Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margarettkaa

Ruszający sie brzuch na koniec 3 m-ca ciąży - czy to dziecko już tak sie rusza?

Polecane posty

Gość margarettkaa

Rano leżąc widziałam jak mój brzuch w mgnieniu oka z jednej strony sie powiększa, gdy tam zaczęłam dotykać wyrównał się, jutro zaczynam 4 miesiąc - czy to normalne?

Gość a to nie ma znaczenia
Raczej nie. To trochę z wcześnie.

Może to wzdęcie po prostu? Nie obrażaj się - nie piszę tego złośliwie, pomyślałam po prostu że to może właśnie to, zwłaszcza że na ruchy dziecka jeszcze za wcześnie.

Gość to zdecydowanie
za wcześnie na ruchy. to pewnie jelita tak się wybrzuszają w pewnych miejscach, może z powodu wzdęcia. albo np przy pełnym pęcherzu rano brzuch jest poniżej pępka większy, a po wysiusianiu maleje.

Gość margarettkaa
Spokojnie nie obrażam się ;) Chcę sięwłasie dowiedzieć co to było, trwało jakieś 2-3 minuty. Dotykajac czułam"coś" twardszego, po chwili zaczeło się zsuwać i brzuszek wrócił do normy ;) Pobno niektóre dziewczyny tak mialy, że malec się poprostu w brzuchu przemieszcza i to normalne, czytałam że to miało miejsce własnie w podobnym czasie jak ja dziś.

ja odczuwam takie ruchy a jestem w 19 tygodniu, ale nie przesunięcia tylko takie malutkie kopniaczki od środka

Gość słyszałam i szkoda ze ja stara
dziecko w brzuszku jest w tym okresie jak fasolka lub winogronka ,ewentualnie jak truskawka....jak mozesz czuc ruchy?

Gość margarettkaa
Hmm no jak Twoim zdaniem fasolka ma 6cm no to rzeczywiście... Dziewczyno PRZECZYTAJ jeszcze raz UWAŻNIEJ czy ja gdzieś napisałam że czułam ruchy dziecka??

Gość mam dode w duszy
a co autorko wpisałas w tytule? ze czyje ruchy czułas? idiotka

Gość wkurzona23
wydaje mi sie ze nie moglas nic czuc chyba ze ruchy jelit:)

Gość o matko jedyna
Jej, następny topik kąsających się :O

Gość wkurzona23
ja poczulam cos jak malenstwo mialo 18 cm, ale tak i tak to bylo baardzo delikatne:)

Gość dagarowska
w 3 - 4 miesiącu dziecko nie ma 6 cm przeciez tylko 3. Pozatym nawet jaby miało 6 cm to az tak nie kopie bys to czuła i ty bedziesz matką ?:O

Gość Gonia1987
a ja również czułam takie przemieszczenia około 14 tyg! to nie były ruchy jelit!!! Lekarz tłumaczył mi że gdy dziecko się gwałtownie przemieści w macicy to płyn owodniowy sie przelewa a my to odczuwamy jak takie przelewanie! To normalne, tylko nie wszystkie kobiety to zauważają, a u niektórych w ogóle takie coś nie występuje, wiec nie bądźcie złośliwe wobec dziewczyny, która o to pyta, bo z palca sobie tego nie wyssała, na ruchy, owszem za wcześnie, ale ruszający się rzuszek na skutek ruchów dzidzi to co innego!

Gość szkodaaa
co wy opisujecie, przecież na tych wszystkich plakatach antyaborcyjnych to widać normalne duże dziecko mające tyle tygodni, a tu 3 cm, no tak

Gość Hankaskakanka
Jakie 3 cm??????? ja jestem w 13t3d i dziecko ma ok 7 cm. Urodze olbrzyma????????

Gość wkurzona23
właśnie a mój dzidziuś w 19 tyg ma 19cm !!! 3 cm miał jakoś pewnie w 2 miesiącu:)

Gość aniastella
To chyba nie dzidziuś - Ja zaczęłam czuc leciutkie kopnięcia( drgania) w 18 tc i lekarz stwierdził ze to dosyc szybko jak u pierworodki ale możliwe. 3 m-c to 12 tc chyba za wczesnie.

Gość aniastella
no i dodam ,ze jestem drobniutką osobą o małej masie

nie urodziśz olbrzyma ja w 13 tc dziecko miało 6,2 cm i rozwija sie normalnniue teraz w 35 tc i waży 2620g a na ruchy to zawczesnie ja czułam w 17 tc takie trzepotanie motyla a teraz to są kopniaki :D

Gość margarettkaa
Najgorsze są te z was, które mimo, że nie maja racji to i tak uważają się najmądrzejsze. - MAM DODE W DUSZY - przeczytaj tytuł jeszcze raz jak problem ze zrozumieniem, jeżeli wg ciebie napisałam że czułam ruchy dziecka to gratuluje. Zapytałam CZY TO DZIECKO? - dagarowska - twoim zdaniem w 13 tc dziecko ma 3 cm???? Nie życze sobie twoich hamskich uwag skoro nawet nie wiesz ile dziecko ma w ktorym tygodniu. Może najpierw sie dowiedz a potem się wypowiadaj.. Jakim prawem oskarżasz mnie że będę zła matką? Bo Twoim zdaniem moje dziecko ma 3 cm a nie 6? ---------BEZ KOMENTARZA--------- I DLA JASNOŚĆI - NIE CZUŁAM ŻADNYCH RUCHÓW TYLKO WIDZIAŁAM. TO CHYBA "MAŁA" RÓŻNICA...