Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabojadka

ciąża - jak o tym powiedzieć pracodawcy?

Polecane posty

Gość zabojadka

I kiedy??? Czy to prawda że w świetle przepisów należy poczekać do momentu aż się będzie po 3 miesiącu (tj. w 4), bo wtedy pracodawca nie ma prawa zwolnić z pracy kobiety w ciąży?

U mnie robił jakieś dziwne teksty zanim byłam w ciąży...a potem jak się juz okazało, ze jestem naprawdę...to sam sie domyślił, nie mówić nie musiałąm:) o tyle dobrze mieć \"zyczliwą\" koleżankę w pracy:/

Gość proste to przecież
- szefie jestem w ciąży. Jeszcze mi sie nogi trzęsą :)

Gość kdjfgsjdk+
najlepiej ustami i po polsku...francuski zostaw dla kochanka na tę wiadomość:)

Gość zabojadka
ja sobie nie wyobrażam jak mu powiem, a właściwie im bo mam dwóch

Gość zabojadka
hehe dobre z tym po polsku ;) bomba :)

Gość anted22
zależy gdzie pracujesz i jaki jest twój pracodwca, ja jestem naucz. w przedszkolu, i moja dyrektorka juz od dawna pytała sie kiedy w końcu powiększy sie moja rodz. , więc już wiedziała w 3 tyg. mojej ciąży, i b.sięcieszyła i grat., ale jeśli u ciebie w pracy nie jest to mile widziane, lepiej wstzrymać sie do 3 m-cy ciąży, bezpiecznie,chroni Cie prawo, po tym okresie, nikt niemoże cie zwolnić z pracy, powodzenia

Gość zabojadka
no ale kiedy? moge od razu czy poczekac do 3 miesiaca zeby mnie nie zwolnil?

Gość partyzantka1
panowie, jestem w ciąży. Niedługo będę wyglądać jak krowa, więc na razie rżnijcie mnie póki możecie, ale szukajcie już kogoś na zastepstwo. Chyba że podniecają was ciężarówki.

Gość zabojadka
anted, dziekuje czyli poczekac az bede w 4 czy moge juz w 3??? znasz dokladnie ten przepis?

Gość a ja mówię że
Wal kawę na ławę, jak ludzie to zrozumieją. A jeśli będziesz specjalnie zwlekać to narobisz sobie problemów. chciałabyś zostać oszukana przez pracownika któremu ufasz?

Gość zabojadka
a jak nie ludzie to mnie wywalą i tyle

Gość anted22
najlepiej sprawdź w prawie pracy, ale z tego co słyszałam najlepiej jak bębą pełne trzy miesiące, a masz objawy typowo ciążowe, jeśli tak to ciężko się z tym kryć

Gość zabojadka
jakich niby problemow i czy to oszustwo ze powiem w 3 miechu, pracodawca nie bedzie mial szkody a ja ochrone

Gość zabojadka
anted prawdopodobnie jestem w 4 tyg, objawy juz pewne mam jesli sie nie nasila bedzie ok

Gość anted22
nie koniecznie oszukać, nie każdkobieta wie tak od zaraz że jest w ciąży, zabojadka, a jaki jest twój pracodawca, spoko, czy raczej jakiś dziwak i nie do życia ?

Gość zabojadka
anted pojecia nie mam jak zareaguje

Gość anted22
zabojadka, jak masz sie stresowac, czy będzie zły czy nie, lepiej przemilczeć, choc napewno nie będzie ci łatwo, poniewaz , ze mnie to aż kipiało żeby sie pochwalić, ale zawsze trzeba wybrać bezpieczniejszą opcję, szczególnie w tych czasach, a potem jak sie dowie i będzie miał jakieś wąty, idziesz na zwolnienie i masz go w nosie, a jak ci pogratuluje to świetnie. A tak nawiasem mówiąc gratuluje Ci, dbaj o siebie, ja jestem w 11 ty.

