Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka5

Dziwna choroba

Polecane posty

Gość Natka5

Witam, po ostatnich badaniach okresowych lekarz stwierdził, że jestem zagrozona aterotrombozą. Mam wysoki poziom cholesterolu, nadwagę i palę paczkę papierosów dziennie. Na tej podstawie powiedział, że powinnam na siebie bardzo uważać. Oprócz rzucenia palenia (raczej nierealne) zalecił mi stosowanie diety śródziemnomorskiej i wiekszą aktywność ruchową. Przepisał mi również popularną aspirynę. Problem w tym, że ja nie mam pojęcia, co to za dziwna choroba? NIe potrafię równiez zrezygnowac z papierosów i tradycyjnej, polskiej kuchnii. Może ktoś z Was wie, jak innaczej można pozbyć sie tej całej aterotrombozy? Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

Gość Natka5
Czy nikt nie wie, jak sobie poradzić z aterotrombozą?

Gość no więc
Przepraszam, ale dziwna jesteś :o przecież piszesz, że nie zamierzasz rzucić palenie, to po co mamy Ci pomagać :o To bez sensu

Gość myślisz że będziesz paliła
źle się odżywiała, siedziała bez ruchu, ale ktoś tutaj poleci ci cudowną tabletkę, połkniesz taką raz dziennie i zdrowie wróci ? matko kochana :o:o Haloooooo, szare komórki, gdzie jesteście ?! ;) A tak na poważnie - pora się ocknąć, chyba że ci zdrowia nie żal

Gość od cego masz google
aterotromboza - następstwo długoletniego odkładania się cholesterolu

Gość Natka5
Witam ponownie, sprawdziłam w google o co chodzi z tą aterotrombozą, ale nie wiem tak do konca czy to się różni czymś od miażdżycy, bo po definicji tej choroby, którą znalazłam wydaje mi się, że to jest to samo schorzenie. Zastanawia mnie w takim razie po co lekarz kazał mi łykać aspirynę? P.S. Już 4 dni nie palę!