Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b.ciekawska

Wysokosc alimentow

Polecane posty

Gość b.ciekawska
najlepiej zerowac na kims tak jest najlatwiej i jeszcze plakac do tego

Gość może .być
po pierwsze to ja CAŁY czas zajmuje sie dzieckiem, więc jakby w tym moim 350 zapominasz o RÓWNYM podziale WSZELKICH obowiązków :P ale mogę policzyć ci dalej 40 zł - basen raz w tygodniu 100 zł -po 3 zł dziennie dorzucam do jedzenia bo sama przyznasz,że 2,50 na mało starcza, a wszak rosnący organizm potrzebuje i mięsa i owocu i warzywa 100 zł - szkolne wydatki ( książki, zeszyty, komitety rodzicielskie itp to około 600 zł rocznie, drugie 600 to wycieczka klasowa i wyjscia do kina albo zbiórki na kwiatki) 100 zł - ubrania ( liczę 1200 rocznie na buty i ciuchy wymieniane co sezon - dzieciak rośnie, spodnie czy buty zdziera na piłce) no i dalej sporo z mojej listy pozostało niepokryte :P

Gość duziooooooooo
a moj placi tez duzo za duzo bo az 1500 na jednego bachora i niedlugo wyjedziemy z POlski i gowno zobacza a nie alimenty

Lucy from the block Skończ bo zaczynasz generalizować:O Nie tylko małe dzieci otrzymują alimenty a im starsze tym więcej kasy na nie schodzi-to po pierwsze. Po drugie nie zauważyłaś że w większości przypadków to męzczyźni więcej zarabiają niz kobiety? weź pod uwagę że matka samotnie wychowująca dziecko ma więcej obowiązków niż \"tatuś\" ktory zwykle widzi się z dzieckiem raz w tygodniu albo w ogóle się nim nie interesuje. matka nie ma możliwości żeby sobie dorobić do pensji aby starczyło jej na wszystkie potrzeby dziecka. Ja mam 19lat, otrzymuje 800zł alimentów, moja matka jest na rencie (500zł), ojciec na emeryturze (2000zł) więc to samo przez się wynika że moja mama nie jest w stanie mnie utrzymać a do domu dziecka mnie przecież nie odda:O Za to ojciec teoretycznie mieszka i utrzymuje się sam. Z tych 800zł 350 idzie na moją szkołę, ok 100zł na milet miesięczny, 50 na komórkę a reszta na bierzące potrzeby. Oczywiście nie narzekam bo nie mam na co ale weźcie też pod uwagę że nie tylko małe dzieci otrzymuja alimenty.

Gość buhahaha
duzioo, a pozniej zostwi ciebie z BACHORAMI i gowno zobaczysz jego i alimenty:P Nie cierpie takich glupich bab:O

Gość duziooooooooo
moze .byc ale ty musisz byc okropna tak wyliczac. To u nasjest super bo nikt nikomu jedzienia nie wylicza. A opieka nad dzieckiem? Sama rozlozylas nogi - czy nie

Gość duziooooooooo
ale ja nie chce z nim dzieci

Gość może .być
mam ręce i nogi agresywna obrończyni tatusiów którzy poszli w długą, ale tak się składa, że NIE JESTEM W STANIE ZAPEWNIĆ DZIECKU CZASU jakiego wymaga jego wychowanie ( np. mój syn przez cale dzieciństwo chorował od września do kwietnia co miesiąc...wyobrażasz sobie pracodawcę który wytrzyma taka ilość zwolnień?)

Gość duziooooooooo
czemu jedni placa za bilet 40 a drudzy 100

Gość buhahaha
Duziooo jezeli narobil dzieci, to jest za nie odpowiedzialny. A jezeli nie jest, to rzeczywiscie jestescie siebie warci:P

no sory a facet to się kurna do wora spuszczał? kobieta rozłożyła nogi to musi dziecko sama utrzymać? jesteście nienormalne i wywalacie swoje frustracje na topiku w który miał służyć tylko i wyłącznie rozeznaniu sie w sytuacji jaka jest w Polsce jeśli chodzi o alimenty

może .być - bez urazy ale wypowiadasz sie tak jakbys żalowała tego ze masz dziecko, bo musisz sie dorzucac a co gorsze opiekowac sie nim (!) Juz widze jak chętnie powierzyłabys pod opiekę dziecko swojemu ojcu - do tego kobiety są wyjatkowo niechętne (ale wplywy na konto jakos im nie przeszkadzaja) No i dokąd ta wycieczka za 600zl? Wyjscia do kina itp nie zdarzaja sie co miesiąc, są to kwtoty rzędu max 20zl - pracuję w szkole więc wiem.

