Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonoczarnozielona

1000 kcal - ZAPRASZAM !

Polecane posty

Stosowałam już różne diety i skończyło się na tym, że mam więcej do zgubienia o 4 kg. Zawsze byłam leniwa i wierzyłam, że bez ćwiczeń na dietach cud osiągnę wymażoną wagę. Nie potrafiłam rozsądnie układać posiłków, a kcal było dużo więcej niż trzeba. Od 2 dni jem po ok 1000 kcal dziennie i przyznaję, że dieta bardzo mi się podoba. Nie chodzę głodna, jem praktycznie bez wyrzeczeń i to co lubię. A od poniedziałku siłownia ;) Ćwiczyć w domu mi się nie chcę, a siłownia mnie mobilizuję. Może znajdzie się ktoś chętny ? Startuję z wagi 60 kg przy wzroście 165 cm. Czekam na chętne osoby :)

ja się jakoś 3mam narazie ;) ale mobilizacja i mi się przyda, a więc witaj w klubie, hehe ;) a co do pogody to ponoć nadchodzi ochłodzenie ;) Co jutro planujesz na śniadanko ? Bo ja jakoś nie mam pomysłu... ;)

nie no ja się nie śmieję, hehe ;) Bakuś fajna sprawa! :) A ja zobacze na co będę miała ochotę jak się obudzę, bo już nie wiem ;) Co ile jadasz posiłki ?

no u mnie zupełnie inaczej ;) staram się mniej więcej o tych samych porach jeść, tak więc: śniadanie 9:30 (250 kcal); II śniadanie 12:30 (100 kcal) zwykle jakaś kanapka z wasą; obiad 15:30 (350 kcal); podwieczorek 17:00 (100 kcal) owoc, szklanka soku, galaretka, czasem kostka czekolady ;); kolacja 19:00 -19:30 (200 kcal) I to właśnie mi się podoba, bo jem często, a mało. Zawsze jadłam dużo więcej, a rzadziej, ale np. nie byłam głodna przy obiedzie (ale jadłam.. :P) po obfitym śniadaniu...

będzie od poniedziałku :)) chyba, że nad morze pojadę to za 2 tyg. :)

hmmm kurcze nie wiem... ale oby to były te, bo je uwielbiam xD ale tak na logike to mogą być te, hmm ? ja uciekam, bo jutro pobudka wcześnie... wrr.. więc do jutra :) dzięki, że się odezwałaś :*:)

jasssne :) wchodź tu codzien­nie, to rozkaz ;) hehe

Gość aniula123
Czesc! Diety, odchudzanie- znam ten bol ! Stosowalam ta diete od pazdziernika do grudnia 2006 . Jadlam 5 posilkow dziennie, ostatni o 6 godzinie. Pilam okolo 2 l. wody mineralnej. Nie jadlam bialego pieczywa,makaronu,ryzu. Gotowalam, nie smazylam.Jadlam pelnoziarniste pieczywo. Najciezej to bylo zrezygnowac ze slodyczy, ktore uwielbiam (czasami tylko cos slodkiego np. batonik). Cwiczylam 5 razy w tygodniu okolo 1.5 godziny, aerobik i brzuszki. Przez pierwsze kilka dni chodzilam bardzo glodna, ale tak bywa jak sie dziennie zjadalo okolo 4000 kalorii. W prawie trzy miesiace schudlam 15 kg. Zaczynalam od wagi 74 kg. Aha mam 160 cm wzrostu . A teraz druga strona medalu. Efekt jojo !!! A dlaczego ? Wrocilam do starych przyzwyczajen: do podjadania miedzy posilkami, do jedzenia w nocy, do slodyczy (moja wielka milosc a jednoczesnie najwiekszy wrog), przestalam cwiczyc i kilogramy zaczely wracac. Teraz waze 65 kg. Bede juz konczyc -rozpisalam sie troche. Do Czerwonoczarnozielona:powodzenia!!! i przylaczam sie do Ciebie. Zaczynam od dzis!

aniula123 i tak gratuluję determinacji z poprzedniego odchudzania! i zapraszam do nas, razem łatwiej :) będzie dobrze ! :) tylko ja nie mam wagi...:P

a ja nad morze... trzeba bedzie odmowic sobie slodkosci, a kcal liczyc na oko i duzo sie ruszac - innej opcji nie ma ;) chyba nie chcesz zrezygnowac na czas wyjazdu ?;>

racja! ale i Ty w gorach spokojnie dasz rade ;) tylko zamiast batonika moze owoc ;)?

Witajcie:-) Osobiście od dłuższego czasu jestem na 1000-1200kcal i serio sobie to chwalę! Wiele razy namawiałąm dziewczyny z tego forum właśnie do takiej diety a nie do głodówek ale...jak grochem o ścianę:-( Pozdrawiam WAS

stara szafa kuchenna no to wreszcie mamy swoje forum:) witamy serdecznie :) napisz cos o sobie! Mickey ja jestem na swojej diecie chyba 3 dzien ;) a idzie mi jak narazie swietnie :) zwykle po 3 dniach mam zalamanie na dietach, a na tej jest ok. Dzis tylko bylo piwo... ale za to bez podwieczorku i kolacji ;]

Gość figlarna
JA TEZ TAKA DIETE STOSUJE I CWICZE DO ZGUBIENIA 10 KILO

figlarna zagladaj wiec czasem do nas :)

a może mi ktoś powiedzieć ile takie piwko ma kcal, bo mam wyrzuty sumienia...:( nie wiem sama czy się zmieściłam w 1000 kcal...

