Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Victorias Secret

zareczyny

Polecane posty

Dziewczyny, mam pytanie. Na którym palcu nosi się pierścionek zaręczonowy? Każdy ma swoją teorię i sie w tym pogubiłam. Zawsze myslałam, ze na prawej ręce na środkowym palcu, a teraz czytam, ze na lewej rece na serdecznym palcu. To w końcu na którym? A obrączkę? Na prawej rece, na serdecznym palcu? Pozdrawiam

Gość tam gdzie obrączkę
w przyszłości czyli na serdecznym, palcu prawej ręki!. Zapamiętajcie to raz na zawsze wszyscy :-;

Też mysłaalm ze na prawej rece, ale na wielu portalach znalazłam takie opisy: Pierścionek zaręczynowy zazwyczaj noszony jest na palcu serdecznym lewej ręki No i zgłupiałam, a muszę to wiedzieć, bo niedługo zaręczyny. Pomóżcie!

Gość Peciula
Pierścionek zaręczynowy nosi się na prawej ręce na palcu serdecznym.Na lewym palcu nosi się w Ameryce co można zauważyć w filmach.

Gość vickiia
To czemu na portalach wprowadzaja w blad? W koncu zyjemy w Polsce, a nie w Ameryce!

Gość Peciula
Bo ja wiem,mojemu nażeczonemu pani u Jubilera powiedziała że na prawej dłoni ponieważ później ustępuje on miejsca obrączce.Po slubie może zostać on na miejscu lub przekłada się go na lewą dłoń.A zresztą co za różnica!ważne że jest:) Pozdrawiam

Gość zaręczona narzeczona
A ja tam od początku noszę na lewej, po pierwsze ładniej wygląda;), po drugie na lewej wygodniej mi jakoś, i po trzeciej u mnie w rodzinie od zawsze nosiło się n lewej dłoni o d serca na serdecznym palcu.

Gość mze dlatego na lewej
ze tez w prawie calej Europie sie nosi na lewej rece. U mnie znajomi zglupieli bo mysleli ze slub po cichu wzielam :D

Gość na szyji
na łańcuszek i na szyję, i po problemie....

Gość madalenak
a ja nosze zareczynowy na palcu serdecznym prawej reki.obraczke tez sie na tej nosi,a zareczynowy przenosi sie na srodkowego.i podobno(tak słyszalam)ze rozwódki nosza na lewej rece obraczke

Nosi się tam, gdzie się Wam podoba i jest wygodnie! Po co się nad tym tak głowić. na serdecznym palcu lewej ręki noszę do lat inny pierścionek, z którym się nie rozstaję (mojej Mamy). Zaręczynowy mam od początku na środkowym palcu prawej ręki. Wiedzieliśmy, że nie bedzie to ładnie wyglądać razem z obrączką na jednym palcu, bo obrączki są dość szerokie i ozdobne.Nie było by to też wygodne. A co więcej, znaczy on dla mnie wiele jako symbol i nie chciałam go nawet na chwilę zdejmować, tak, jak nie zdejmuję ani na chwilę obrączki.

jeśli chodzi o pierścionek zaręczynowy to prawa ręka i serdeczny palec. A z obrączką to różnie, na naukach przedmałżeńskich ksiądz powiedział że to zależy od młodych i dogadania się między soba i nie ma na to zasady.