaka ale za rok sie do niego przeprowadzam i jakos nie czuje ze bede rozpaczac, ze bede umierac z tesknoty, ja nie wiem gdzie wy zyjecie ale ja mam telefon i internet wiec jaki problem? chlopak mieszka w niemczech wiec tez musze sie wyprowadzic z kraju :P i nie mam z tym problemu, oczywisicie teraz jak tu jestem to tesknie ale przeciez jest internet! ja wychodze z zalozenia ze kiedys trzeba sie usamodzielnic, a ze mam 18 lat to juz czas najwyzszy:P

Gość 18scie
to chyba za szybko na stale zwizki :O