Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no nie wiem 5551

prawo kanoniczne

Polecane posty

Gość no nie wiem 5551

no wlasnie, czy ktos z tu obecnych moze mi pwoeidziec czy warto to studiowac i czy to ciekawe jest?

Gość a co po tym robic
:O

Gość no nie wiem 5551
no wlacha nie wiem, sa jakies sady koscielne ale co w nich:/

Gość no nie wiem 5551
nei nei nie :) ja tyulko o prawo kanoniczne pytam. prosze sie nei zbija tylko prawde mowic! mile widziane osoby ktore to studiuja albo studiowaly

Gość no nie wiem 5551
nie swietny tylko swietna :)

no to chyba nie ten kościół... kobiety w nim wysokich funkcji nie sprawują 🖐️ Dużo wysokich dostojników kościelnych studiowało prawo kanoniczne, dodatkowo :D jak nie masz powołania to raczej nie dla ciebie :P zresztą takie kierunek to pewnie głównie na KULu

Gość no nie wiem 5551
halo?halo? halo?

Gość no nie wiem 5551
skoro jestem kobita i to nie kobita duchowna i sie tam dostalam to chyba oznacza ze osoby swieckie tyz moga sprawowac jakąś role w kosciele.

Gość no nie wiem 5551
dzienks

tak samo jak jest świecka teologia... a to nie jest kierunek łączony np: \"prawo i prawo kanoniczne\"... bo poza specjalistycznymi poradami prawnym przy czynnościach kościelnych, których będzie pewnie coraz mniej lub jakimś połączeniu z funkcjami kościelnymi czy teologią to nie widzę zastosowania dla tego kierunku... :D ale to tylko moje amatorskie zdanie :D

Gość no nie wiem 5551
dzieki za opinie. no wlasnie mnie to w sumie torche inetersi, ale stusunki miedzynarodowe sa chyba bardziej przyszlosciowe.nie lubie takich wyborow:/

Gość fefefef
ja na administracji na umk miałam prawo kanoniczne z dr Gajdą. oj straszne to było. Nudny przedmiot a do tego mnóstwo drobiazgów i naprawdę trudny. Bardzo duzo się do niego uczyłam. Nie wyobrażam sobie tego studiować

Gość mimi231323
ja myślę, że nie ma sensu...perspektywy pracy po tym kierunku są bardzo ograniczon, szczególnie jeśli nie jesteś osobą płci męskiej i do tego duchowną ;-). nie lepiej studiować prawo??albo obydwa te kierunki?? później byłabyś dr u.i. :-D