Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidiaplus

chce sama zrobić szafe przesówaną ale nie wiem od czego zacząć

Polecane posty

Gość lidiaplus

mam już wymiary. wypadało by skołować materiały i teraz mam problem bo nie wiem jaki front meblowy kupić itp.zamierzam na szynach zrobić tylko drzwi bez tylnej ściany może i bez boków ale nie wiem czy one są proste.sufit jest z płyty gipsowej a podłoga w kafelkach.może ktoś z was robił taką szafę i może mi pomóc,szukałam na necie i nie wiem w dalszym ciągu co i do czego potrzebne będzie.

Gość zygfrydowa
wypadałoby zacząć od przejrzenia słownika ort. PrzesUwaną a nie przesówaną:/

Gość znajaca sie na tym
bierzesz szafe , najlepiej o przystepnych rozmiarach , mocujesz do niej szelki , najlepiej jakies solidne , zeby nie odpadły i masz szafe przenośna :)

Gość pierdupa
Najpierw poziomica ... Potem mierzysz boki (dwie sztuki) szafy (chyba, że robisz we wnęce) wysokość, szerokość. Potem mierzysz długość przesuwu - znaczy to, przez jaką długość mają być drzwi. Potem idziesz do sklepu typu castorama, na dział z płytami (one są z reguły oklejone na jakiś ciekawy kolor) podajesz facetowi wymiary boków szafy (on docina do tych wymiarów dwie dechy, jak już wybierzesz z jakiej okleiny ma ta szafa być) potem idziesz kupić prowadnice drzwi - pamiętaj że muszą być na górze i dole, i tam na dziale najlepiej spytaj o fachową poradę pracownika.