Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b.ciekawska

Wysokosc alimentow

Polecane posty

\"a tatus...da jakieś tam pieniądze i ma wszystko inne gdzieś!!\" bo mamusia zazwyczaj nienawidzi tatusia (i jego rodziny), niejednokrotnie wyzywa go przy dziecku i utrudnia mu kontakty z nim. Amen. ps. Moja bratowa za te marne 2700 nie zapewnie dzieciom ŻADNYCH rozrywek (dzieci w wieku 15 i 10) - to on jezdzi z nimi do kina, aqua parku itp. To on kupuje im ciuchy i podręczniki (dodatkowo, oprocz alimentow). Oby jak najmniej dzieci zostalo poczętych w celach zarobkowych...

Gość buhahaha
B. Ciekwska, te wszystkie argumenty mozna przedstawic w sadzie:)

Gość malo kto wie ze na obowiązek
akurat wiem,wiec wypowadam się na ten temat. Widocznie trafiłas na dobrego ojca swojego dziecka. W wiekszości jednak przypadków (znam to ze swojej pracy) ojcowie uchylają się od opieki nad dzieckiem,bo jest im tak wygodniej Zapłacą alimenty albo nie, a poświęcany czas dziecku zamyka się nierzadko do niezbędnego minimum

Gość b.ciekawska
Lucy ale to sie nie liczy bo mamusia zawsze bedzi ta biedna i poszkodowana.

Gość może .być
lucy, a może mi pokażesz w którym to konkretnie miejscu piszę, że ktoś mi odebrał faceta? :P i na czym opiera sie twoja sugestia o mojej nieumiejętności gospodarowania pieniędzmi czy oszczędzania? Bo oprócz tego, że zawziecie usiłujesz mi coś wytknąć nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi

Gość buhahaha
Lucky, moze wiec twoj brat powinien postarac sie o opieke nad dziecmi, skoro jego byla zona sobie z tym nie radzi?

Gość może .być
popieram przedmówczynię... zamiast Lucky odbijać sobie na normalnych matkach może podszepnij bratu, aby wystąpił o prawo do opieki nad dziećmi

może .być - prosze bardzo: \"Może jedna z drugą pomyśli czasami głowa a nie pi,pą którą tatusiowi cudzych dzieci podstawia \" ten tekst moze duzo sugerowac... ciekawe skad ty wysnulas ze nie wiem ile uwagi trzeba poswiecac dziecku, no ale niewazne - wyrosłam juz z pyskówek rodem z piaskownicy ;) tysiace kobiet idzie do pracy zaraz po macierzynskim, ale akurat te \"alimentowe\" maja z tym mega problem...

moj brat bardzo chetnie zajalby sie dziecmi tylko ja udowodnic ze dzieci ktore \"wszystko\" maja, nie chodza glodne i obdarte maja zla matke? Wszak sądy działaja szablonowo (czytaj: na korzysc matki) i w sumie to nawet juz sie temu nie dziwie skoro mozna w nich opowiedziec kazdą bajkę.

Gość może .być
trochę daleko idące wnioski wysnuwasz z tego zdania, nie sadzisz? A przy okazji- nie wiem jak ty ale ja uważam, ze zostawienie 6 miesięcznego niemowlecia na 9-10 godzin dziennie w żłobku albo z obcą kobietą to NIEPOROZUMIENIE WYCHOWAWCZE i nie jest to dla mnie zaden argument. Życie to nie je bajka i czasami TRZEBA to zrobić, ale nie mów mi panienko odsadzająca byłą bratowa od czci i wiary, ze to się robi DLA DOBRA DZIECKA!!!

Gość może .być -
- na forum masz czas a na prace nie? tak wyglada opieka nad dzieckiem? acha...

Gość ludzie to zjebusy
"tysiace kobiet idzie do pracy zaraz po macierzynskim, ale akurat te "alimentowe" maja z tym mega problem..." te nie alomentowe mają kase na niańke albo męza który zajmuje się dzieckiem

może .być - dla dobra dziecka kobiety siedzą w domu do konca zycia nie pracujac zawodowo - wiem coś o tym ;) Panienko? dlaczego sugerujesz ze nie jestem mężatka? No chyba ze jestes z tych ktore uważaja sie za mądrzejsze tylko dlatego ze stękały na porodówce... skoro chcesz byc z dzieckiem w domu to moze oprocz alimentow poszukaj sobie sponsora tzn faceta? spadam, bo poziom dyskusji sie obniżyl

Gość może .być
nie poziom sie obniżył, tylko argumentów ci przybrakło :P no ale szerokiej drogi a panienko to dlatego, ze żadna matka dzieciom nie wygadywałaby takich bzdur :P

Gość może .być -
sorry ale ja bym ciebie nie zatrudnil, bo ciagle tylko narzekasz. zero kreatywnosci, widac ze tak ci wygodnie

