Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagarowska

na czym polega to monitorowanie owulacji?

Polecane posty

Gość dagarowska

jezeli kobieta długo nie moze zajsc w ciążę to idzie na monitorowanie tak?ale na czym polega? nosi jakis aparacik ze sobą który jej ówi- jest owulacja - zaczynaj stosunek.?

Gość dagarowska
żadna nie miała?

Gość to polega na
Monitorowanie owulacji polega na robieniu USG w czasie kiedy powinna owulacja wystąpić, sprawdza się czy pęcherzyk dojrzewa i czy pęka.

Gość dagarowska
raz byłam i mówił mi tak(robił usg macicy)"o widze pęcherzyk duzy". przestraszylam sie .pytam"jaki?" no jest owulacja gRapha chyba to sie nazywa. i pytam ale to dobrze ze jest? dobrze, jest dwa razy większy od jajnika -mówi czyli jestem płodna? jaknajbardziej czy w takim razie jak ide na usg monitorowanie to lekarz mówi- jest pęcherzyk i moze pani dzis miec stosunek, albo powie oj juz pękł był pęcherzyk i juz nie ma.

Gość 25 lat baba
no własnie pęcherzyk Graffa musi pęknąć bo z niego wylatuje komórka jajowa. Jedną z przyczyn niepłodności może być brak pęknięcia pęcherzyka, robą sie cysty. Czasem nawet sie go przebija laparoskopowo. Komórka jajowa potem sobie wędruje do jajowodu gdzie jeśli napotka plemniki może dojśc do zapłodnienia. Potem zapłodnione jajo przesuwa się do macicy i zagnieżdża.

Gość dagarowska
a czyli jak mój pecherzyk był widoczny to znaczy ze nie pękł jeszcze czyli jeszcze do owulacji nie doszło, ale są takie co wogóle nie maja pęcherzyka