Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b.ciekawska

Wysokosc alimentow

Polecane posty

Gość b.ciekawska

Napiszcie ile placicie alimentow albo ile dostajecie. Chcialabym sie zorientowac jak to wyglada u innych ????

Gość może .być
obrotną miał żonkę, ten twój brat :D ja na 1 dziecko dostaję 500 zł

Gość u lala
czemu od "ojca"

Gość u lala
widze ze sa duze roznice Ja dostaje 750 i nawet na najwazniejsze potrzeby mi nie starcza

Gość może .być
bo ktoś, kto uważa, że dziecko można utrzymać za 350 zł/m-c nie zasługuje na miano ojca?

może .być - no niestety (chyba nie musze dodawac ze jej nienawidzę?) udowodniła w sądzie ze nie moze znalezc pracy (bo kto by zatrudnl takiego jełopa, zresztą odkad zostala mężatka nie pracowala - ale to juz byl jej wybór), oprocz alimentow dostala samochód i nowy dom i...jeszcze jej mało

Gość jagoda zielona
Dziecko można utrzymać za 350 zł miesięcznie bez najmniejszego problemu. Zdaje się, że "mamusia" to naciągaczka.

Gość u lala
a to mozna tak osadzac kogos. Moze go nie stac i daje i tak wiecej niz moze

Gość u lala
jagoda - BRAWO

Gość b.ciekawska
My placimy 900 na jedno dziecko i teraz mamy wezwanie do sadu o p odwyzke na 1200. A nie stac na te 900 wiec ciekawi mnie jak to wyglada u innych

Gość jaaasne jaaaasne
Obowiazek utrzymania dziecka spoczywa na obojgu rodzicach. A to oznacza, ze jezeli ojciec daje 350,a mataka tyle samo, spokojnie starcza na potrzeby dziecka.

Gość jaaasne jaaaasne
b. ciekawa...jezeli nie byloby Was stac, to nikt by Wam tyle nie zasadzil:)

jasne jasne wy zawsze wszystko najlepiej wiecie :-o może ktoś nie zasługuje na miano ojca z innych powodów dlatego jest w \" \" ? ach wy wszechwiedzące pomarańczowe ...

Gość b.ciekawska
akurat. Jak moj maz zarabia 1600 ale w sadzie uznali e moze zawsze pracowac na dwie zmiany. Szczeka mi opadla

Gość mi sie wydaje
Dziecko utrzymać za 350 zł ... hahhaahhahaha ... Powiedzmy, że jest to 6-latek ... rośnie cały czas, więc: na ubranka powiedzmy, że na miesiac damy 100 zł na wyżywienie, chemie (szampony, papier toaletowy itd.) 200 zł na angielski i inne zajęcia ... 50 zł ? No chyba coś braknie ...

Gość b.ciekawska
nauzyka masz racje . Ja tez uwazam ze nie mozna kogos osadza po wyskosci alimentow

Gość b.ciekawska
350 razy 2 = 700

myśle ze kobiety, które biorą alimenty wyższe niz 500zl* powinny udokumentowac kazdą wydana złotówkę. Nie rozumiem jak mozna traktowac dziecko jako środek do zarabiania (bo jak to inaczej nazwac?). Natomiast te, ktore utrudniaja kontakt z ojcem* powinny byc ich calkowicie pozbawione - facet jako bankomat tak, natomiast jako ojciec w życiu dziecka nie - dobre sobie... * wiecej na pewno nie wydaje sie na dziecko miesiecznie, zresztą biorąc pod uwage ze to tylko 1/2 bo przeciez ma dwoje rodziców * zakladajac ze nie jest alkoholikiem/kryminalista itp

Gość b.ciekawska
Lucky masz racje. Tylko ze czasami dziecko jest tylko metoda do zarabiania pieniedzy

Gość może .być
oczywiście Jagódko... policzmy wobec tego 350 zł/m-c 40 zł - bilet miesięczny MPK ( wszak jeździ do szkoły) zostaje 310 zł czyli po 10 zł dziennie obiady w szkole mojego dziecka kosztują 5 zł zostaje jeszcze po 5 zł/dziennie jogurt jogobelli 1 zł napój ( kubuś albo inny soczek) 1,50 zostaje nam 2,50 na śniadania i kolacje A więc pytanie brzmi z czego sfinansować dziecku środki czystości książki i zeszyty szkolne ubrania kółka zainteresowań basen w szkole wakacje kino książkę ulubionego autora leki i lekarza gdy zachoruje dentystę, gdy boli ząb .....itd Może mi powiesz koleżanko twierdząca, że 350 zł starcza bez problemu na utrzymanie dziecka? Rozumiem, że potrafisz SIEBIE utrzymać za 350 zł/m-c także? Powiedz jak to robisz, może się czegoś nauczę :P

Gość jaaasne jaaaasne
b. ciekawa, ale przeciez jezeli jest tka jak piszesz, nic nie stoi na przeszkodzie, aby Twoj mezczyzna wystapil o obnizenie alimentow.

i jeszcze jedno - to ze kobiecie nie udalo sie z facetem to nie wina dziecka !!! Dziecko ma prawo do kontaktów z ojcem i jego rodziną, ale to jest juz kwestia kultury osobistej. Moja bratowa zakazuje dzieciom kontaktu z babcia i ciocią (czyli ze mna), jest na tyle perfidna ze wykręca zly numer niby do babci by dzieci usłyszaly ze \"nie ma takiego numeru\" - no comments... a w śadzie opowiada niestworzone historie np o tym ze brat sponsorowal mi studia (nawet jesli to bylaby prawda to co w tym zlego? Jej by przez to nie ubyło)

Gość jaaasne jaaaasne
Moj brat otrzymywal 150 zlotych alimentow i przez 8 lat (w tym roku skonczyl studia) nie otrzymal ani zlotowki wiecej:P

Gość b.ciekawska
moze.byc a gdzie twoje 350, wtedy starczy na wszystko

Gość może .być
jaaasne jaaaasne- chwalisz się czy zalisz, bo nie rozumiem?

Gość b.ciekawska
jaaasne olalismy sprawe ale teraz bedziemy skladac o obnizenie bo na nastepna podwyzke nas nie stac

HAAAAAAAAAAAAALLLLLLOOOOOOOOOO widze ze niektóre chyba nie skonczyły podstawowki - ludzie NIE sa obojniakami !!! Rozkładasz nogi = musisz sie liczyc z ciąza, ale to NIE oznacza ze facet będzie SAM utrzymywal dzieciaka, bo niby dlaczego? nie masz dwoch rak i nóg?

Gość b.ciekawska
Lucy ale polowa tego nie rozumie bo to za ciezko . jak sie nigdy nie myslalo to i sie nie zacznie