Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figaa

Ciemniejsze kolana od reszty ciala? Czy wy tez tak macie?

Polecane posty

jak sie z tym uporac? czesto widze ladnie rozwnomiernie opalone dziewczyny a ja zawcze mam duzo ciemniej kolana, znacie jakis sposob?

Gość z kwitkiem
może dużo robisz w polu :classic_cool:

Gość a słyszałaś o peelingu

Gość nie...........
my je myjemy :O

a może poprostu dlatego, że na kolanach skóra sie zgina... a moze opalasz sie ze zgiętymi nogami i wtedy skóra na kolanach jest naciągnięta...

łe hehe ale dowcipne wypowiedzi nie ma co.:D jak wams ie chce tak glupio gadac:D z kwitkiem w miescie mieszkam pola nie posiadam, choc wolalabym bo bym sie miala gdzie opalac w spokoju :classic_cool: Zwariowana Zaba , hehe:D kosmitka mowisz:D Tak bardzo to ja sie raczej migdy nie opalalam, ale w tym roku chce sie w koncu opalic pozadnie wiec moze sie wyrowna. Dokladnie peeling nie pomaga. a no i myje sie od czasu do czasu:D:D:D dzis akurat przypadl mi ten zaszczyt i musze stwierdzic ze mycie nie pomaga.:D

a w zimie?! na solarium nie chodze, wogole rzadko sie opalam i zawsze odkad pamietam tak mam :(

kaja989 no wlasnie unikam opalania ze zgietymi kolanami bo tez sobie o tym kiedys pomyslalam. w trakcie opalania jak widze ze juz mnie cos lapie to moje olana juz sa prawie bordowe od opalania. ale czy da sie jakos temu zaradzic. moze jakis krem wybielajacy czy cos?

a u mnie dochodzi jeszcze taki problem ze mam malo pigmentu w lydkach i nie dosc ze kolana sa prawie ze czarne uda lekkko oplaone a lydki prawie ze biale :(

Gość z kwitkiem
no ale ja dałam bardzo realną odpowiedź :o zrób porządny piling , może masz bardzo grubą skórę, np. na łokaciach możesz mieć to samo, sprawdź

cheloni hehe ja tez zazwyczaj tak mam ze uda mam spieczone mocniej a ponizej kolan bledsze mam.

co znaczy ze porzadny? bo robie taki 2,3 razyw tyg w szczegolnosci walsnei kolana i lokcie,na dodatek zeby ladnie wygladalo to na tydki uzywam dove brazujacego zeby lekko maskowac roznice w kolorze..

Gość maaaaagiiiiiiii
Ja też tak mam wiesz... I ostatnio postanowiłam sobie, że musze się tym defektem porządnie zająć. Co drugi dzień robie peeling kolan, ponieważ skóra jest tam szczególnie zgrubiała (polecam cukrowy). Stosuę też balsam intensywnie nawilżający oraz maść z wit. A. Jeżeli nie smarowaćłaś jeszcze kolan sokiem z cytryny to też możesz spróbować, bo cytryna ma właściwości wybielające. Chociaż ja smarowałam już od dawna i to raczej nie pomogło:( No przynajmniej mi. Zastanawiam się co by ci tu jescze poradzić... Możesz też kupić sobie olejek do ciała, gdyż jest bardziej tłusty niż balsam i samrować nim kolanka. Ja stosuję jescze taką sztuczką, że całe nóżki smaruje balsamem brązującym a kolana omijam. Wtedy ta różnica koloru jest troche mniej rzucająca się w oczy:) No mam nadzieję, że choć trochę ci pomaogłam. Ja stosując te metody troszeczke już pozbyłam się problemu, choć do ideału jeszcze daleko:) Heh... Pozdawiam:) I napisz jak ci idzie "czyszenie" kolan:)

Gość żaden peeling
ciemniejsze, bo najszybciej się opalają (jeśli chodzi o nogi) ;)

Gość please pomóżcie
A czy maść z mocznikiem jest dobra???