Gość b.ciekawska
nie zawsze tatus idzie w dluga. Czasami to mamusia zdradzi a potem placze . To jest dopiero generalizacja. Tatus beeee a mamusia cacy

Gość może .być
tak sie składa, że w sądzie o alimenty tak właśnie wyliczasz... po prostu ostatnio pisałam pozew. A takie wyliczenie jest dobre dla panienek ktorym sie wydaje, że 350zł na dziecko to taki full kasy że potarzać się w niej można. Może jedna z drugą pomyśli czasami głowa a nie pi,pą którą tatusiowi cudzych dzieci podstawia

Gość ibfiuosbgadfs
moze.byc a moze jak ty bys dawala to bys dalej miala tatusia w domu dla swojego dziecka

Kulaj czukerek - chyba nie chcesz powiedziec ze te 800 to strasznie mało. Sorry ale nikt Ci nie kazal wybrac płatnej szkoły.

Gość może .być
wycieczka na zielona szkołę to z drobnymi kieszonkowymi 400 zł co rok i jak pracujesz w szkole to pewnie wiesz... Zostaje 200 zł i to są pieniądze na "mamo, daj 15 zł na kino idziemy z klasą na costam" " zbieramy sie na kwiatki na dzień nauczyciela po 10 zł:" "Prezenty gwiazdkowe sobie kupujemy, daj 10" "cyrkiel zgubiłem "itp...

może .być - haha wreszcie pokazalas co ci lezy na żoładku - ze ktos ci odebral faceta, dobre...ale to sie akurat moze zdarzyc kazdej, a ty pewnie jeszcze odszkodowanie bys chciała za straty moralne :) kulaj czukerek - to po co taka wyliczane zrobiłas? Juz wolę bc ślepa niz zachłanna :P

Gość buhahaha
lucy....na jakim ty stanowisku w szkole pracujesz??????

może .być - to ze nie potrafisz co mies odlozyc pewnej kwoty na wydatki zw. ze szkola (PRZEWAŻNIE co roku trzeba kupic nowe ksiazki i zeszyty, PRZEWAŻNIE wiosną sa wycieczki itp), to juz nie jest wina ojca dziecka

Kulaj czukerek - moj tata zmarl jak mialam 6lat, wiec dokad studiowalam dostawalam rente rodzinna - ostatnio ok 600zl ale jakos nigdy publicznie tego nie wypisywalam bo potrafilam dorobic drugie tyle.

Gość b.ciekawska
znam to wyliczanie. czasami nawet powietrze kosztuej ktorym dziecko oddycha. A pozniej nie ma na ksiazki ale na nowe Levisy na dupe dla mamusi to musi byc

Gość malo kto wie ze na obowiązek
alimentacyjny składają się dwa czynnki: wychowanie i utrzymanie dziecka. To matka - biega do szkoły na zebrania, do lekarza, ogranizuje czas, wakacje, sprzata,pierze,gotuje,kupuje,dba o wszystkie codzinne potrzeby. a tatus...da jakieś tam pieniądze i ma wszystko inne gdzieś!!

Gość może .być
lucky - ja nie żałuję, że mam dziecko, ale koszmarnie wkur.wiają mnie teksty o tym, że matka opiekując się dzieckiem MUSI dawać tyle samo kasy co ojciec. Gdybym miała tyle czasu do dyspozycji co tatuś bez dziecka to mogłabym np. dorobić. A w tej sytuacji to dziecko by mnie już widywało chyba tylko w weekendy. To taka troche łopatologia w tłumaczeniu tym, którzy nie maja pojecia jak absorbujące jest wychowanie dzieci

Gość b.ciekawska
malo kto wie ? nie zawse tak jest . Wiec nie pisz jak nie wiesz. Moj maz lata na zebrania i w wiekszosci dziecko jest u nas ale to sie nie liczy. To on odrabia lekcje i cala reszte a dlatego ze matka pracuje czesto po poludniu al tego nikt nie liczy. Tak samo obioady je u nas

Gość buhahaha
A ja nie wyobrazam sobie bycia w tym kraju samotna matka, bez wzgledu na wysokosc alimentow!