Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chocolade

zespol policystycznych jajnikow

Polecane posty

Gość chocolade

mam zespol policystycznych jajnikow. Od jakis 3 miesiecy staram sie o ciaze i nic. czy ktoras z was miala podobne problemy?

Miałam podobne problemy i jestem od 21 kwietnia 2007 szczęśliwą mamusią!WIele kobiet ma policystyczne janiki i zachodzą w ciąże. A pęcherzyki-małe torbielki na jajnikach nie oznaczaja jeszce tego zespołu...Ja dowiedziałam sie w ok.2lata temu, ze mam pęcherzyki na jajnikach.Moj gin.powidział tylko, ze dopóki nieplanuje ciąży to mam brać pigułki.I nie panikowac. Brałam ok.3m-cy dianę, potem jeanine.Przytyłam, pryszczy dostałam, ale pęcherzyki niemal znikęły z jajników. Wróciłam do logestu(brałam przed diana) na 2 miesiace, wróciłam do wagi,cera się poprawiła. W lipcu 2007 (dokładnie w polowie)o dstawiłam pigułki i na początku sierpnia zaszłam w ciąże :-)

Gość Madam de Pompadur
jak wykryłas to?jakies objawy? Miałam usg i nie mówił nic o chorych jajnikach, tylko patrzył na macice czy mięsniaka nie miał.Myslisz ze wykryłby ze z jajnikami cos nie tak?jak to na usg by wykazało ze są chore?

Charakterstyczn cechą policystycznych jajników jest to, że na jajnikach wystepuja liczne torbielkii i sa powiekszone jajniki. Ale żeby zdiagnoiozwac te chorobe to trzeba przejsc wiele badań. \\ Na usg zapewne lekarz powinienie zauważyć chore jajniki(chyba,że jest slepy i sprzet ma to kitu)