Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczkowa

bed bugs w domu- jak to zalatwic....

Polecane posty

Gość robaczkowa

Witam. Sytuacja jest ,taka mam 4 bedroom house ,wynejty pzrez agnecje, mieszka w nim ja i podnajmuje 2 pokoje 2dziewczynom. okazalo sie ze mamy bed bugs, zadzownilam do agnecji,pwoedzieli ze skontaktuja sie z landlady i councilem. Teraz mam pytania: 1.jezeli lozka trzeba wyzrucic,to czy agencja musi mi dac nowe lozka? na kontrakcie jak dobrze pamietam to jest napisane ze dom jest semi-furnished...... jak sie wprowdzadzalam to byly tam 3 lozka,chcialam czwarte ,ale agent powiedzila,ze czynsz z chaty idzie na charity wiec lanlady nie ma z tego zadnego profitu i nie bedzie inwestowac kasy.wiec czwarte lozko musislaalm kupic za swoje pieniadze 2.jak dluga trwa dezynsekcja? i gdzie mamy w tym okresie mieszkac kidy jest pzrerpowadzana? czy nie musimu wcale sie pzrenosic ,tylko pzrez kilka (ile?) godzin nie przebywac w domu.

Nie wiem co z lozkami, wydaje mi sie, ze jesli sa landlorda to powinien kupic nowe, ale jesli Twoje to nie. Ale moze to Twoje, jesli jest nowe, nie jest jeszcze zapluskwione. Ja moje wolalam wyzrucic i kupic nowe. U mnie dezynsekcja trwala krotko, a potem przez 8 godzin nie moglismy wchodzic do tego pokoju (bo u mnie to byl tylko 1 pokoj). Na wszelki wypadek 1 noc tez tam nie spalismy, choc mowili nam, ze mozna. To tez pewnie zalezy od uzywanych srodkow, ci od dezynsekcji powinni wam powiedziec co i jak. Powodzenia! Mam nadzieje, ze sie pozbedziesz tego paskudztwa.

Gość robaczkowa
dzieki.a ci dezynsektorzy to byla prywatna firma czy z councilu? bo do mnie z councilu przyjda...

U mnie to byla prywatna firma, bo landlord zaplacil taniej niz za tych z councilu... mysle, ze to nie ma znaczenia.

Gość a od kiedy tam
mieszkasz. Czy te insekty pojawily sie od pocz. mieszkania czy tez zadomowily sie w trakcie?

Gość robaczkowa
a co sie robic z drewnianymi meblami? czy one sa ok, czy beda tez zdezynfekowane, czy trzeba je wymienic?

Gość robaczkowa
mieszkam od tygodnia,i one tam juz byly. tylko ja na poczatku myslalm ze dostalam alergie na jakies proszki korymi czyscialam dom....

Gość robaczkowa
jeszce jezeli chodzi o posciel- czy koldre i poduszki mam tez wyrzucic?