Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olsia

Trądzik po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Mam problem z doborem tabletek antykoncepcyjnych. Pierwsze jakie brałam o nazwie CYPREST miały [zgodnie z ulotką] zwalczać trądzik, lecz u mnie było odwrotnie - wysypało mnie a oprócz tego miałam migrene, humory itd. Oczywiście poszłam do ginekologa, zaś tamten przypisał mi inne tabletki Marvelon i powiedział,że bedziemy dobierać dopóki nie znajdziemy tych odpowiednich. Zdziwiło mnie,że nie zrobił mi żadnych badań hormonalnych. Jestem po 5 tabletce Marvelonu a trądzik mi się nasila... ;/ nie wiem już co robić. Nalegać na badania? Dadzą one coś?

Gość moja kolezanka tez tak mowila
wiesz co, ja na tradzik brałam dianę, przez pierwsze dwa trzy miesiące mi się nasilił, a potem zacząl znikać. Powoli ale skutecznie. Myślę, że 5 tabletka to za mało żeby stwierdzić czy to złe tabletki. Pozdrawiam. PS jak odstawiłam dianę problem z cerą wrócił, ale nie taki jak był.

Gość calineczkaa..
Nigdy nie miałam typowego trądziku, ale bardzo dużo pospolitych pryszczy. Znajoma doradziła żebym darowala sobie dermatologow i poszła do ginekologa bo to kwestia hormonów. No i miala racje. Przepisała mi regulon i po 3 miesiacach zdecydowanie poprawila mi sie cera. oczywiscie sporadycznie pojawia sie cos ale to raz na jakis czas. nie ma porownania. W ogole moim zdaniem powinnas isc do innego lekarza. Jezeli ten robi z ciebie krolika doswiadczalnego- badania sa priorytetem!

Gość biore marvelon
i poprawila mi sie cera

Gość normalka
dokładnie tak jest, że jak zaczynasz brać to wysypuje i jest gorzej niz było, a potem sie poprawia. Ja brałam chyba z 8 lat Diane 35 ( z przerwammalutkimi) i zawsze w czasie przerw był come back, teraz odstawiłam na dobre (dzidziusia planujemy) i po pół roku wysyp, skończyło sie u dermatologa i teraz differin na noc klindamycin na dzien i jest prawie ok.