Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z karminiem

wklęsłe sutki-a karmienie-czy to możliwe?

Polecane posty

Gość problem z karminiem

napiszcie proszę- czy jest wogóle możliwe karmienie dziecka czy wklęsłych sutkach? jak je troche pomasuje to wyciągają mi się - ale nie wiem czy dzidzia sobie poradzi ze ssaniem :(

Poodbno w takiej sytuacji pomagają takie silikonowe nakładki na sutki. Moja znajoma takich używa z tego samego powodu i karmi dziecko piersią już 8 miesięcy :)

Gość problem z karminiem
dziękuje za odp. mam nadzieję, że i mi się uda..a czy ktoś słyszał o wkładkach formujących modena? czy one coś pomagają? i w jakim okresie ciąży można je stosować...

Gość black....
daj sobie spokoj z jakimis nakladkami...dziecko po jakis 2-3 tyg. karmienia wyciągnie ci sutki...

Gość problem z karminiem
nie ma tu mam- które miały luba mają taki problem??? - piszcie proszę jak to u Was było

Gość sok zurawinowy
ja mialam wklesle sutki oraz bardzo male brodawki, balam sie ze nie bede mogla karmic. nie stosowalam niczego do wyciagania sutkow. a maluszek poradzil sobie z tym problemem i zaczal ssac zaraz po porodzie. dziecko rodzi sie z odruchem ssania i bedzie ssalo czy sutki sa wyciagniete czy wklesle.

Gość a ja młda i nie doswiadczona.
karmi sie obydwoma piersiami dziecko? bo serio nie wiem

Gość problem z karminiem
sok żurawinowy - to super,ze u Ciebie tak było :) teraz to mam nadzieje,że bede mogła karmić, bo baaaaardzo tego pragne

Gość sok zurawinowy
problem z karmieniem - naprawde nastaw sie pozytywnie! ja wrecz wstydzilam sie karmic po raz pierwszy tak bardzo bylam stremowana, tyle sie naczytalam ze to niemozliwe, ze sutki trzeba wyciagac na dluugo przed porodem. a to nieprawda. dzieciatko jak jest glodne to nie przejmuje sie takimi drobiazgami jak wciagniety sutek. a karmi sie z obu piersi, na zmiane :)

Gość a ja młda i nie doswiadczona.
aha, dzieki serio nie wiedzialam, myslałam ze tylko lewa, od serca

Gość karmienie
czemu lewa od serca? :) obydiwe służą do karmienia :)

Gość aga1980
również miałam problem z wklęsłymi sutkami i mi bardzo pomogły nakładki z aventu, najmniejszy rozmiar. karmiłam tak przez 7 miesięcy. chociaż położna środowiskowa uczyła mnie karmić bez nakładek i przy niej mały potrafił ssać z piersi ale jak zostawałam sama to nie umiałam sobie juz z tym poradzić.

Gość kup sobie Niplette
z Aventu ktore wyciagaja sutek na zewnątrz, same osłonki silikonowe moga nie wystarczyc- osłonki sa raczej do poranionych sutków

Wszystko zależy od charakterku dziecka .Ja mam jedną wklęsłą brodawkę i niestety syn nie chwycił był za leniwy żeby sie trochę pomęczyć - karmiłam 2,5 roku jedną piersią. Córka głodomor od urodzenia - ssała z obu bo jedna pierś jej po prostu nie wystarczala bez żadnych nakładek

Gość mal a
dzieciaczek będzie głodny to będzie ssał...

Gość podno sze
....