Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxzzzzyyyy

escapelle, wpadka

Polecane posty

Gość xxxxzzzzyyyy

Witam!mam dylemat...zaczne od poczatku.ostatni okres mialam 11 maja.trwal 6dni. Moj cykl 30dni. Po tym okresie nie uprawialam seksu a mimo to w nastepnym miesiacu czyli 11 czerwa nie dostalam okresu.po tygodniu od spodziewanej miesiaczki uprawialam seks bez zabezpieczenia.po ok 65 godz zazylam escapelle.po kilku dniach wystapilo plamienie. Poza tym zawroty glowy i fatalne samopoczucie.teraz jest lipiec...nie mam okresu:( martwie sie strasznie!! POMOCY!!

Gość xxxzzyyy
prosze odpiszcie mi cos!! bardzo sie denerwuje!

Gość Świderek i Śrubka
A czy wcześniej, przed ostatnią miesiączką miałaś sytuacje, w których mogło dojść do ciąży? Jeżeli nie, to czy masz dużo stresów, czy się odchudzałaś, brałaś jakieś leki, podróżowałaś? Czy bolał Cię brzuch takjak "na miesiączkę" czy nie? Powiem tak, jak ja to widzę: jeżeli wykluczasz wcześniejsze zapłodnienie, to z tego ostatniego stosunku nie powinno być ciąży. Nie wiem, czy tutaj można mówić o dniach płodnych czy niepłodnych, bo nie doatałaś @, ale biorąc pod uwagę Twój cykl 30sto dniowy, to były to niepłodne. Dodatkowo fakt zaniknięcia okresu też nie jest czynikim sprzyjającym zapłodnieniu - wręcz odwrotnie. No i jeszcze Escapelle, co prawda zażyta dość późno, ale nadal te 84% skuteczności, to dużo. Natomiast z drugiej strony jeśli zaszłaś wcześniej w ciążę, miałaś pierwszy okres (czasem to się zdarza) i potem po wpadce wzięłaś Escapelle, to ten lek podtrzyma ciążę. A co do samopoczucia, to wiele kobiet się czuje tak po tabletce "po", jeszcze dochodzi stres i pogoda, więc to pewnie to jest przyczyną. Najlepiej zrobisz, wykonując test. Pozdrawiam

Gość xxxzzyyy
wielkie dzieki za odp!!bylam u ginekologa i nie jestem w ciazy. zapisal mi tabletki na wywolanie miesiaczki Luteine. nadal nie mam okresu ale juz jestem spokojna:) lekarz powiedzial ze to przez pogode no i zylam w mega stresie ponad miesiac! jak dostane okres zaczne brac tabletki anty. juz nigdy wiecej takich stresow!:)

Gość xxxzzzyyy
juz drugi dzien biore Luteine. na jakims z forum przeczytalam ze sluz w czasie ciazy jest gesty i bialy.ja mam troszke takiego sluzu:/ ale przeciez lekarz powiedzial ze nie jestem w ciazy! co mam o tym myslec??pomozcie!!