Gość zabojadka
anted dziekuje i tobie tez gratuluje :) 11 tyg! wow :) Jak to jest byc w 11? ;) Tak wlasnie zrobie, ufam ze podejdzie do mnie jak czlowiek, ale naprawde nie wiem.

Gość pracodawca
i dlatego właśnie staram się nie zatrudniać młodych kobiet. Same problemy z tymi babami są

Gość zabojadka
ej pracodawca, a jakie niby?

Gość pracodawca
ciąże, okresy, migreny, fochy. A idzcie do diabła!

Gość anted22
jest super, ja nie mam żadnych, ale to absolutnie żadnych objawów , z wyjatkiem większych piersi, i większego apetytu, a tak poza tym, to żyje od wizyty do wizyty, dzisiaj byłam z mężęm, i nasze maleństwo ma juz 5 cm i 3 mm od głowki do pupy, i juz widac nóżki , raczki itp., za 2 tyg. będziemy mieć nagranie na CD, i to jest tak ze z niecierpliwością czekam aż będzie widać że jestem w ciąży, ponieważ z braku objawów, nie czuje że jestem w ciąży, a u ciebie na USG, to będzie dopiero kropeczka, życzę powodzenia

Gość zabojadka
ja nie wiem, ale moj pracodawca nigdy nie mial przeze mnie klopotow poniewaz mialam okres (jak mnie glowa boli biore tabletke i juz, a nie ze od razu sie zwalniam) fochow nie robie a z ciazy minus bedzie mial taki ze w pewnym momencie nie przyjde juz do pracy, ale to zus bedzie placic a nie on wiec o co chodzi

Gość zabojadka
anted, nagranie CD?? co to? chyba nie u kazdego gina cos takiego. U mnie pewnie nic niesamowitego nie bedzie bo nie ide do drogiego. A jesli chodzi o USG to jutro ide. Tez mam wieksze piersi (co mily pracodawco-forumowiczu mojemu pewnie odpowiada - wiec jest plus ciazy, hihi ;)...), oprocz tego lekko slabo i niedobrze, ale lekko

Gość zabojadka
oprocz tego boli mnie brzuch jak na okres, az czasami sie zastanawiam czy na pewno jestem w ciazy

Gość pracodawca
o to, że pewnie nie jesteś w firmie po to że jesteś, tylko masz pewne obowiązki, które wykonujesz. Prawdopodobnie też, wykonujesz je lepiej niż robiłaś to zaraz po przyjęciu do pracy, bo nabyłaś doświadczenia, obycia itp itd. I kto teraz ma te obowiązki wykonywać? To nie chorobowe 2 tygodnie, że się kogoś na nadgodziny zostawi i jakoś przejdzie. A branie kogoś "z ulicy" to znowu szkolenia, nauki, strata czasu i pieniędzy.

Gość zabojadka
ale ja wcale nie zamierzam uciekac na zwolnienie, chyba ze bede sie zle czula

Gość pracodawca
no tak, a na macierzyński to tatuś pójdzie...

Gość anted22
nie zawsze drogi gin. oznacza dobre usługi, ja place 50 zł. za wizytę a wiem że u nas są i gabiety gdzie biora po 130 anawet 200, moja pani ginek. za 50 zł, ma u siebie w gabinecie usg zwykłe , dopochwowe, ktg, i dzisija np. jak byłam z mężem i on mógł zobaczyć, i oprócz tego normalne badanie tez 50 zł, a za płyte CD ona daje płyte , nagrywa dzidziusia i też 50 zł, a potem dogrywa na bieżąco, a wiem że są drosi i wysylaja do przychodni na usg, a zreszta jest pogląd ze kobiety sa gorsze a moja jest świetna, b. miła delikatna, więc nie zawsze tylko kasa sie liczy, czasami ci bardziej rozklemaowani i popularni sa gorsi poniewaz wpadaja w rutyne i juz nie dbaja o dobra opinię