Gość zdaniem.faceta
Lucy from the block Zgadzam się z Tobą i pod wszystkim podpisuję , czasem rozmawiam ze znajomą , która pracuje na wysokim stanowisku w MOPS i opowiada o sprawach zawodowych , włos się jeży na głowie co potrafią zrobić kobiety ze swoimi Ex mężami lub ojcem dziecka , nawet wczoraj znajoma mnie opowiadała, że facet placił na utrzymanie dziecka przez dwa i pół roku, to znaczy dawał matce dziecka forsę bez pokwitowania i teraz ta kobieta podała sprawę do sądu o zasądzenie alimentów, ten jej były Ex mąż musiał zapłacić jeszcze raz , ponieważ został oskarżony że przez ostatnie dwa i pół roku nie dał grosza na dziecko , komornik zabrał jemu wszystko zgodnie z decyzją sądu , co zrobiła matka po wygraniu sprawy - poleciała samolotem na wycieczkę do Egiptu , jednak kobiety potrafią wykorzystywać prawo :(

Gość może .być
no i jeszcze jedno, to a propos TWOJEGO poziomu dyskusji... facet i sponsor to NIE SĄ SYNONIMY, jakbyś nie zauważyła na dzień dobry podałam wysokość pobieranych alimentów i na kogo je biorę

zdaniem.faceta - mój brat tez to przerabiał - przez 10mies dawal żonce do ręki 3tys, przyznała sie do trzech miesięcy, resztę musial oddać. Takie \"prawo\". szkoda ze to babskie forum, bo wiecej facetow mogloby sie wypowiedziec

Gość może .być
sądzę, że nie byłoby cię stać na zatrudnienie mnie :P zarabiam dość sporo... A co do narzekanie to wybacz, jeśli uważasz, że wyliczenie kosztów utrzymania to NARZEKANIE, to raczej nie znajdziemy płaszczyzny porozumienia

Gość buhahaha
Zdaniem faceta------>A skad Twoja pracujaca na wysokim stanowisku w MOPS kolezanka, wie, ze ten facet rzeczywiscie placil te alimenty przez dwa i po roku? Moim zdaniem, czlowiek przy zdrowych zmyslach nie daje nikomu kasy bez pokwitowania:P

Lucy-jesli Twój brat ma wysokie zarobki, to Sąd wziął je pod uwage. Swoją droga bardzo się dziwię,że akceptuje fakt utrzymywania byłej zony. Własnie te wyliczenia utrzymania dziecka pozwalają na doprecyzowanie kosztów. Niektóre matki są perfidne - to fakt

\"czlowiek przy zdrowych zmyslach nie daje nikomu kasy bez pokwitowania\" - pewne bledy popelnia sie tylko raz może .być - skoro zarabiasz sporo to tym bardziej nie rozumiem tych wyliczanek. Moze oddaj dziecko i kup chomika? Taniej wyjdzie...

Gość zdaniem.faceta
Moja rada dla ojców, jeżeli dajesz matce dziecka pieniądze to zawsze żądaj pokwitowania, najlepiej przesyłaj pieniądze na JEJ konto bankowe, będzie potwierdzenie wpłaty . Jeżeli Twoja małżonka odeszła z domu do innego faceta i z nim ma dziecko to pamiętaj - to dziecko będzie nosić Twoje nazwisko i będziesz musiał płacić alimenty jak za swoje . Może się zdarzyć , że będziesz musiał płacić nie tylko na dzieci swoje ale również na swoją żonę , na przykład gdy żona udowodni, że jest chora psychicznie .

\"Swoją droga bardzo się dziwię,że akceptuje fakt utrzymywania byłej zony\" - udowodniła w sądzie ze w jej miejscu zamieszkania (wieś) nie ma miejsca pracy dla tak wykwalifikowanej specjalistki (technik krawiectwa)

komplikujecie juz temat:(

no ale są możliwości odwołania się od wyroku do wyższej instancji - skoro ojciec ma szukac pracy,dlaczego matce ten przywilej Sąd odbiera??

Gość może .być
nie rozumiesz? to zapytaj jak masz problem z pojmowaniem a dziecko to niby komu miałabym oddać? P>S> chomika już mam

\"Jeżeli Twoja małżonka odeszła z domu do innego faceta i z nim ma dziecko to pamiętaj - to dziecko będzie nosić Twoje nazwisko i będziesz musiał płacić alimenty jak za swoje .\" bo facet nie ma prawa zaprzeczenia swojego ojcostwa (na badania genet. potrzebna jest zgoda matki)

może .być - niestety takiej inteligentki jak ty nie jestem w stanie pojąc :P \"no ale są możliwości odwołania się od wyroku do wyższej instancji - skoro ojciec ma szukac pracy,dlaczego matce ten przywilej Sąd odbiera??\" ojciec MUSI płacić bo...jest ojcem, takie sądy...

jak to nie ma?/ co Ty piszesz? Mąż matki może wytoczyc powództwo o zaprzeczenie ojcostwa w ciągu 6 m-cy od dnia, w którym dowiedział się o urodzeniu dziecka przez żone!!