Gość Łoślicaa
piwo jasne pełne, butelka- 230 kcal Witam! Postanowiłam stosować tą dietkę od dziś , wchodze na kafe i patrze topic o 1000 kcal :D Pierw myślałam o 800 kcal ale od środy mam karnet na siłownie, cwiczenia, saune, więc 800 to troszke mało. Mam nadzieje, ze mogę się do Was przyłączyć? Autorko ważę i mierzę tyle samo co Ty ;)

Łoślicaa witamy serdecznie :) dzięki za te kcal! teraz ciepło i m się dietka sypie :P może rozpiszecie jak to jest u was z posiłkami tak jak wyżej ja z Mickey ?

Witajcie:-) Melduje się.... Iśniadanko: grahamka, odrobinka margaryny, 2 pasterki żótego sera light i 4 plasteki kiełbasy plus pomidor i kawa IIśniadanie: kefir truskawkowy o% tłuszczu Obiad: duża porcja brokułków i kawcia;-) Podwieczorek:jabłko Kolacja: chyba znowu jakiś jogurt lub kefirek (bo gorąco) )0% cukru i 0% tłuszczu

stara szafa kuchenna bardzo zgrabne menu :) zachęcam inne koleżanki do pisania dziennego menu! same zobaczymy czy dobrze komponujemy posiłki, możemy też posłużyć za przykład innym :) ja napiszę swoje zestawienie wieczorem :)

Gość Łoślicaa
do tej pory zjadłam: 2 chlebki wasa 50 kcal activia- 123 kcal maliny - 60 kcal arbuz- 25 kcal Kalorie wyliczone z ilości :) Dziś chyba jeszcze obiadek (kurczak), trochę bobu i ew. activia na kolacje. Nie wiem czy wyjdzie 1000 ale wyjątkowo nie mam ochoty na nic kalorycznego. :)

Postanowiłam dodać do tych brokułków 2 łyżki gulaszu z indyka (podebrałąm rodzince;-) ). Ale tylko 2 i ani grama więcej!!!!! Własmnie sobie wszystko podliczyłam i wyszło mi ok 1100kcal cały dzionek:-)

Łoślicaa i oto właśnie plusy tej diety, jemy często i zdrowo przez co nie mamy ochoty na bomby kaloryczne :) też tak mam :) stara szafa kuchenna gratulacje :) tylko 3maj sie tego ;)

u mnie było dziś tak : zaczęłam od 2 śniadania ;) kromka zwykłego chleba z odrobiną masła i pomidorem; obiad : sałatka z tuńczyka w wersji light (+ cebula i ogórek korniszony) i chleb z odrobiną masła; podwieczorek : talerz zupy warzywnej (zmusili mnie ;/) i wieczorem piwo (;/) wypad z koleżankami i się nie obeszło... i tak między posiłkami zjadłam z 5 ogórków korniszonych, bo były pycha ;) nie wiem czy zmieściłam się w kcal.. jeśli ktoś mi wyliczy będę bardzo wdzięczna :):) a jak tam u reszty ?:)

Dzieńdoberek :-) Nio to piwko moja kochana ...hihihi...nie ładnie;-) Menu na dziś: I Śniadanie: grahamka, makreka w pomidorach (100g) II Śniadanie: kefir truskawkowy 0% tłuszczu (450g) Obiad: makaron ( 3-4 łyżki) z truskawkami (100g), 1 łyżeczka cukru, 2 łyżeczki śmietany 12% Podwieczorek: mieszanka studencka (50g), 1 szklana soku multivitamina Kolacja: ser biały (100g), pomidor, przyprawy Oczywiście nie dopisuje tu zielonej czy owocowej herbatki (bez cukru) i wody mineralnej Pozdrawiam WAS :-D

Witajcie:-) Moje menu:-) I Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, odrobina margaryny, 1 plasterek żóótego sera light, 4 plasterki kiełbasy krakowskiej parzonej, pomidor, kawa z 1 łyżeczką cukru i śmietanką (moje utrapienie;-) ) II Śniadanie: 450 g kefiru truskawkowego 0% tłuszczu Obiad: sałatka pomidorowo-ogórkowa, przyprawy,szklanka soku multiwitamina Podwieczorek:1 ciastko francuskie Kolacja: ser biały 100g i przyprawy Pozdrawiam:-)

Witam:)Chciałabym sie przyłączyć?Mogę??? Otóż,ja tez miałam wzloty i upadki...raz schudlam nawet 15 kg,potem przytylam...na szczescie nie z nawiązką,tak się zdażyło 2x.. Teraz chce schudnąć ok 10kg,chcialabym wazyc 56kg... Siłowni nie cierpie(wrrr)basen i taniec mi zostaje,bo nie mam zamaru meczyc sie cwiczeniami w silowni...:| 1.Dziś zjadłam 1,5 kromki chleba ciemnego z salami i z serem 2.Jabłko 3.Się zobaczy,,najgorsze sa 3 pierwsze dni:_)Pozdrawiam i trzymam kciuki za was i za mnie:P

też probuje 1000 kcal dziennie, ale nie wiem czy coś z tego będzie:p Staram się ograniczać słodycze, obiecałam sobnie że tylko np., w neidzilee moge zjdesc cos slodkiego:p ale nie za duzo oczywisce:) Jem 4 posilki dziennie, po kazdym pile naprzemian szklanke czerwonej lub zielonej herbaty, nie jem po godzinie 19, no i cwicze, jak narazie 15 km na rowerku stacjonarny,m brzuszki i takie tam inne ..:p musze schudnac 5 kg, mam 160 wzrostu i 49 kg ... uda sie?:p jak myslicie?:Pp