Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trisia

powiedziec czy nie??

Polecane posty

Gość trisia

Mój chłopak bardzo przezywa swoja prace i czesto o niej opowiada mi i swoim znajomym nie opuszczając przy tym nudnych szczegółów. Mi osobiscie to nie przeszkadza, ale doszły do mnie wieści ze jego przyjaciele śmieją się z niego że jest taki zafascynowany pracą, że i tak go nie sluchają itp. Zależy mi na tym aby miedzy nim a znajomymi były jak najlepsze stosunki dlatego zastanawiam sie czy mu nie powiedziec aby przy nich o pracy nie opowiadał?? A jezeli juz powiedziec to jak to zrobic aby go nie urazić i zeby nie było mu przykro??

Gość bryttan
Co to za praca ?Jezeli ginekiolog ,to nikech lepiej nie gada, bo to tajemnica zawodowa.

powiedz mu: kochanie wiesz niekazdy tak kocha to co ty kochasz. ZObacz oni nie słuchaja, szkoda Twoich ust..widocznie to tacy mniej głebocy ludzie, za to ja słuchm cie z checia i poslucham( bo to prawda przeciez;) Ja tez zauwazyłam, ze ludzie sie syznko nudzą, najlepiej mowic o maryni:P lub o filmie, o ksiazce, o tym co teraz podaj media itp. Ale tak sie tez poznaje pustych ludzi.. i tych, ktoryz do nas pasują ciałem, duszą:) przyjaciół:)

Albo im niech opowiada tylko smieszne ciekawostki lub jakies wpadki:P jak ktos nie wykonuje danego zawodu lub robi go na przłaj zapewniam, ze nie intersuje go takie opowiadanie. Ludzie tacy są:)

Gość trisia
eh dzieki Tamit za pomoc;) bo ja to raczej niewyparzoną buźkę mam i pyskatą wiec wolałam się poradzić niż później na niego wyskoczyć i powiedzieć coś za ostro a to przeciez nie jego wina ze jak coś robi to robi to na 120% ;)

No tak:) Jaks ei cos kocha to sie ciagle ma to na ustach, w sobie i sie o tym rozpowiada, dzieli sie tym;)

Gość dr watson
To jest jego wina jest nudziarzem i mastodontem trucicielem wieloobrotowym. Niech zrozumie, że jego pracowanie w pracy jest jego sprawą i nie nadaje się do publikacji :p toczcie się za beretem!

Gość timbim
To nie on przynudza ale trafił na nieodpowiednich słuchaczy. Jedyną gafą jaką można w rozmowie popełnić to niedopuścić innych do głosu. Jeśli potrafi i opowiadać i słuchać innych wszystko jest w jaknajlepszym porządku. No chyba, ze cały czas nawija o kłopotach i jakiś problemach, to faktycznie moze być męczące.

Gość trisia
co ciekawe kiedy w grupie rozmawiamy na inne tematy mowi ale daje dojsc do slowa rownież innym a kiedy opowiada o pracy musi zawsze skonczyc to co zaczal opowiadac bo inaczej jest chory i nie daj bog gdyby mu ktos przerwał ja znam go na tyle ze w sprytny sposób potrafie zawsze zmienić temat zagadac go jakos zeby wszyscy mogli wlaczyc sie do rozmowy ale przeciez nie zawsze moge przy nim byc i ratowac sytuacje;/ Ale jedyna mozliwościa jest chyba zastosowanie sie do waszych rad i poważna rozmowa z nim... tylko zastanawiam sie czy wyskoczyć z tym problemem z nienacka gdy bedziemy sami ale zajać sie tym za wczasu czy dopiero na jakiejs wspolnej imprezie czy spotkaniu wziąć go na bok i wtedy powiedzieć mu ze go nie sluchają i żeby dal juz sobie spokoj??