Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały dylemat

Jaki kierunek ?? Bardzo proszę o rady...

Polecane posty

Gość mały dylemat

witam o toz mam pytanie otoz wybieram sie na syudia niestety nie moge isc na dzienne poniewaz musze znalezc prace abym mogla sama sie utrzymac gdyz nie mam nikogo kto mogłby mi pomoc...chcialam sie zapytac was o rade otoz zawsze chciałam pracowac w jakiejs firmie (oczywiscie juz po zakonczeniu stuiow) i moje pytanie brzmi...Jaki kierunek byłby najlepszy który dałby mi tą mozliwosc pracowania w jakiejs dobrej firmie?? dodam że jestem raczej humanistką....może cos w dziale reklam??

Gość może psychologia mediów

Gość mały dylemat
a na czym to polega??

Gość mały dylemat
zastanawiam się nad pojściem do tej szkoly ale mam wielki ylemat co do kierunku :( http://www.wshe.lodz.pl/

Gość TO NAJGORSZA SZKOLA
na swiecie.. nie idz tam.. same jelopy tam chodza powaznie.. bylam tam pol roku i zrezygnowalam bo taki poziom co tam serwuja to smiech na sali

Gość mały dylemat
a jaką szkołe mi polecacie w łodzi?

Gość łee
uniwerek

Gość ffdfdf
uniwerek albo polietchnika - żadnych prywatnych. póxniej każdy besdzie Ci wypominał, że skończyłas prywatna i że to nie studia . Oczywiście to krzywdzące komentarze ale tak juz jest więc wybierz uniwerek. Po rachunkowości znajdzieszna 100% prace w ajkiejś firmie ale to raczej ścisłe, duzo myślenia, matematyki więc może być Ci cięzko. Jak jesteś humanistka to wybierz administrację. Po tym też łatwo o pracę a same wkuwanie bo to typowo humanistyczny kierunek. Nie wiem jak w łodzi ale w toruniu na umk to 90% to prawo i kodeksy więc pewnie by Ci odpowiadało.

Gość nnnnnnnn
kasia czy to ty?

Gość mały dylemat
dziękuję za rady...moze jeszcze jakies macie? a jakie znacie najlepsze szkoły policealne ale niepanstwowoe w łodzi?

Gość mały dylemat
nie wiem co robic :( a czy na uniwersytecie jest mozliwosc z wieczorowych lub zaczonych przeniesc sie po roku na dzienne ?

ciezko jest sie przeniesc z wieczorowych/zaocznych na dziennie m.in. dlatego ze dzienne maja inny program i (nie)stety wyzszy poziom nauczania.

Gość siisiii
a poleccie mi najlepszą niepanstwową szkołe w łodzi bo własnie miałam isc na dzienne do wsh ale widze ze ostra krytyka tu padła :/

Gość siisiii
zna ktos lepsza od tej wsh ?

polecam administracje.. kazda firma ma administarcje. czyli kogos kto zarzadza firma ze tak powiem od srodka. papierkowe sprawy itp. studiuje administracje i mam miedzy innymi takie przedmioty jak technika biurowa, informatyzacja administarcji itp. po tym kierunku rownie dobrze mozesz byc w urzedzie jak i w firmie.. a bnawet glupie szpitale maja administracje..

Gość łee
kajuuusia a na którym jesteś roku? ja też studiuje adm. ale nie powiedziałabym że to taki rewelacyny kierunek, uczysz sie ogólników i tak naprawde nic konkretnego po tym nie umiesz :( ja już myśle o podyplomówce z rachunkowości czy coś w tym stylu

Gość fgdggd
z zaocznych możesz przenieść się na dzienne i najczęściej nie musisz nic nadrabiac. ktoś tu wyżej napisał, że poziom jest na dziennych wyższy hmmm...nie wiem o jakiej uczelni pisał. Mój znajomy studiowal prawo zaocznie na umk w toruniu (trzeci albo czwartyw rankingu jesli chodzi o prawo) i bez żadnego problemu na drugim roku przeniósł się na dzienne. Jedynym kryterium decydującym o tym była jego średnia z egzaminów. Nie pamietam dokładnie ale oscylowało coś koło 4,00 więc to dosyć wysoko jak na tak poważnych studiach. Żadnych uzupełnień nie miał i nie zaliczał dodatkowych egzaminów bo wszystko mu się pokrywało - nie miał tylko ćwiczeń na zaocznych ale materiał do nauczenia miał ten sam. Teraz jest na piatym roku i nadal ma średnią 4.00. Uczy sie tyle samo co na zaocznych . Więcej czasu spędza na uczelni ale to nie znaczy, że więcej musi się nauczyć. Co do administracji to wszystko zalezy od uczelni. Na umk w toruniu administracja praktycznie pokrywa się z prawem. Prawie samo prawo tam jest. Z administracyjnych przedmiotów jest statystyka, logika, historia administracji, nauka administracji....i to chyba wszystko (w ciągu 5 lat studiiów) poza tym: prawo konstytucyjne, kanoniczne, handlowe, społek handlowych, karne, budowlane, adminkistracyjne, gospodarcze, kryminalistyka, postepowanie karne, prawo miedzynarodowe, ...praktycznie samo prawo i dlatego tam po administracji absolwentów nazywaja prawnikami (dziwne ale tak jest) natomiast moja znajoma studiowała na innej uczelni i tam miała zupełnie inne przedmioty a to też była administracja: była tam rachunkowoś, jakieś operacje bankowe, zarządzanie ...... zupełnie inny program. Musisz sprawdzić jaki jest program na uczelni którą wybierzesz żebyś później nie była zdziwiona.

Gość fgdggd
polecam Ci administrację. Akurat w moim otoczeniu wiele osob skończyło ten kierunek i wszyscy (no poza jedą osobą) mają prace. Lepszą lub gorsza ale mają i co anjwazniejsze w swoim zawodzie :)

Gość łee
ja studiuje na uamie w poznaniu i mam dokładnie takie same przedmioty jak na umk tylko że na nas nie mówią prawnicy ;) niektórzy sie mnie pytają co to jest ta administracja i wtedy im mówie że to takie okrojone prawo :D